Första poängen bärgad för Väsby

Kvällens hemmamatch mot gästande Syrianska FC slutade med delad pott. Väsby – Syrianska FC 2 – 2 (1-0) sedan Magnus Eriksson nätat med matchens sista spark i fjärde tilläggsminuten.

Kvällens hemmamatch mot gästande Syrianska FC slutade med delad pott.
Väsby – Syrianska FC 2 – 2 (1-0) sedan Magnus Eriksson nätat med matchens sista sparki fjärde tilläggsminuten.

Trevande öppning med försiktigt spel från båda lagen gjorde att första kvarten blev händelselös förutom hemmalagets Daniel Gustavssons skott över i 4:e min. 

22 min. hade spelats när Mikael Wentzel spelar fram Hezha Agai som prickar Christian Frealdssons stolpe, nära hemmaledning och årets första seriemål var det. 

Gästernas stora publik fick vänta ända till 31 min. innan Syrianska fick till ett avslut som dock var av det enklare slaget och Thomas Thudin i hemmamålet tog väl hand om bollen.
Med 10 min. kvar bytte gästerna in förra Väsbyspelaren Admir Catovic som dock inte gjorde något större väsen av sej., utan blev utbytt på slutet. 

42:a min. så nickar Pontus Engblom fram Elvis da Silva Santana  som vinner en löpduell med förre Hammarbyspelaren Suleyman Sleyman och stöter snyggt in 1-0 till vänster om Frealdsson i Syrianska målet och årets första seriemål var ett faktum.
En första halvlek som spelmässigt var jämn.

Andra halvlek startar våra gäster bäst och Michael Mensah har en fin chans till kvittering men hans nick går som tur är på utsidan av ”Thuddes” stolprot. 

Mensah skulle dock komma igen i 56 min. då han lyckas peta in bollen till 1-1 efter kaosartad situation som började med ett skott som ”Thudde” inte kunde hålla., ett mål som inte får ske om vi skall vinna en match av den karaktär som vi fick uppleva i kväll. 

Två min. senare var det färdigt igen, Imad Zatara kommer fram på vänsterkanten och slår ett inlägg som Denis Velic nickar i mål från nära håll. 

En olycklig början av halvleken minst sagt, nu satte Väsby igång jakten efter en kvittering och stora blottor uppstod bakåt då bl.a. backsuveränen Niklas Backman mest höll till som forward. 

Förre Väsbyspelaren Kutshi ”Titi” Kanga brände ett sololäge med 5 min. kvar. Största målsumparen hos gästerna var dock inbytte Vladimir Voskoboinikov som två-tre gånger lyckades missa målet från nära håll.
Väsby trummade dock på oförtrutet framåt och situationer uppstod vid Syrianska målet. Dock gav delar av publiken upp, både tillresta och hemmaanhängare, de tillresta i den fasta tron att SFC:s seger var klar. 

Den publik som var kvar tittade mest på klockan som tickat fram till dryga 93 min. då Niklas Backman lyckas nicka fram till inbytte Magnus Eriksson som klipper till med högern från 20 met. avstånd och bollen träffar Frealdssons bortre stolpe och in i mål, vilket vrål bland de i hemmapubliken som var kvar medan gästernas publik med nedböjda huvuden börjar traska mot utgången och inte riktigt fattar vad som hände i en dramatisk sista kvart där vi kunde ha förlorat med flera mål.
Men ändå lyckas vi ta poäng, en riktigt vass kämpaavslutning av de våra som påminde om förra säsongens devis –”Väsby ger sej aldrig”- som kom till sedan Väsby avgjorde många matcher i slutskedet.
En välbehövlig poäng då nästa motståndare är obesegrade Mjällby AIF hemma på vallen.
Högt betyg till Hezha Agai på mittenmittfältet och blixtsnabbe Elvis da Silva Santana och så förstås Niklas Backman som spelar i en egen division, nu tillbaka efter tåskadan, inget ont om andra mittbacken David Fällman som i dag fick finna sej i att sitta på bänken, tungt att konkurrera med Niklas.
Domare: Mattias Nyman
Matchvärd: Blomsterpinglan på Centralvägen 3 Upplands Väsby
Bollpojkar: P-95 Bollstanäs SK
Publik: 684

Roy RosenbackRoy Rosenback2009-04-30 07:51:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna