Äntligen en trepoängare
En nöjd "Tolle" Lagerlöf efter segern över Landskrona

Äntligen en trepoängare

Närmast perfekta förhållanden på Vilundavallen när Landskrona BOIS kom på besök.........

Ingen seger ännu så länge för hemmalaget och inte var det väl många som trodde att det skulle ske just mot Anders Linderoths pojkar som är tippade som topplag i årets superetta.

Men se grabbarna ville annorlunda, efter en fint genomförd match både taktiskt och spelmässigt fick gästerna vända kosan mot Skåne utan poäng.

Väsby United – Landskrona BOIS 2 – 0 (0-0)

Annars började det som nästan alla trodde innan start. BOIS Jesper Westerberg fick till ett kanonavslut redan efter 90 sek, som tur var för årsdebuterande Niklas Westberg i hemmamålet så gick kanonkulan på rätt sida stolpen sett med Väsbyögon.

Gästerna fortsatte att skapa farligheter, store Pär Cederqvist hade en frispark som precis strök överliggaren hos W-berg.

Dryga kvarten hade gått när Mikael Wentzel i bästa Maradona stil dribblade sej igenom ända från mittlinjen och in i straffområdet, avslutet var stenhårt, tyvärr precis över ribban hos Peter Karlsson i BOIS målet.

Duktige Fredrik Holster på hemmalagets mittfält skapade en fin målchans framspelad av Elvis Santana, skottet klistrades dock av Karlsson.

Väsby hade jämnat ut spelet efter första 10 min. och skulle dock komma igen med besked i 34 min.

BOIS försvaret uppträdde nonchalant och spelade en ”indianare” en bit utanför straffområdet, snabbt som ögat fångade Elvis Santana upp bollen och ensam med Peter Karlsson i målet var han obeveklig och satte elegant 1-0 till publikens stora förtjusning. BOIS tränaren Anders Linderoth som suttit med armarna i kors på ledarbänken flög plötsligt upp och försökte börja att peppa sina killar, ingen större effekt dock på gästernas spel..

Kanske hade ett oavgjort speglat händelserna bättre men nu hade Väsby en hetare vilja och ledningen var på inget sätt orättvis.

Ett mycket beslutsamt Landskrona var det som tog initiativet direkt efter avspark, en mördande dubbelräddning av Niklas Westberg redan efter 48 min. spel var kanske matchavgörande, hur han kom ner på returen vet jag inte, för jag var redan på väg att skriva in 1-1 på resultattavlan, vilken återkomst efter sin långa skadeperiod av den gode W-berg.

Gästernas Pär Cederqvist var framme ett antal gånger och oroade men ett stabilt försvarsspel höll honom borta från de heta chanserna.

Samma utveckling som i första halvlek, stark början av gästerna och sedan kom Väsby tillbaka och det med besked.

Väsbys bäste spelare denna afton tillsammans med W-berg var Elvis da Silva Santana slet sej fram på vänsterkanten och hittar Fredrik Holster som ligger innanför, Fredrik driver förbi ett par försvarare och laddar stenhårt i målvaktens långa hörn, ingen chans för Peter Karlsson i målet och 2 – 0 till Väsby inför en chockad hemmapublik.

BOIS gav på intet vis upp utan skapade flera stora farligheter efter 2-0 målet, Cederqvist var framme igen, likaså Ivo Pekalski, båda stötte dock på patrull ganska tidigt mot ett stabilt hemmaförsvar. Alagie Sosseh kom närmast målkänning med ett klockrent stolpskott hos W-berg,

I matchens 89 min. nickade gästernas Linus Malmkvist snyggt mot W-bergs långa hörn men på något fantastiskt vis lyckades W-berg sträcka ut och fick fingertopp(en) arna på bollen som gick till en resultatlös hörna.

En räddning som fick gästerna att helt tappa hakan och Väsby kunde lugnt defiliera hem en meriterande 2-0 seger mot ett bra lag.

Domare: Keijo Hyvärinen, Haparanda
Bollpojkar: Bollstanäs SK P-96:1 Coachade av Tomas Granmar och Stefan Jansson
Matchvärd: Blomsterpinglan på Centralvägen 3
Publik: 249






Roy RosenbackRoy Rosenback2009-05-17 21:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna