Glenn Strömberg tippar CL-finalen

Glenn Strömberg tippar CL-finalen

Champions League-finalen är utan tvivel en drömfinal. Det känns som att Barcelona och Manchester United har visat var skåpet ska stå både i ligaspelet och i Champions League.

Ciao!

Porto utmanade United när de hade en tung period och Chelsea gav Barcelona stora problem - och Barcelona är det lag som mest får tacka sin lyckliga stjärna för att man är i final. Även om bra lag förtjänar tur hade man det fyllt till bredden mot Chelsea borta.

Barcelona hade sedan en rejäl urladdning borta mot Real Madrid och tog sig genom denna period som en vinnare. Som bara riktigt stora lag gör.

Denna final avgörs av att antingen Barcelona spelar nära sin högsta-nivå och har rejäl fart och kan utmana United man-mot-man med sina matchvinnare. Nu är Xavi och Iniesta inne i spinnet centralt och Henry kliver in med Messi och Etoo i anfallet. De måste våga utmana och köra med full fart.

United har ringa problem inför avsparken här i Rom. Man har ett tryggare lag och spel, men spelarna måste ge understöd hela tiden för en mot en är Barcelonas spelare som sagt bättre.

Jag tror United kommer att ha ett granitmittfält som täpper till Barcelonas starka, snabba passningsspel med Park och Rooney på kanterna och Ronaldo på topp.

United har ett bättre komponerat lag sett till helheten med ett klart bättre försvarsspel och det nämnda granitmittfältet. Det blir inte lätt att spela med ett ganska nytt försvar för Barcelona i Rom.

Det är ärligt talat omöjligt att säga hur det går i full tid, men jag tycker att United är valet om man ska spela på en vinnare.

Jag tror att United vinner finalen till slut och spelar dem till 1.95 inklusive förlängning och straffar.

Jag har också hittat några riktigt bra spel bland finalens alla specialer.

Gällande antalet mål känns två eller tre mål totalt klockrent. Jag tror inte på mållöst, ett mål eller fyra eller fler mål under ordinare tid. Två eller tre mål till 1.95 känns därför mycket spelbart.

Genom att vi kan förvänta oss en tät och tuff match tror jag på en del varningar och Vidic till tre gånger pengarna och Pique till 2.95 i odds är taget.

Nu ser jag fram emot en spännande final i Rom!

MINA SPEL

Vinnare
Tips: Manchester United

Antal mål
Tips: 2 eller 3

Får N Vidic ett kort (gult eller rött) under ordinarie tid?
Tips: Ja

Får G Pique ett kort (gult eller rött) under ordinarie tid?
Tips: Ja

Odds från Expekt.com

Glenn Strömberginfo@svenskafans.com2009-05-26 22:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans