Underhållande 0-0 match mot Mjällby AIF

Kvällens match mot serieledande och obesegrade Mjällby AIF kunde bara sluta på ett sätt. Ettan mot jumbon skulle vara en säker seger för gästerna tyckte nog de flesta


Väsby inledde piggast med snabbt kortpassningsspel utan att skapa någon farlighet, det gjorde däremot en av gästernas storskyttar Marcus Ekenberg som fick kanonläge, Thomas Thudin i hemmamålet gjorde en strålande räddning på det svåra skottet.

Väsbys första riktiga chans kom i 10 min. då harpunen Pontus Engblom på en långboll så när hade hunnit före Mattias Asper i gästernas mål.

Daniel Johansson hade ett bra skott mot Aspers mål bara min. senare, tyvärr på fel sida om stolpen sett med Väsbyögon.

12 min., var spelade när Väsbypubliken trodde att Pontus Engblom skulle göra sitt första mål i Superettan, en mycket kvalficerad dubbelräddning var det, hur Asper han ner på returen är en gåta, men bollen tippades i alla fall till hörna.

Dryga kvarten hade spelats när Väsbys mittback Niklas Backman dundrar på i bra frisparksläge, återigen på utsidan stolpen hos Asper. Gästernas Robin Cederberg svarade med en frispark över Thuddes målram.

Nästa målchans för Väsby hade Fredrik Holster som dock träffade rakt på Asper, Ny frispark där Peter Motas fick kanonträff från 30 met. utan att kunna träffa målet.

Dryga halvtimmen hade spelats när gästernas omskrivne storskytt Erton Fejzullahu fick friläge med Thudde som gör en dunderräddning och snuvar Erton på ett givet mål som han trodde.

Med bara min. kvar av halvleken så drog gästernas Juan Robledo på sej sitt andra gula kort och fick därmed lämna plan, ett av många tuffa domslut av en domare som inte tillhörde de bästa aktörerna denna kväll.

En jämn halvlek med flera riktigt vassa målchanser, mest minns man Thuddes två ”idioträddningar” och likaså Aspers dubbelräddning på Pontus Engbloms dubbla skott.

Andra halvan var inte alls lika bra chansmässigt, gästerna fick kämpa med en man kort, något Som Väsby inte förmådde utnyttja, ett avslut av inbytte Niklas Maripuu med kvarten kvar var det ända rriktiga avslutet för hemmalagets del, gästerna skapade heller inga större märkvärdigheter.

Båda lagen bytte in sina tre avbytare utan att något lag kunde förändra matchbilden nämvärt
och delad pott var nog ett rättvist resultat. En bra insats av hemmalaget som nog överraskade många med sitt pigga spel, framför allt i första halvlek.

Väsbys 4-2-3-1 uppställning:

Målvakt: Thomas Thudin

Backlinje: Mikael Wentzel, Daniel Johansson (K), Niklas Backman och Peter Motas

Mittfält: Elvis da Silva Santana, Fredrik Holster, David Nordbäck, Hezha Agai och Daniel Gustavsson.

Forward: Pontus Engblom

Ersättare: Erland Hellström, Christoffer Eriksson, Magnus Eriksson, Niklas Maripuu och Omar Eddahri.

Domare: Mathias Ahlsén, ass Fredrik Klyver, ass Ch. Andersson och Christian Svärdling.

Bollpojkar. P-95:2 Bollstanäs SK

Matchvärd: Blomsterpinglan Centralväg. 3

Publik: 314



Roy RosenbackRoy Rosenback2009-05-04 22:46:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna