Sammanfattning av Superettans sjätte omgång

Den sjätte omgången av Superettan sågs av 15778 personer. Hemmalagen gjorde 16-mål, och det gjordes sammanlagt 26-mål. Det blev fyra hemmasegrar och två bortasegrar i den sjätte omgången. Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans sjätte omgång.

LANDSKRONA –SYRIANSKA 2-0

BoIS tog tag i taktpinnen direkt från matchstart och redan efter drygt tre minuter hade Alexander Zaim ett jätteläge att ge BoIS ledningen i matchen, men skottet träffade rakt på målvakten. Det dröjde till den 15:e minuten innan hemmalaget fick hål på Syrianska och det var Johan Persson som efter ett inlägg av Christoffer Carlsson påpassligt sköt bollen förbi Nurme i Syrianska-målet. BoIS var klart det bättre laget i den första halvleken, och med lite tur kunde man ha gjort fler mål. I den 58:e minuten ökade Pär Cederqvist på till 2-0. Efter det så kontrollerade BoIS matchen och Syrianska var aldrig nära att hota.

J-SÖDRA –TROLLHÄTTAN 2-0

Den första halvleken bjöd inte på några mål. Trollhättan stod upp bra, och skapade en del vassa lägen i den första halvleken. Närmast mål var Trollhättan när Andreas Wiklund i slutet nickade en hörna i stolpen. I den andra halvleken var Södra det bättre laget, och man tog över matchen. I den 75:e minuten blev Tommy Thelin fint framspelad av Patrik Redo. Thelin sköt sedan bollen i mål. I slutet av matchen satsade Trollhättan allt på ett kort. Det gjorde att hemmalaget kunde kontra in tvåan. Ricardo Santos fick med sig bollen, och serverade Patrik Redo som rundade målvakten och rullade in slutresultatet.

MJÄLLBY –ÄNGELHOLM 2-2

Mjällby inledde matchen på ett strålande sätt. Redan i andra minuten blev Erton Fejzullahu framspelad av David Löfqvist och satte Ängelholms målvakt på prov. I den 7:e minuten tog hemmalaget ledningen. Johan Svensson snurrade upp Ängelholms högerback och skickade i väg ett inlägg som Erton Fejzullahu snyggt nickade in i mål. Men Ängelholm kom in i matchen och tog över på mitten. I den 21:a spelminuten kvitterade man genom David Bennhage. Mattias Adelstam slog en frispark som tog i Mjällbymuren och tvingade Mattias Asper till en retur som David Bennhage petade in. Efter kvitteringen tog Ängelholm över matchen. I den 63:e minuten tog bortalaget ledningen i matchen. Björn Westerblad kom fri med Mattias Asper, men Asper räddade, men efter ett flipperspel träffade bollen till sist på nytt Westerblad och rullade över mållinjen jagad av Asper. Två minuter efter det fick gästerna Henrik Fribrock utvisad. Med tre minuter kvar av matchen lyckades hemmalaget kvittera. Emanuel Svensson spelade fram Fejzullahu som satte 2-2. MAIF är ännu utan förlust i Superettan.

LJUNGSKILE –VÄSBY 4-1

LSK tog säsongens första seger. Båda lagen inledde matchen avvaktande, men i den 10:e minuten tog hemmalaget ledningen. Johan Patriksson vann bollen av Väsbys högerback och kom helt ren med Tomas Thudin i Väsbymålet. Patriksson placerade sedan bollen snyggt i bortre hörnet. I den 30:e minuten ökade hemmalaget på till 2-0. Johan Patriksson mötte ett uppspel vid mittlinjen, han lade tillbaka bollen till Aleksandar Kitic som avancerade med bollen in på offensiv planhalva, sedan passade han ut bollen till en fri Martin Smedberg-Dalence som från distans placerade in bollen i mål. Innan halvleken var slut hann hemmalaget med att göra även 3-0. Etchu Tabe bröt bollen på egen planhalva, och tog sig förbi flera Väsbyspelare.Tabe passade sedan vidare bollen till Åkervall som i sin tur frispelade Johan Patriksson, som ensam med målvakten satte säkert trean. Den andra halvleken bjöd på mycket kamp, och två mål. I den 74:e minuten reducerade Väsby genom Daniel Johansson. Bara tre minuter efter det så gjorde Patriksson sitt tredje mål i matchen, och fastställde slutresultatet.

SUNDSVALL –QVIDING 1-1

Matchen var en jämn historia där båda lagen hade svårt att skaffa klara målchanser. Sundsvall inledde de första minuterna bäst men sedan var bortlaget lite vassare i första halvleken. Hemmalaget hade svårt att få igång spelet och felpassen var många. Jonas Wallerstedt gav hemmalaget ledningen i den 68:e minuten på straff. Med sex minuter kvar av matchen kvitterade Qviding genom Hannes Stiller. Sundsvall försökte jaga ett segermål men ett smart spelade Qviding fick med sig en välförtjänt poäng från matchen.

FALKENBERG –ÅTVIDABERG 0-1

Åtvidaberg tog sin tredje raka seger på bortaplan, när man besegrade Falkenberg med 1-0. Åtvidaberg gjorde ingen bra match, och hemmalaget hade en del vassa chanser i den första halvleken. I den 14:e minuten var Mikael Boman mycket nära att ge hemmalaget ledningen, men hans skott gick över. Mitt i hemmalagets press fick Åtvidaberg en frispark. Kristian Bergström slog frisparken mot bortre stolpen, och där dök Haris Radetinac upp och nickade in 1-0 för Åtvidaberg. Målet kom i den 17:e minuten, och man kan inte säga att det var ett rättvist resultat. Hemmalaget var klart det bättre laget även i den andra halvleken. Åtvidabergs främsta målchans kom i den 57:e minuten, då Viktor Prodell sköt strax utanför. Prodell gick inte att känna igen från dem tidigare matcherna. Prodell såg ut att inte ha några krafter, och hade det svårt att komma till farliga chanser.
Under den andra halvleken var det spel mot ett mål. Det var Falkenberg mot Henrik Gustavsson, som gjorde en jätte match. Åtvidaberg var stundtals illa ute i matchen, och vid två tillfällen räddades bollen på mållinjen. Med tre minuter kvar av matchen fick hemmalaget sin stora kvitteringschansen. Mikael Boman fick en knuff i straffområdet, och domaren pekade på straffpunkten. Det var en tveksamt dömd straff, men man kan säga att Boman borde ha fått straff några minuter innan. Straff blev det, och Stefan Rodevåg tog hand om straffen. Rodevåg sköt en hård och bra placerad straff, men Henrik Gustavsson svarade för en mycket fin räddning. ÅFF har nu hållit nollan fyra gånger på de fem senaste matcherna, och det mycket tack vare Henrik Gustavsson.

ASSYRISKA – SIRIUS 2-1

Sirius började matchen bra, och i den 5:e minuten var laget nära att ta ledningen. Gustaf Segerström hade en bra nick, som räddades av målvakten till en resultatlös hörna. Bara minuten senare var hemmalaget nära ett mål. Xhevdet Llumnica kom runt på kanten och serverade Ferreira ett perfekt inlägg, men Ferreira sköt utanför. Det var mycket kamp som publiken bjöds på i den första halvleken. Assyriska ägde mycket boll, men hade svårt att komma igenom Sirius täta försvar. Strax innan halvlekens slut fick Assyriska en frispark strax utanför straffområdet till. Dennis Östlundh sköt och bollen gick mot det närmsta krysset, men målvakten lyckades styra ut den till hörna. Halvleken förblev därmed mållös. Två minuter in i den andra halvleken tog bortalaget ledningen. Pierre Gallo slog ett inlägg, som gick förbi försvaret och nådde fram till Gustaf Segerström. Segerström kunde sedan enkelt peta in bollen i mål. Efter det så jagade hemmalaget en kvittering, men hade svårt att skapa chanser. I den 65:e minuten fick man dock utdelning. Daniel dos Santos slog ett inlägg som Llumnica nickade in ur nästan ingen vinkel alls. Tio minuter senare gjorde Llumnica sitt och lagets andra mål i matchen, efter fint samspel med Göran Marklund. Efter det orkade inte Sirius resa sig, och Assyriska kunde enkelt hålla undan till en seger. Hemmalaget var klart det bättre laget i den första halvleken. Laget hade bättre passningsspel och bättre tempo i sitt spel. Djurgården fick för det mesta försvara sig och jaga boll under första halvleken. I den 15:e minuten var det nära ett nytt Malmö mål.

NORRKÖPING –VASSALUND 3-4

Norrköping jagade sin första seger för säsongen i hemmamatchen mot Vassalund. Norrköping tog ledningen i den 30:e minuten. Eirik Dybendals inlägg tog på en spelare och gick i mål. Vasalund rivstartade andra halvlek. Kennedy Igboananike hade lekstuga med halva försvaret innan han lyfte bollen till en helt fristående Thomas Carlsson som satte 1-1. I den 54:e minuten var det ny uppvisning av Igboananike som slog en perfekt passning till Muhammed Rajad som nickade dit 1-2. Fyra minuter senare kom Igboananike återigen igenom, och passade fram Muhammed Rajad som rullade in 1-3. Hemmalaget gav dock aldrig upp. På fyra minuter lyckades man kvittera. 2-3 kom i den 68:e minuten och gjordes av Marcin Burkhardt. I den 72:a minuten passade Andreas Haglund fram Imad Khalili som kvitterade. I matchens sista minut avgjorde Vassalund genom Igboananike som kom fri med målvakten och placerade in segermålet. Norrköping är där med fortfarande utan seger.