Sammanfattning av Superettans åttonde omgång

Den åttonde omgången av Superettan sågs av 16837 personer. Hemmalagen gjorde 6-mål, och det gjordes sammanlagt 14-mål. Det blev tre hemmasegrar och fyra bortasegrar i den åttonde omgången. Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans åttonde omgång.

SUNSVALL –VASSALUND 2-0
Sundsvall besegrade nykomlingen Vassalund på hemmaplan. Det var dock bortalaget som var det bättre laget i den första halvleken. Laget skapade en del fina lägen, och borde ha haft en ledning efter den första halvleken. Istället så var det Sundsvall som tog över matchen i den andra halvleken. I den 60:e minuten tog Sundsvall ledningen i matchen. Ett inlägg nådde fram till Robert Mambo-Mumba som nickade, men målvakten räddade. På returen höll sig Jonas Wallerstedt framme och tryckte in ettan. Sju minuter senare ökade hemmalaget på till 2-0. Hannes Sigurdsson nickskarvade bollen till Robert Lundström som satte dit 2-0. Efter det var hemmalaget nära att utöka sin ledning, men några fler mål blev det inte.

ÄNGELHOLM –SIRIUS 2-0
Hemmalaget var det bättre laget i den första halvleken. Efter 12:e minuten fick Sirius en frispark, men den slarvades bort. Hemmalaget vann bollen på mitten, och David Bennhage passade fram Martin Andersen som placerade kylligt in 1-0. Efter målet var det bara ett lag på plan. Ängelholm dominerade matchen totalt, och laget borde ha gjort fler mål. I den andra halvleken så kom borta laget in i matchen genom hårt arbete. Laget skapade ett par farliga lägen, men lyckades inte kvittera. I den 74:e minuten fastställde Mattias Adelstam slutresultatet.

NORRKÖPING –TROLLHÄTTAN 0-0
Norrköping dominerade matchen och hade massvis med målchanser, men trots det så lyckades man inte göra mål. Trollhättan kom till Parken med en enda målsättning - slå bort, försvara och fixa 0-0. Trist, men vägvinnande. I den 20:e minuten var hemmalaget mycket nära ett ledningsmål. Efter passningar på högerkanten dök bollen upp hos Kristoffer Arvhage som lyfte in bollen i straffområdet till Eirik Dybendal. Dybendal tog ner bollen, vände bort en back och fick skottläge med högern, men sköt över. Hemmalaget skapade farligheter hela tiden även i den andra halvleken. Bästa chansen kom i den 78:e minuten. IFK visade prov på tålmodigt passningsspel i anfallet och till slut kom ett lågt inspel från höger som Andreas Haglund kastade sig fram på utan att nå bollen. Bollen passerade parallellt med mållinjen. Matchen slutade mållöst.

ASSYRISKA –ÅTVIDABERG 2-1
Åtvidaberg var klart det bättre laget i den första halvleken, och laget borde ha avgjort matchen redan efter första 45-minuterna. Robert Walker hade tre frilägen, men missade alla. Han hade även en boll inne, men blev tveksamt avblåst för offside. Halvlekens ända mål gjordes av Pontus Karlsson i den 11:e minuten. Pontus Karlsson kom fri med målvakten och placerade in ettan. I den andra halvleken tog Assyriska över matchen och efter två lyckade byten vände Assyriska matchen. Göran Marklund som hoppade in i den andra halvleken kvitterade, och några minuter senare avgjorde Dennis Östlundh matchen efter fint förarbete från Marklund. Åtvidaberg skapade efter det en farlig chans, och det på stopptid. Kristian Bergström slog en bra frispark, men målvakten räddade. Åtvidaberg är fortfarande utan seger mot Assyriska på bortaplan.

FALKENBERG –SYRIANSKA 0-1
Bortalaget var klart det bättre laget första halvtimmen. Falkenberg som är normalt starka hemma hade svårt att få igång sitt spel. Syrianska gjorde matchens ända mål i den 11:e minuten. Vladimir Voskoboinikov drog en försvarare till vänster ute i straffområdet, slog in bollen genom målområdet där Kutshi Kanga dök upp och slog in segermålet. Falkenbergs bästa kvitteringschans skapade Stefan Rodevåg, som nickade bollen i ribban. Närmare än så kom inte hemmalaget.

J-SÖDRA –VÄSBY 0-2
J-Södra åkte överraskande på sin första hemmaförlust när man föll mot Väsby med 0-2. Det var två lag som ville framåt i den första halvleken. Södra satsade på långa bollar mot Ricardo Santos. Santos hade dock svårt att komma till. Hemmalaget var lite bättre första kvarten, men allteftersom tog Väsby över matchen. I den 23:e minuten nådde ett högerinlägg fram till David Nordbeck som slog in 0-1. Strax efter det var hemmalaget mycket nära en kvittering. Tommy Thelin avslutade, men bollen räddades på mållinjen. Väsby United fortsatte med sin matchplan att ligga lågt och kontra, något de gjorde mycket bra. Innan halvleken var slut hann bortalaget också med att göra 0-2, målet kommer efter en omställning där sista passet går snett inåt bakåt till Pontus Englblom som sköt in 0-2. I den andra halvleken hade Södra mycket boll, men hade svårt att skapa heta målchanser. I den 75:e minuten var man nära en reducering när I den 75 minuten skruvade Patrik Redo in frispark i ribban. Hemmalaget kom inte närmare än så, och förlorade sin första hemmamatch.

LANDSKRONA –LJUNGSKILE 0-3
Landskrona blev överkörda av Ljungskile på hemmaplan. BoIS började matchen bäst med ett högt bolltempo och fint spel. Närmast att göra mål var Pär Cederqvist som bröt in från höger och fick på ett bra skott men Colin Burns i LSK-målet räddade. I den 27:e minuten var LSK nära att ta ledningen i matchen, men Martin Smedberg-Dalence träffade stolpen. Tre minuter senare fick bortalaget en straff, och den satte Rickard Jansson säkert i mål. Efter det så tappade BoIS allt vad eget spel heter. I den andra halvleken började BoIS chansspela, och i den 60:e minuten kontrade bortalaget in 0-2. På stopptid fastställde Cadomir Zarkovic slutresultatet.

MJÄLLBY –QVIDING 0-1
Mjällby inkasserade första förlusten för säsongen när man föll mycket överraskande på hemmaplan mot Qviding. MAIF började matchen bäst, men Qviding spelade bra i försvaret. Matchens ända mål kom i den 79:e minuten. Arash Bayat slog en hörna som nickades i mål av Joacim Jensen.