Sammanfattning av Superettans andra omgången

Den andra omgången av Superettan sågs av 18096 personer. Hemmalagen gjorde 13-mål, och det gjordes sammanlagt 23-mål. Det blev fyra hemmasegrar och två bortasegrar i den första omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans andra omgång.

JÖNKÖPINGS SÖDRA – QVIDING 1-0

J-Södra startade matchen piggast och framförallt Ricardo Santos. Han skapade ett par halvchanser redan i inledningen av matchen. I den 15:e minuten var hemmalaget mycket nära att ta ledningen i matchen. Tommy Thelin nickade och Qvidings målvakt räddade, på returen hölls sig Ricardo Santos framme. Han skott smet dock utanför. Bortalaget hade svårt att skapa målchanser i den första halvleken. Bästa chansen kom genom Hannes Stiller som kom fri med målvakten, men fick inte till avslutet. Med fem minuter kvar av den första halvleken så var Thelin nära att göra matchens första måll, men Naurin i bortamålet gjorde en fin räddning. I den andra halvleken blev bortalagets spel bättre. Matthias Gravem hade en bra chans i inledningen av den andra halvleken, men hans skott räddades av målvakten. I den 60:e minuten fick bortalaget en man utvisad. Tio minuter senare tog hemmalaget ledningen. Tomas Backman slog ett fint inlägg, som Ricardo Santos nickade in. Bortalaget hade ett par halvlägen, men Södra kunde hålla undan och ta alla tre poäng.

VÄSBY UTD – ÅTVIDABERG 0-2
Åtvidaberg började matchen bra, och redan i den 6:e minuten fick Robert Walker ett friläge, som han dock missade. Efter en kvartspel, så jämnade hemmalaget ut Åtvidabergs spelövertag. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare bra fotboll. Med fem minuter kvar av den första halvleken var Kristian Bergström nära att ge Åtvidaberg ledninge. Erland Hellström gjorde en mycket bra räddning, på Bergströms frispark. I den andra halvleken är det Åtvidaberg som tar tag i spelet. Laget skapar flera bra lägen direkt i inledningen av den andra halvleken. Oscar Möller hade ett friläge, men sköt utanför. ÅFF tog ledningen när Robert Walker sköt från 25-meter. Hellström i målet missbedömde studsen på bollen som gick in i mål. Efter det så fick Åtvidaberg en straff, och hemmalaget fick en man utvisad. Åtvidaberg Daniel Hallingström bännde straffen. På stopptid, så spelade Bergsrröm fram Walker som fastställde slutresultatet. Åtvidaberg vann matchen rättvist. Hemmalaget hade inte ett avslut på mål.

LANDSKRONA – SIRIUS 3-0
Inför 2781 personer tog hemmalaget en säker seger mot Sirius. Efter en avvaktande inledning så tog hemmalaget över matchen. Ledningsmålet kom i den 19:e minuten. Ivo Pakalski fick bollen efter en bra slagen hörna. Pakalski sköt med en yttersida, och bollen letade sig i mål. I den 44:e minuten bjöd hemmalagets Johan Persson på fotbollsgodis. Han på egen hand snurrade upp hela Sirius försvaret, och med ett vakert skott satte han tvåan. Minuten senare så var det dags igen. Efter slarv av Sirius försvaret kunde Pär Cederqvist lite turligt rulla in 3-0. I den andra halvleken spelade hemmalaget avslappnat och spelade ut Sirius som inte hade något att sätta emot. BoIS vinner matchen helt rättvist, och 3-0 blev lite i underkant.

FALKENBERG – ÄNGELHOM 0-4
Falkenberg har inlett serien på sämsta tänkbara sätt. I den andra omgången föll man stort på hemmaplan mot Ängelholm. Björd Westerblad gav gästerna ledningen redan i den 5:e minuten. Falkenbergs försvaret var under all kritik i den här matchen. I den 25:e minuten var David Bennhagen nära att öka på för bortalaget, men han nickade bollen i ribban. I den 33:e minuten hittade Mattias Adelstam fram till Patrik Larsson som stötte in tvåan. Samma Larsson gjorde 3-0 tio minuten i den andra halvleken, och även här var inte hemmalagets försvaret på noterna. Larsson svarade för två mål och en assist i den här matchen. Han passade fram till Mattias Adelstam som fastställde slutresultatet i den 71:a minuten. Det var FFF-s andra raka förlust i serien.

MJÄLLBY – ASSYRISKA 4-0
Mjällby körde över Assyriska på hemmaplan. Hemmalaget tog ledningen redan i den 4:e minuten. En bra slagen frispark från Robin Cederberg hittade fram till Juan Robledo, som nickade in bollen i mål. Sedan kom tre mål från hemmalaget under tre minutersspel. Marcus Ekenberg hittade Erton Fejzullahu som satte dit 2-0. I anfallet efter ökade Johan Svensson på till 3-0, efter passning från Robin Cederberg. Marcus Ekenberg gjorde 4-0 i den 36.e minuten. Det blev även slutresultatet.

SYRIANSKA – TROLLHÄTTAN 2-1
Den första halvleken bjöd inte på någon vidare spel. I inledningen av matchen var Vladimor Voskoboinikov nära att ge hemmalaget ledningen, men lyckades inte med. Strax där efter fick bortalaget sitt bästa chans, men Allosman sköt utanför trots friläge. I halvtid byttes Voskoboinikov ut, och inkom Michael Mensah. Den andra halvleken hann knappt börja när Suleyman Sleyman slog en lång boll till Denis Velic. Velic skarvade ner bollen till Mensah som klippte in 1-0 för SFC. Efter målet så är hemmalaget som har kontroll på matchen, och Trollhättan hade svårt att skapa något framåt. I den 72:a minuten lyckades Trollhättan kvittera. Målet kom ut nästan ingenting. En frispark från långt håll letade sig in i mål på ett märkligt sätt. Efter kvitteringen backade bortalaget hem, och spelade på resultat. Syrianska jagade ett seger mål, och den kom med fyra minuter kvar av matchen. En boll från Imad Zatara hittade Mensah som från nära håll nickade in bollen i mål. Det här var SFC-s andra raka seger.

LJUNGSKILE – VASALUND 1-1
LSK inledde matchen lite trevande men var ändå det bollförande laget. Det välförtjänta 1-0 kom med fem minuter kvar av den första halvleken. Det var lagkaptenen Martin Smedberg-Dalence som på halvvolley sköt en boll som studsar över målvakten in i bortre hörnet. Fem minuter in i den andra halvleken fick bortalaget en straff, och det efterföljande straffen förvaltades väl av Albert Krasniqi. Efter det så tappade hemmalaget sitt fina spel från den första halvleken. 1-1 blev slutresultatet i den här matchen.

NORRKÖPING – SUNDSVALL 2-2
IFK Norrköping tog ledning tidigt i matchen och spelade riktigt bra fotboll i första halvlek. I den andra halvleken kvitterade Sundsvall.
IFK Norrköping svarade dock oerhört snabbt och återtog ledningen bara några minuter senare. Båda IFK-målen gjordes av Imad Khalili.
Sundsvall kunde dock kvittera på straff sedan IFK:s målvakt Vazgec onödigt dragit ned en Sundsvallspelare i straffområdet.