Sammanfattning av Superettans femte omgång

Den femte omgången av Superettan sågs av 9808 personer. Hemmalagen gjorde 8-mål, och det gjordes sammanlagt 19-mål. Det blev bara en hemmasegrar och två bortasegrar i den femte omgången. Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans fjärde omgången.

QVIDING –ASSYRISKA 0-3
Assyriska körde över Qviding på bortplan, och vann helt rättvist med 3-0. Assyriska tog ledningen i den 25:e minuten efter en fel dömd straff. Dennis Östlundh satte lite turligt ettan. Bara fyra minuter senare så agerade Qvidings spelare statister, när Assyriska ökade på till 2-0. Martin Lorentzon spelade fram Nahir Besare som satte säkert tvåan. Innan halvleken var över hann Stefan Batan att göra 3-0 mot ett sovande Qviding. I den andra halvleken kontrollerade Assyriska matchen, och Qviding var aldrig nära att hota.

SYRIANSKA –LJUNGSKILE 4-2
Syrianska tog en övertygande seger när man på hemmaplan besegrade Ljungskile. Båda lagen började matchen ganska avvaktande, men efter fem sex minuter tog hemmalaget i taktpinnen. I den 10:e minuten gick Joakim Hagernäs igenom, och drogs ned av Robert Johansson. Domaren visade ut Johansson och gav hemmalaget frispark. Efter det så var det bara spel mot ett mål, i den första halvleken. Hemmalaget tog ledningen i den 14:e minuten genom Imad Zatara. Hemmalaget spelade bra, och höll bollen inom laget. Ljungskile spelarna fick knappt låna bollen i den första halvleken. SFC skapade en del farliga lägen, men några fler mål i den första halvleken blev det inte. Tre minuter in i den andra så ökade hemmalaget på till 2-0. Efter en hörna så behöll SFC trycket mot LSK-s mål. Bollen gick ut till Robert Massi på vänsterkanten. Massis inlägg träffade mer eller mindre Michael Menseah som snubblade bollen över mållinjen. Det var knappt att hemmalaget fick jubla klart innan Ljungskile reducerade. Johan Patriksson serverade Martin Smedberg-Dalence som placerade in reduceringen. Det här var dock hemmalagets och Joakim Hagernäs match. Hagernäs var matchens bästa spelare och i den 62:a minuten så bjöd han på fotbolls godis. Hagernäs fick bollen strax utanför straffområdet. Han fintade bort två spelare, och vakert placerade in trean. Efter det så orkade bortalaget inte resa sig. Hemmalaget spelade ut LSK, och det var klasskillnad

I den 69:e minuten gjorde Menseah sitt andra och lagets fjärde mål i matchen. LSK reducerade med drygt tio minuter kvar, men närmare än så kom man inte. Syrianska vann matchen helt rättvist.

TROLLHÄTTAN –LANDSKRONA 1-1
Det var hemmalaget som inledde matchen bäst, och man skapade en del halvchanser. BoIS som började matchen avvaktande tog över spel allteftersom och var vid två tillfällen mycket nära att ta ledningen i matchen. I den 61:a minuten tog Trollhättan ledningen genom Bilgin Aliosman. Med tio minuter kvar av matchen så fick Landskrona en tveksam straff, och Pär Cederqvist kvitterade på den efterföljande straffen.

VASALUND –FALKENBERG 0-1
Matchen mellan inleddes i ett högt tempo med mycket kort passningsspel. Trots den höga farten blev de första tjugo minuterna händelsefattiga. Stefan Rodevåg hade bortalagets bästa chans, när han i den 25:e minuten sköt strax utanför. Direkt i inledningen av den andra halvleken blev Kristoffer Fagercrantz frispelad och många trodde nog att han skulle ge FFF ledningen, men hans hårda skottet gick strax utanför Vaihos högra stolpe. I den 55:e minuten var hemmalaget nära ett mål, men Muhammed Rajad sköt i ribban. I den 68:e minuten fick FFF en frispark. Tobias Nilsson sköt en hård frispark, som via muren gick in i mål. Efter det så jagade hemmalaget en kvittering, men Falkenberg försvarade sig mycket bra, och det blev inga fler mål i den här matchen.

VÄSBY –MJÄLLBY 0-0
Trots att första halvleken inte var någon spelmässig höjdare hade båda lagen ett par riktigt heta målchanser. I den 12:e min kom Pontus Engblom igenom, men Asper i MAIF-målet svarade för en mycket kvalificerad dubbelräddning. I den 30:e minuten blev Erton Fejzullahu ett friläge men Väsbys målvakt gjorde en dunderräddning och snuvade Erton på ett givet må. I halvlekens sista minut blev MAIF-s Juan Robledo utvisad efter två gula kort. Andra halvleken var inte alls lika bra chansmässigt, gästerna kämpade med en man mindre, något som Väsby inte förmådde utnyttja. Matchen slutade mållöst.

SIRIUS –NORRKÖPING 1-1
Det var chansrik första halvlek som publiken bjöds på. Petter Österberg i hemmalaget var först att skapa en målchans. I den 5:e minuten serverades han från vänsterkanten av Johan Pettersson. Östberg kom fri men målvakten Ivo Vazgec stod för ett av många fina ingripanden. Strax därefter fick även Richard Richardsson glänsa i hemmamålet, då han inom fem minuter lyckas rädda två frilägen från Norrköpings unge Timmy Wilhelmsson. I den 39:e minuten var det mycket nära att IFK tog ledningen i matchen. Timmy Wilhelmsson komigenom och frispelade Imad Khalili, men Khalilis skott täcktes undan på mållinjen. I den andra halvleken skapade båda lagen ett par halvchanser, och i den 72:a minuten fick Norrköpings Armin Tankovic ett rött kort. Trots en man mindre så höll Norrköping upp spelet bra. I den 91:a minuten fick Norrköping en frispark, som Khalili sköt i muren. På returen så dundrade Khalili in ledningsmålet. Efter det så satsade hemmalaget allt på ett kort, och det gav utdelning. I den 93:e minuten fick hemmalaget en hörna. Det blev en enda stor röra framför målet, och Norrköping misslyckades att rensa undan bollen. Pierre Gallo fick till slut bollen och slog in kvitteringen.

ÅTVIDABERG – J-SÖDRA 2-2
Södra var klart det bättre laget under den första halvtimme. ÅFF-s spelarna va inte alls med, och laget hade ingen ordnad eget spel. Redan i den 4:e minuten var J-Södra nära att ta ledningen, då Christer Persson sköt utanför. Henrik Gustavsson i hemmalagets mål gjorde en fin räddning på Kritian Viikmäes skott från nära håll i den 5:e minuten. Åtvidabergs första avslut mot mål kom i den 12:e minuten, då Haris Radetinac sköt utanför. Det var just Radetinac som med sin inställning drog igång hela laget. Han var en av få som gav 110% i närkamperna. Efter en halvtimme spel, började Södra att spela för svårt, och det gav Åtvidaberg chansen att ta sig in i matchen. Plötsligt så började man vinna närkamperna på mitten, och Radetinac kom flera gånger igenom på sin kant. I den 42:a minuten kom hemmalagets bästa målchans. Bollen kom till Jesper Arvidsson som fick på ett bra skott, men J-Södras målvakt gjorde en bra räddning. Bara två minuter in i den andra halvleken så frispelade Kristian Bergström, Pontus Karlsson som sköt, men Södras målvakt gjorde en fantastisk fin räddning. Strax där efter fick Viktor Prodell ett bra läge, men även den här gången stod Mikael Axelsson i vägen. Bortalaget hade inte mycket av spelet i inledningen av den andra halvleken. Det bästa chansen fick Marcel Sacramento som sköt från distans, men bollen gick strax utanför. I den 54:e minuten drogs Haris Radetinac ned strax utanför Södras straffområdet. Jesper Arvidsson tog hand om frisparken, och han skruvade in den mycket fint förbi muren och målvakten. den 73:e minuten fick Åtvidaberg en straff. En lång boll hittade fram till inhopparen Oscar Möller. Möller föll sedan i närkampen med Tomas Backman. Daniel Hallingström satte säkert den efterföljande straffen. Bara fyra minuter senare så reducerade bortalaget. Efter en hörna så hamnade bollen hos Backman, som slog den tillbaka i straffområdet Inhopparen Walid Etkari nickade bollen via Anton Tinnerholm och i mål. Södras tränare Olle Nordin valde att satsa allt på ett kort, och bytte in alla offensiva spelare han hade. Det gav utdelning till slut. Ricardo Santos som hade svårt att komma lös under matchen var manen som räddade en poäng åt Södra. I den 93:e minuten hamnade en lång boll hos Santos, som vände bort Anton Tinnerholm. Santos lyfte sedan bollen över Gustavsson och 2-2 var ett faktum.

ÄNGELHOLM –SUNDSVALL 0-1
Ängelholm var det bättre laget i den första halvleken. Laget hade fyra jättelägen, men lyckades inte spräcka Sundsvalls nolla. Mattias Adelstam och Patrik Larsson hade båda lägen, men som sagt lyckades inte göra mål. I slutet av den första halvleken tog bortalaget ledningen. Jonas Wallerstedt hittade fram till Daniel Sliper som fick två chanser innan han satte ettan. I den andra halvleken var spelet jämt, och Sundsvall var det laget som kontrollerade matchen. Det blev inga fler mål i matchen.