3 dagar till premiären: "Ska bli grymt kul att köra igång"

3 dagar till premiären: "Ska bli grymt kul att köra igång"

Igår onsdag var målvakten Tim Erlandsson tillbaka i träning med AFC efter att ha varit med U21-landslaget på träningsläger i Marbella

"Det var jättebra", säger Erlandsson.Tim Erlandsson var igår tillbaka i träning igen efter att ha varit iväg en vecka med U21-landslaget på ett så kallat förberedelseläger inför sommarens U21-EM i Polen.
Efter träningen tog vi ett snack med U21-målvakten.
Berätta! Hur var det på lägret?

– Det var jättebra. Marbella är ett fantastiskt fint ställe, första gången jag var där, och blev positivt överraskad av träningsanläggning och själva stället. Det var jättefint.
– Prestationsmässigt kändes det bra för min del, absolut.


En match blev det, mot Serbien. Hur var det att spela?
– Det var så klart fantastiskt kul att få chansen att spela i U21-landslaget igen. Sedan mötte vi ett grymt bra Serbien, också. De var riktigt, riktigt duktiga. Tror de hade samma trupp som var med och vann U20-VM (2015) , så det har ett par riktigt bra spelare som spelar i Lazio och Liverpool.

Sedan var det en olycklig incident där vid 1-0-målet.
Erlandsson förklarar:

– Det blev ju förlust där, 2-0, och på det första målet halkade jag tyvärr, det är sådant som händer. Som målvakt, som siste man, är man utsatt och ibland händer sådant, men det gäller att komma igen starkt, och jag tycker ändå att jag gjorde en bra match. Trots allt.

Det här var det enda lägret innan truppen till U21-EM i sommar tas ut. Fick du något svar från förbundskaptenen (Håkan Ericson) om hur nära du är och ta en plats?
– Nja, men tror det handlar mycket om hur det går nu på våren. Jag pratade mest med målvaktstränaren (Leif Troedsson), och han sa att jag har en bra möjlighet att komma med till sommaren.
– Han tycker jag gjorde det bra i kvalet och så, och nu har jag en bra möjlighet att få spela i allsvenskan. Förutsättningarna finns där.
– Nu var det dessutom två yngre målvakter med, Pontus Dahlberg från IFK (Göteborg) och Oscar Linnér från AIK.


Hur var det då? Att vara den lite mer rutinerad?
– (Skratt) Det var lite speciellt, en ny situation för mig så, att komma som äldst målvakt, men de (Dahlberg och Linnér) är två jättetalangfulla målvakter, det var kul att träna med dem.

Och på söndag drar vi igång med allsvenskan. Mot GIF Sundsvall på bortaplan.
– Det ska bli grymt kul att köra igång, säger Tim Erlandsson.

Hemmapremiären är den 8 april mot Örebro SK. Vi uppmanar er som ska på matchen att köpa biljetter i förväg för att undvika köbildning.

Mikael Einarsson

Roy RosenbackRoy Rosenback2017-03-30 13:26:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna