Sammanfattning av Superettans fjärde omgång

Den tredje omgången av Superettan sågs av 15596 personer. Hemmalagen gjorde 15-mål, och det gjordes sammanlagt 25-mål. Det blev fyra hemmasegrar och två bortasegrar i den fjärde omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans fjärde omgången.

LJUNGSKILE – TROLLHÄTTAN 0-1
LSK har fått en tuff start i serien. Efter fyra spelade omgångar är laget utan seger. I den här omgången tog man emot Trollhättan. LSK var det bättre laget, och i den första halvleken skapade laget fyra-fem jätte lägen. Ingen av dessa resulterade i mål. Även i den andra halvlken skapade LSK chansen, men skärpan i avsluten saknades. I den 88:e matchminuten blev Bilgin Aliosman frispelad och gjorde 0-1 efter att hans skott tagit på Andreas Samuelsson och retsamt studsat i mål. Det var Trollhättans första avslut på mål.

JÖNKÖPING SÖDRA – VASALUND 3-1

J-Södra satte upp ett bra tempo i inledningen av matchen. Redan i andra minuten fick Tommy Thelin ett bra läge men skottet gick strax över. Det var just Thelin och Ricardo Santos som låg bakom hemmalagets segern. I den 22 minuten tog Thelin med sig bollen på kanten och lyckade komma runt på kanten. Han hittade sedan i straffområdet Ricardo Santos som styrde bollen in imål. Södra var det klart bättre laget i den första halvleken, men i den andra så tog Vasalund ut över spelet. I den 56:e minuten kvitterade Kennedy Igboananike med ett skott som tog i ribban och ryggen på målvakten innan den gick i mål. Efter kvitteringen tog hemmalaget över spelet igen. I den 67:e minuten återtog hemmalaget ledningen. Tommy Thelin spelade fram Tomas Backman placerade bollen vid bortre stolpen otagbart för målvakten. Med sex minuter kvar fastställde Ricardo Santos slutresultatet. Återigen stod Thelin för framspelningen.

FALKENBERG –SIRIUS 3-1
Falkenberg tog kommandot direkt. Men den första målchansen kom inte förrän efter 14 minuter. Kristoffer Fagercrantz slog en fin passning, en Siriusback missade bollen som hamnade framför fötterna på Stefan Rodevåg,som sköt in ettan. FFF var klart det bättre laget och laget skapade flera farliga lägen, som inte resulterade i någon mål. Istället för 2-0 kvitterade Sirius på deras första chans i den första halvleken. Petter Österberg fick drömträff från distans och bollen smet in vid högra stolpen. Hemmalaget forstsatte att skapa målchanser även i den andra halvleken. I den 58:e minuten fick FFF en frispark som Tobias Nilsson sköt via en försvarare i mål. Efter det så försökte Sirius att lyfta upp spelet, men lyckades bara delvis med det. På tilläggstid bjöd hemmalaget på ett mösteranfall. Rodevåg vann bollen och spelade fram Björn Karlsson, som nickade fram en framrusande David Svensson. Svensson nickade bollen i mål, och fastställde där med slutresultatet.

NORRKÖPING –QVIDING 1-1
Norrköping fick bara 1-1 mot Qviding. I den 20:e minuten tog Qviding ledningen genom Joacim Jensen. IFK kom dock tillbaka och kvitterade i den 39:e minuten. Marcin Burkhardts fick på en drömträff från 35 meter. Norrköping hade en hel del boll, men laget var för uddlöst framåt. Segerchansen kom på stopptid. Riki Cakic slog en fin krossboll till Eirik Dybendal som kom springande på vänsterkanten. Dybendal slog ett perfekt inlägg in i boxen mot Daniel Bamberg som nickade i ribban.

ASSYRISKA-ÄNGELHOLM 2-1
Assyriska tog sig samman efter två raka bortaförluster och vann rättvist hemma mot Ängelholm. Segersiffrorna tillskrevs 2-1 ett resultat i underkant. Ängelholm hade tre raka segrar och sett riktigt bra ut i inledningen av serien. Assyriska har haft ett tufft spelschema och halkat efter i tabellen. Det var ett revanschsuget Assyriska som rivstartade matchen med ett högt tempo och härligt aggressivitet. I den 34:e minuten tryckte Eddie Moussa in 1-0 på volley. Bara sex minuter senare var det dags för Xhevdet Llumnica som sprang sig fri, efter en perfekt framspelning av Dennis Östlundh, och sköt enkelt in 2-0. Två minuter in i den andra halvleken så reducerade Ängelholm genom Mattias Adelstam. Hemmalaget kontrollerade matchen och Ängelholm lyckades inte kvittera.

MJÄLLBY –SUNDSVALL 4-2
Matchen började med två Sundsvallschanser innan MAIF tog över och första MAIF målet kom i 7e minuten då ett nlägg från Robin Cederberg hittade Marcus Ekenberg som satte dit ettan. MAIF var klart det bättre laget under första delen av den första halvleken. I den 20:e minuten ökade Ekenberg på till 2-0. Ekenberg kom fri med målvakten, som räddade. På returen slog Ekenberg in bollen. Efter det så tappade MAIF sitt spel, och Sundsvall tog över spelet. I den 32:a minuten reducerade Sundsvall efter en kanon skott från Hannes Sigurdsson. Med två minuter kvar av den första halvleken så kvitterade bortalaget. Ari Skulasson passade fram Hannes Sigurdssons som nickade bollen i en båge över Asper som var felplacerad. Fem minuter in i den andra halvleken tog MAIF ledningen på nytt. Johan Svensson lyfte fram bolenl till Erton Fejzullahu som kom fri med Sundfors och satte säkert 3-2. MAIF var starkare i den andra halvleken, och med två minuter kvar av matchen passade Erton Fejzullahu fram till William Leandersson som satte spiken i Sundsvalls kista.

VÄSBY –SYRIANSKA 2-2
Båda lagen öppnade matchen avvaktande och första kvarten skapades få klara målchanser. I den 22:a minuten var hemmalaget nära att ta ledningen. Mikael Wentzel spelade fram Hezha Agai som prickade Christian Frealdssons stolpe. Med tre minuter kvar av den första halvleken kom matchens första mål. Pontus Engblom nickade fram Elvis da Silva Santana som vann en löpduell med förre Hammarbyspelaren Suleyman Sleyman och stötte snyggt in 1-0 till vänster om Frealdsson i Syrianska målet. Syrianska öppande den andra halvleken bäst, och Michael Mensah var nära att kvittera. Hans nicka smet dock utanför. I den 56:e minuten kvitterde Syrianska genom just Mensah. Två minuter senare tog Syrianska ledningen i matchen. Imad Zatara kom fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som Denis Velic nickade i mål från nära håll. Efter det så jagade hemmalaget en kvittering. Kvitteringen kom i den 93:e minuten. Niklas Backman lyckade nicka fram bollen till Magnus Eriksson som sköt från 20 met. Bollen gick via stolpen och in i mål.

LANDSKRONA –ÅTVIDABERG 0-1
Åtvidaberg tog sin tredje raka seger. Åtvidaberg var det bättre laget i den första halvleken. I den 28:e minuten kom matchens ända mål. Kristian Bargström slog en hörna, som Haris Radetinac nickade in. Båda lagen hade chanser att göra mål, men målvakterna i båda laget spelade bra. Hanrik Gustavsson i Åtvidabergs målet gjorde ett par riktigt bra räddingar.