3 dagar kvar: Sjung ut

3 dagar kvar: Sjung ut

I sedvanlig ordning räknar Himmelrikets redaktion ner dagarna fram till Malmö FF:s allsvenska premiär.

Igår fick redaktionsmedlemmarna agera sportchef för en dag, idag får de vara capo på ståplats. Vilken sång skulle de dra igång när andra halvlek börjar?

Fredy Espitia
Efter Ingen Himmel måste Stadion ruskas till liv så att ingen somnar däroppe på Bobs så man får ju ösa på litta. Leder vi kör jag gärna lite Šošana! ”Vi är de himmelsblå, vi står på Norra Stå - Stolthet och kärlek mästarna är här, mesta mästarna är här.” Den är rätt mäktig. Skulle vi mot förmodan ha ett likaläge eller rent av ligga under så gäller det istället att trycka in lite energi och tro i spelarna. Jag hade bett Stadions samtliga läktare att ställa sig upp och lägga undan sina halvtidsinköpta popcorn, sätta armarna runt sin näste och börja hoppa och gunga och berätta för de elva på plan att seger, det är alltid vårat mål!

Kalle Dahlberg
SM-guld-sången. För den visar vår överlägsenhet.  

Pontus Kroon
”Vi följer vårt Blåa lag, från München till Solna stad!” Jag älskar sången och jag älskar det lite kuriösa ”Mats Liljenberg” som fill-in.

Åsa Flykt
Även den här frågan är jättesvår, det beror på läget i matchen, vad som behövs, stämningen, om jag är själv på plats eller med sonen...En favorit, som kanske mest passar när läget är relativt lugnt, när trycket ska hållas uppe, inte ökas, är "När träden lyser gröna i en Malmövår..." En annan sång, som ofta ger bra tryck och som har stor symbolisk betydelse är "Min far han sa...". Oftast sjunger jag originaltext men ibland (nu kommer det väl en del haters) byter jag till "kom här min tös" eller "min mor hon sa" för att anpassa till min egen situation. Vad ska jag säga, läktaren är känslor. 

Stefan Sjöström
Mästarna från Malmö, här är vi.

Marcus Malmberg
Min far han sa. Fast här hemma har vi bytt ut lite av texten till "kom här min tös". Annars är det nåt jäkligt speciellt när "framåt Malmö" får fäste bland hela publiken och man ser ur tempot på planen skruvas upp.

John Börén
Svår fråga, det finns många. Men Till attack har varit en personlig favorit sedan Hammarby hemma 2004.

Carl Angerborn
Det är något särskilt med "När träden lyser gröna". När jag får väta strupen med en ljummen folköl, luta sig bakåt och vråla "JAG ÄR KÄR" - då mår jag 

Peter Lind
Min far han sa.

Ulf Nilsson
Ny tycker jag egentligen allt handlar om hur det ser ut i matchen, men om vi börjar med en som jag älskar - Pocahontas:
"Och om du trodde allting var förlorat, att Malmö skulle lägga sig och dö. Då kan du ingenting om vår historia Vi är Malmö, vi är Malmö - MFF"

Men det är kanske inget bra låtval egentligen eftersom vi ju såklart leder i paus. Så istället:
"En kärlek ingen kan förstå
Ända till graven är jag himmelsblå ...
Tänker på dig varje natt o dag
Du är min själ, mina andetag"
Nu har ju den sina tveksamheter i melodin och personen bakom den....

Eller.. Så bara kör vi "Vi har vatt i Europacupfinal - Klapp - Europacupfinal - Klapp - Europacupfinal"
Så vet alla vem de har att göra med.

Du bad om en - Du fick tre. Grattis.

Henrik Zackrisson
Jag gillar solskenet och hoppfullheten i ”När träden lyser gröna i en Malmövår”. Lättsjungen med en naturlig stegring.

Magnus Johansson
Jag älskar när vi sjunger om alla våra SM-guld. Det är ett snille som kom på den. Att börja andra halvlek med den sätter standarden för resten av matchen, vad vi förväntar oss av vårt lag och vad våra motståndare har att möta resten av matchen. Här från 2016 när vi sjöng om våra 19 guld. Rysningar.

Filip Nyman
På senare tid har jag fastnat för Dennis Hadzikadunics låt. Den är riktigt härlig och är så taggad på att han är tillbaka så jag väljer den!

Fredrik Hed
Ett skott - ett mål...
Alternativt uppräkningen av alla våra guld - som slutar i kaos och inferno :)

Jon Nordström
Drar igång med ”Från München till Solna stad”. Min favoritramsa är ”När träden lyser gröna” och den som gjuter mest mod är ”Om du trodde allting var förlorat”.

Charlotte Persson
Då drar jag igång någon som är rolig typ ”klippa tung”-klassikern. Men allra helst någon specifik spelarsång eftersom i drömvärlden har vi precis startat andra halvlek med ett mål.

Magnus Johansson2022-03-31 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?