Sammanfattning av Superettans sjunde omgång

Den sjunde omgången av Superettan sågs av 11804 personer. Hemmalagen gjorde 6-mål, och det gjordes sammanlagt 15-mål. Det blev tre hemmasegrar och tre bortasegrar i den sjätte omgången. Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans sjätte omgång.

TROLLHÄTTAN –FALKENBERG 0-1

Falkenberg var det bättre laget i den första halvleken, Stefan Rodevåg och Mikael Boman var ett ständigt hot mot hemmaförsvaret. I den 21:a minuten tog bortalaget helt rättvist ledningen i matchen. Tobias Nilsson hann upp bollen innan den passerat sidlinjen och slog ett bra inlägg som Mikael Boman snyggt nickade in. Hemmalaget skapade få klara målchanser, men i den 26:e minuten var man nära att kvittera. Alexander Faltseta sköt, men Falkenbergs målvakt gjorde en bra räddning. I den andra halvleken gjorde hemmalaget än del ändringar i laget, och tog över matchen något. Trollhättan hade dock svårt att skapa riktigt heta målchanser, medan Falkenberg spelade lugnt och smart. I slutet av matchen fick Henric Svensson en kvitteringschans, men skottet gick utanför.

VASSALUND –ASSYRISKA 0-0

Assyriska var klart det bättre laget under hela matchen, och Vassalund som gjorde fyra mål mot Norrköping senast hade svårt att skapa målchanser. Assyriska gjorde två mål under matchen, men båda blev underkända för offside. Även hemmalaget hade en boll inne, men även det var underkänd p.g.a offside. Assyriska var närmast ett segermål i slutet av matchen, men det hela slutade mållöst.

QVIDING –ÄNGELHOLM 3-1

Hemmalaget tog en säker seger på hemmaplan. I den 23:e minuten spelade Kyle Konwea fram Hennes Stiller som dundrade in ettan. Efter ledningsmålet så tappade hemmalaget lite av sitt fina spel, men Ängelholm skapade få klara målchanser. Tre minuter in i den andra halvleken var Jon Stockhaus nära att öka på till 2-0, men skottet tog i stolpen. I den 57:e minuten ökade hemmalaget på sin ledning. Kyle Konwea spelade fram Arash Bayat som skruvade bollen i bortre krysset. Fyra minuter senare reducerade bortalaget genom David Bennhage. Hemmalaget hade dock ganska bra kontroll på matchen, och i den 75:e minuten satte Joakim Jensen 3-1 efter en fin slagen frispark.

LJUNGSKILE –MJÄLLBY 0-4

Efter en avvaktande inledning tog MAIF ledningen i matchen. I den 12:e minuten spelade Marcus Ekenberg fram Erton Fejzullahu som satte din ettan. Tre minuter senare kom hemmalaget första och ända avslut på mål. Tobias Johansson skot på volley, men Asper i målet räddade. I den 21:a minuten fick MAIF en straff, som Erton Fejzullahu missade. Erton Fejzullahu gjorde sitt och lagets andra mål i matchen i den 35:e minuten, efter fint förarbeta av Robin Cederberg. Hemmalaget hade svårt att komma fram till avslut, trots att man hade en del bollinnehav. Tio minuter in i den andra halvleken gjorde Erton Fejzullahu sitt tredje mål i matchen. Efter det så var LSK ett slaget lag, och MAIF kontrollerade resten av matchen. I slutet av matchen fastställde David Löfquist slutresultatet. I och med segern behöll MAIF serieledningen.

SYRIANSKA –J-SÖDRA 0-1

J-Södra tog sin första bortaseger när man besegrade Syrianska med uddamålet. Redan i 24:e minuten fick J-Södra spela med en man mer. Syrianskas anfallare Michael Mensah blev utvisad när han fick sin andra varning efter en armbåge i bröstet på David Blomkvist. Matchens ända mål föll i den 72:a minuten. Christer Persson slog en djupledspassning, och där dök Ricardo Santos och satte dit segermålet. Det var Santos sjätte mål i årets Superettan.

VÄSBY –LANDSKRONA 2-0

Gästerna började matchen bäst och redan i den 2:a minuten hade Jesper Westerberg ett skott i stolpen. Efter det så var Pär Cederqvist nära att ge BoIS ledningen på en frispark, som tog i överliggaren. Efter en bra inledning tappade BoIS sitt spel i mitten av halvleken. Väsby lyfte upp spelet, och jämnade ut matchen. Efter drygt en halvtimme tog hemmalaget ledningen i matchen. BoIS slarvade i uppspel och Elvis Santana fångade bollen, och satte dit ettan för Väsby. BoIS inledde även den andra halvleken bäst, och i den 48:e fick man en dubellchans. Niklas Westberg i hemmamålet gjorde två mycket fina räddningar. I den 55:e minuten ökade Fredrik Holster på till 2-0, efter fint förarbete från Santana. Efter målet jade BoIS en reducering, och Cederqvist var vid ett par tillfällen nära. Hemmalaget kunde dock hålla undan, och tog där med första seger i årets serie.

SIRIUS –SUNDSVALL 1-0

Sirius började matchen riktigt uselt,och bortalaget var klart det bättre laget under den första halvleken. Det var stundtals Sundsvall mot Sirius målvakt Richard Richardsson. Richardsson svarade för flera bra räddningar i den första halvleken. Närmast mål i den första halvleken var rutinerade Jonas Wallerstedt, som kom fri med Richard Richardsson, men Richardsson räddade. Sundsvall tappade sitt fina spel från den första halvleken, och hemmalaget kom tillbaka in i matchen. den 51:a minuten blev Johan Petterssons frispelad av Petter Österberg. Johan Petterssons fick inte till någon avslut trots att han var helt ren med Fredrik Sundfors. I slutet av matchen fick Sundsvall två man utvisade, och på stopptid avgjorde hemmalaget matchen. Efter en hörna höll sig Gustaf Segerström framme och sköt in segermålet.

ÅTVIDABERG –NORRKÖPING 0-2

Åtvidaberg föll på hemmaplan mot Norrköping efter två sena mål av Eirik Dybendal och Armando Ibrakovic. Norrköping var det bättre laget i den första halvleken, men publiken bjöds på få klara målchanser i första akten. I början av den andra halvleken tog hemmalaget över matchen, och skapade ett par farliga lägen på hörnor. Åtvidaberg hade även en boll inne, men målet blev underkänd efter att Robert Walker gick för hårt åt Ivo Vazgec i målet. I mitten av den andra halvleken tappade Åtvidaberg spelet, och IFK kom tillbaka in i matchen. Med åtta minuter kvar kom matchens första mål, och det var gästerna som gjorde den. Pontus Karlsson missade en brytning, och Daniel Bamberg spelade in bollen från kanten. Anton Tinnerholm missade markeringen helt på Eirik Dybendal som dundrade in bollen i öppet mål. Åtvidabergs försvaret gjorde bort sig totalt vid målet.

Efter det så försökte Åtvidaberg att lyfta upp spelet, och likades så där med det. Bästa kvitteringschansen fick Kristian Bergström med fem minuter kvar av matchen. Bergström sköt dock över från 7-8 meter.

I den 90:e minuten byttes Armando Ibrakovic in och det var han som satte spiken i Åtvids kistan fyra minuter senare. Christoffer Karlsson som var bäst i Åtvidaberg tappade bollen strax utanför straffområdet. Bollen gick ut till Riki Cakic som hittade fram till Ibrakovic som helt fri kunde enkelt rulla in bollen bakom en övergiven Henrik Gustavsson.