Sammanfattning av Superettans nionde omgång

Den nionde omgången av Superettan sågs av 11063 personer. Hemmalagen gjorde 10-mål, och det gjordes sammanlagt 22-mål. Det blev tre hemmasegrar och hela fem bortasegrar i den nionde omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans åttonde omgång.

LJUNGSKILE –J-SÖDRA 0-1

Hemmalaget började matchen bäst, och skapade ett par halvchanser i inledningen. Efter ca 20-minuter jämnade J-Södra ut spelet. I den 36:e minuten fick J-Södra en straff, efter att bollen träffat handen på en hemmaspelare. Ricardo Santos slog en välplacerad straff, och gav där med gästerna ledningen i matchen. I den 56:e minuten var nära en kvittering. Johan Patriksson tog sig fram på högerkanten och serverade Liridon Kalludra som fick på ett stenhårt skott som tog i ribban och studsade ner, på eller innanför linjen. Domaren valde att inte blåsa för mål. Hemmalaget var det bättre laget i den andra halvleken. Laget skapade bra lägen, men bollen ville inte in. J-Södra kunde till slut hålla undan till en tre poängare.

VASSALUND –ÄNGELHOLM 1-0
Årets snabbaste mål så här långt i Superettan gjordes av hemmalagets Kennedy Igboananike som hölls sig framme efter 1.14 och gav hemmalaget ledningen. I den 21:a minuten kvitterade Mattias Adelstam för Ängelholm, efter dåligt försvarsspel av hemmalaget. I andra halvleken tog hemmalaget över spelet, och i den 70:e minuten tog hemmalaget åter ledningen i matchen. Mohammed Rajab frispelade Kennedy Igboananike som placerade bollen i krysset. Det blev även segermålet i matchen.

TROLLHÄTTAN –ASSYRISKA 0-2

Fösta halvtimme bjöd på avvaktande spel, och en del spel på mitten där båda lagen tog ut varandra. Första avslutet på mål ledde fram till matchens första mål. I den 36:e minuten nådde en hörna fram till Aziz Corr Nyang, som spelade bollen till Dennis Östlundh som ganska omarkerad satte bollen i mål. I den andra halvleken så jagade hemmalaget en kvittering, men tolv minuter kvar kontrade Assyriska in 0-2 genom Azziz Corr Nyang. Efter det så kontrollerade Assyriska matchen, och nu har laget tagit tretton poäng på dem fem senaste matcherna.

SIRIUS –QVIDING 2-3
Sirius åkte på sin första hemmaförlust när man förlorade med udda målet mot gästande Qviding. Sirius inledde matchen bäst, och skapade ett par bra lägen. Det var dock borta laget som tog ledningen i den 28:e minuten genom en nick från Hannes Stiller. Trots flera bra chanser får båda lagen, blev Stillers mål halvleken ända. I den 62:a minuten blev Shpetim Hasani fäld två gånger om innan domaren blåste för straff. Samme Shpetim Hasani satte den efterföljande straffen säkert i mål. Bara fyra minuter efter kvitteringen tog Qviding på nytt ledningen i matchen. Siriusmålvakten rensade ett tillbakaspel rakt i ryggen på den framstormande Kyle Konwea. Bollen gick sedan över målvakten, och Konwea rullade in bollen i det öppna målet. Med sex minuter kvar av matchen gjorde Hannes Stiller sitt andra och Qvidins tredje mål i matchen. Sirius reducerade i den 90:e minuten genom Johan Petersson, men närmare än så kom inte hemmalaget. Qviding var det bättre laget och 2-3 var lite i underkant, med tanke att laget skapade många fina lägen.

ÅTVIDABERG –SUNDSVALL 3-1
Efter två raka förluster tog sig Åtvidaberg i kragen och besegrade Sundsvall på hemmaplan. Hemmalaget inledde matchen bäst, och radade upp målchanser men skärpan saknades i avsluten. Istället var det Sundsvall som i den 27:e minuten tog ledningen i matchen. Efter en bra slagen hörna kunde Jonas Wallersted helt omarkerad nicka in 0-1. Efter det tappade Åtvidaberg lite av spelet, men i slutet av halvleken bjöd Sundsvall, mer eller mindre in Åtvidaberg. I den 44:e minuten slog Kristian Bergström en hörna, som Johan Niklasson nickade mot mål. Sundsvalls försvar lyckades inte rensa bollen, och Haris Radetinac placerade mycket snyggt in kvitteringen. På stopptid i den första halvleken slarvade Sundsvall på nytt, och Kristian Bergström fick friläge till skänks. Fredrik Sundförs gjorde en fin räddning på Bergströms skott, men på returen slog Pontus Karlsson in bollen i mål. Direkt i inledningen av den andra halvleken ökade hemmalaget på till 3-1. Christoffer Karlsson vann bollen på mitten, och spelade fram Pontus Karlsson på vänstersidan. Karlsson tog sig sedan förbi sin försvarare och tryckte in 3-1, för Åtvidaberg. Efter det så är det Åtvidaberg som äger matchen, och skapar flera bra lägen. Sundsvall i sin tur skapade inte speciellt mycket i den andra halvleken, och hemmalaget kunde ganska enkelt hålla undan till segern.

LANDSKRONA –MJÄLLBY 0-1
Hemmalaget hade fullkontroll på matchen första kvarten. BoIS spelade ut MAIF första tio minuterna. MAIF fick knappt röra bollen, och hemmalaget skapade ett par vassa lägen.
Jesper Westerberg fick första chansen i hemmalaget, men Mattias Asper räddade hans skott. Några minuter senare blev Pär Cedeqvist frispelad, men han fick inte ordning på skottet. Asper kom ut och räddade den chanser. Mjällbys första chans kom i den 23:e minuten. Daniel Nilsson slog ett bra inlägg, och Marcus Ekenberg nickade strax utanför. Efter det så jämnade Mjällby ut spelet något. Den första halvleken blev mållöst. Mjällby började den andra halvleken bäst, och Ekenberg hade en bra nick i inledningen, men BoIS-målvakten gjorde en mycket bra räddning. Hemmalagets bästa chans skapade av Pär Cederqvist som kom fri med målvakten men missade. Med två minuter kvar av matchen fick bortalaget en hörna, och efter en rörigt situation lyckades Marcus Ekenberg få in bollen i mål. Hemmalaget ville har hands på Ekenberg, men domaren valde att fria. Det blev matchens ända mål.

VÄSBY –FALKENBERG 1-2
Falkenberg tog sin fjärde raka seger när man på bortaplan besegrade Väsby med uddamålet. I den 13:e minuten tog Falkenberg ledningen genom Erik Johansson som nickskarvade in en hörna. Väsby hade svårt att skapa några farligheter i den första halvleken, då bortalagets försvar var mycket bra. I den 32:a minuten ökade Falkenberg på sin ledning. Stefan Rodevåg spelade fram Mikael Boman som inte gjorde något misstag, utan sköt in bollen via den bortre stolpen. Falkenberg svarade för en mycket bra insats i den första halvleken. I den andra halvleken lyfte hemmalaget upp spelet något, men man hade svårt att skapa klara målchanser. Även Falkenberg hade ett par lägen att döda matchen helt, men man misslyckades med det. Med kvarten kvar reducerade hemmalaget. Christoffer Eriksson kom runt på vänsterkanten, och med ett fint inlägg hittade han fram till Elvis Santana som nickade in reduceringen. Hemmalaget var nära även en kvittering då Magnus Eriksson sköt i burgaveln. Falkenberg vann matchen helt rättvist, och segersiffrorna var i underkant.

SYRIANSKA –NORRKÖPING 2-1
IFK började matchen bäst, och hemmalaget hade svårt att komma in i matchen under första tio minuterna. IFK skapade ett par farliga lägen, men lyckades inte göra något mål till en början. Efter en kvart in i matchen började hemmalaget hitta rätt i matchen. Första målet föll i den 31:a minuten, och det var IFK som gjorde den. Riki Cakic slog en djupledspassning till Eirik Dybendal som avancerade mot mål. Istället för att avsluta själva valde han att spela fram Daniel Bamberg till höger. Bamberg rullade bollen hur enkelt som helst i det övergivna målet. I slutet av den första halvleken var IFK nära 0-2, men ribban var i vägen. I andra halvleken rasade IFK totalt. Framförallt i början av den andra halvleken. IFK-s backlinjen bjöd på stora ytor, och det utnyttjade hemmalaget på bästa möjliga sätt. Inhopparen Vladimir Voskoboinikov kvitterade lite turligt, efter en fint inlägg från Suleman Sleyman. Strax efter kvitteringen var hemmalaget nära att ta ledningen, när Joakim Hagernäs sköt i ribban. Ledningsmålet kom istället i den 68:e minuten. IFK slarvade framför det egna straffområdet, och inhopparen Robert Massi vann bollen. Massi avancerade mot straffområdet, och vek sedan inåt innan han sköt från 16-17 meter. Bollen gick lågt till höger om målvakten. Efter det så var IFK ett slaget lag. Främsta kvitteringschansen fick man på övertid. Efter en hörna hamnade bollen hos Djordje Mrdjanin som från nära håll fick felträff. Syrianska vann där med matchen, och avancerade upp till en femte plats i tabellen. IFK i sin tur stannade kvar under nedflyttningssträcket.