Äntligen mål i Superettan för Pontus Engblom

Ett Väsby i högform kom till Stadsparksvallen i Jönköping för att möta serietvåan Södra inför fantastiska 3518 åskådare...

Rättvis seger på bortaplan mot Jönköpings Södra

Ett Väsby i högform kom till Stadsparksvallen i Jönköping för att
möta serietvåan Södra inför fantastiska 3518 åskådare.
Tyvärr förstörde ett kämpande Väsby festen för den stora publiken genom att vara ofina nog och besegra hemmafavoriterna med 0 – 2 (0-2)

Väsby var det som först fick iväg ett avslut, Pontus Engblom var det som laddade, men skottet gick utanför.

Bättre gick det i 23 min. då Väsbys centrala mittfältare David Nordbeck kunde göra 0-1 på Elvis da Silva Santanas passning och bara ett par min. senare var Fredrik Holster framme med ett bra skott som Mikael Axelsson i Södras mål kunde klistra.

33 min. var spelade när hemmalaget genom Patrik Redo fick till sitt första avslut mot mål genom en frispark som gick utanför Niklas Westbergs målram.

I 44 min. spelade Daniel Gustavsson fram Pontus Engblom som kunde göra 0-2 till gästande Väsby. Det var säkert en mycket nöjd Pontus som äntligen fick göra sitt premiärmål i Superettan, något som han har längtat mycket efter. Dessutom var det ett mycket psykologiskt viktigt mål i slutminuten av halvleken.

En mycket bra halvlek från Väsbys sida där skottstatistiken slutade med ett skott för hemmalaget medan Väsby hade 7 avslut, varav 4 på mål.
- Vi borde sårat dem mer i första, då hade vi hur mycket plats som helst att kontra sönder dem i, konstaterade Väsbys tränare Thomas Lagerlöf efter matchen.

Hemmalaget försökte ta kommandot direkt i början på andra halvlek men Väsbys försvarsspel var verkligen 100% denna eftermiddag.

Sexmålsskytten Ricardo Santos i hemmalaget som ligger på andra plats i Superettans skytteliga var osynlig i skottstatistiken ända fram till 56 min. då han fick till sitt ända avslut under matchen, ett skott som W-berg kunde rädda.

Niklas Westberg i Väsby målet har med tur och skicklighet hållit nollan i de två matcher han spelat, Landskrona prickade stolpen på Vilunda, nu var det hemmalagets Patrik Redo som med kvarten kvar också prickade stolpen, tur är egentligen ingenting man har utan det är något man förtjänar, så de så.

Väsby stängde effektivt matchen i andra halvlek trots att hemmalaget gjorde idoga försök till reducering. I matchens sista min.höll inhopparen Omar Eddarhi på att öka på Väsbys ledning men hemmakepern kunde rädda målet från en neslig 0-3 förlust.

Södras tränare Olles Nordin tyckte så här efter matchen:
-Väsby United gör en mycket bra match, de utnyttjar våra brister väl. De hittar ytor nästan överallt och deras anfallares löpningar gör vårt lag väldigt långt. Vi har inget bra passningsspel i första halvlek och vi saknar ett jävla anama. Känns som vi inte tar sista steget in i duellerna, i andra är vi tuffare och vi höjer vår passningskvalité

Som alltid mot Olle Nordins pojkar så var det en trevlig stämning på plan och domaren Jim Petersson behövde aldrig hiva upp ”ostskivan” i luften, än mindre det ”röda”

Startelvan: Målvakt Niklas Westberg

Backlinje: Christoffer Eriksson, Daniel Johansson (K) Niklas Backman och Mikael Wentzel

Mittfält: Elvis Santana, Hesza Agai, David Nordbeck Fredrik Holster och Daniel Gustavsson

Harpun: Pontus Engblom

Ersättare: Thomas Thudin, Peter Motas, Bilel Ghemri, Niklas Maripuu och Omar Eddahri