3. Bra
4. Mycket bra
5. Suverän

Oscar Berglund 2+

Agerar tryggt och säkert. Inte mycket att göra under matchen men hade en snygg räddning i andra halvlek.

Martin Lorentzon 4 (bäst på plan)
Klockren idag. Väggar snyggt innan han blir fälld som leder till straffen och kommer sen snyggt runt på sin kant för att titta upp och passa Nahir vid 2 – 0 målet. Grym glidtackling också i andra halvlek där han plockar bollen framför fötterna på Arash Bayat. Nesta klass på den och kung för dagen.

Filip Bergman 2-
Gör sitt jobb idag, står rätt för det mesta men mot slutet av matchen tappade han lite fokus men ändå fullt godkänd.

Lamin Conateh 2+
Bra, stark och stabil idag. Nickar undan och rensar bollen vid rätt tillfällen och passar i rätt lägen.

Stefan Batan 3
Känns som att Stefan kommer mer till sin rätt när han spelar som vänsterback istället för på mittfältet. Kommer upp bra i anfallet och slår sina sköna bananinlägg. Ett mål är aldrig fel heller då han efter en misslyckad hörna plockar upp den och gör ett nytt försök som går hela vägen in vid bortre stolpen.

Eddie Mousa 3-
Eddie går bra just nu. Kanoninledning på säsongen och tar mer ansvar än tidigare. Härligt att se men ibland blir det lite för mycket inåt i banan, skulle gärna vilja se honom ”slicka” linjen lite mer den här matchen så att han kan utmana med sin fart och teknik.

Andi Tompuu 2+
Stabilt jobb och spring som vanligt. Lite dålig kommunikation med mittbackarna ibland men inte hans fel då han inte har ögon i nacken. Lite bättre avslut skulle sitta bra.

Dennis Östlundh (ut 50 min) 3
Jobbar hårt på mittfältet tillsammans med Andi. Slår en dålig straff som han väldigt nonchalant stöter in med en lös högerytter. Blir utbytt tidigt i andra halvlek för vila antar jag. Summa summarum poängen var säkrade, det räcker.

Nahir Besara 3+
Fin teknik och snyggt mål av den unge. Verkar småtrivas i sin position som indragen vänsterytter. Gör en fin match och får känslan utav att han kommer att växa ju mer han spelar.

Xevdhet Lumnica (ut 77 min) 2
Jobbar hårt tillsammans med Dinho men får ingen riktig utdelning idag. Borde ha gjort 1 -0 från två meter men skjuter högt över.

Dinho (ut 57 min) 2
Springer hela tiden och alltid ett orosmoment men kommer inte till några avslut idag. Ger aldrig upp och det är kul att se han och X-man på topp.

Inhoppare:

Mohammed Mbye (in 50 min) 3
Kommer in istället för Dennis och bildar ett ”köttar”-mittfält tillsammans med Andi. Kul att se honom i sin naturliga position där han arbetar hårt och visar prov på en del goda offensiva kvalitéer också. Finns sparkapital i grabben.

Tiago (in 57 min) 2
Verkar inte riktigt komma rätt än i spelet men å andra sidan så var matchen ”död” när han hoppade in istället för  X-man. Gjorde ett mål med skallen men vinkades korrekt av för offside.