H.E.A.T hjälpte inte Väsby

Trots att Väsby fick hjälp av sitt eget rockband så blev det förlust mot Falkenberg

Tisdagskvällens hemmamatch på Vilundavallen mot gästande Falkenbergs FF slutade med förlust trots att Väsbys eget rockband gjorde allt för att alla skulle trivas inför matchen.

Väsby United – Falkenbergs FF 1 – 2 (0-2)

Nu skulle hemmalaget ta chansen och visa upp sej från sin bästa sida för eventuellt nya åskådare (460) som lockats till arenan av H.E.A.T , tyvärr misslyckades man totalt med detta och långa stunder såg hemmalaget ut som vissna tulpaner i första halvlek.

Gästerna tog tag i taktpinnen direkt och lossade skott från både nära och långa avstånd och redan i 14 min. låg bollen bakom Niklas Westberg i hemmamålet, dit förpassad av Erik Johansson.

Hemmapubliken fick vänta ända till 27 min. innan Väsby genom Elvis Santana fick iväg ett avslut mot Stojan Lukic i FFF målet.

0-2 kom som ett brev på posten i 33 min. då högerförsvaret snurrades upp och Mikael Boman kunde prickskjuta Westbergs bortre stolpe och in i målet.

Kanske var det Väsbys tamaste hemmahalvlek denna säsong, inte ett avslut på mål under en halvlek är ju naturligtvis underkänt betyg, hemmaspelarna halkade runt på mattan som om man spelade i gympadojor på det hala underlaget.

Hemmacoachen Thomas Lagerlöf gjorde ett byte i halvlek, ut med en blek Omar Eddahri och in med Magnus Eriksson, tyvärr ingen fullträff det heller.

Hemmalaget som innan förlorat nästan varje närkamp fick dock plötsligt nya krafter under en 20 min period och tog tag i spelet under långa stunder, Elvis Santana, Peter Motas var framme med avslut, FFF kontrade genom skyttekungen Stefan Rodevåg men W-berg lyckades avstyra med en fin fotparad.

Med kvarten kvar kom Christoffer Eriksson fram på vänsterkanten och slog ett långt inlägg mot bortre stolpen där kopiöst jobbande Elvis Santana dök upp ock tryckte in reduceringen till 1-2 och nytt mod hos hemmalaget, närmare än ett skott i burgaveln av Magnus Eriksson kom inte Väsby och en lite snopen förlust var ett faktum.
Då den söndersprungna planen på slutet mer såg ut som en rastgård för hundar så var det förstås svårt att få till ett bra spel.

Gästerna var värda segern, inget snack om det, 10 avslut varav 6 på mål mot Väsbys 6 avslut varav 2 på mål säger det mesta om matchbilden.

Finns inte så mycket att ta med sej för hemmalaget från denna match, möjligtvis några glimtar av anfallsspel under andra halvlek.
Fyrbackslinjen skall dock ha en eloge för sitt uppoffrande spel, men måste man hoppa över mittfältet vid nästan varje uppspel? Inte mycket som påminner om fjolårets bolltrillande just nu.

Nu gäller det ett IFK Norrköping på bortaplan som säkert käkar taggtråd för att komma igen, sedan Assyriska FF på hemmplan, två nog så tuffa bataljer är det som väntar, nivån måste upp om inte sista platsen i serien skall cementeras av de våra.

De bästa i hemmalaget denna kväll, lagkaptenen Daniel Johansson och den evigt jobbande Elvis da Silva Santana, ett föredöme för många i hemmalaget att ta efter.
Domare: Bra sådan var Martin Strömbergsson
Matchvärd: Blomsterpinglan och Favoritsaker.se
Bollpojkar: Bollstanäs SK P-96:2