Sammanfattning av Superettans tionde omgång

Den tionde omgången av Superettan sågs av 20399 personer. Hemmalagen gjorde 6-mål, och det gjordes sammanlagt 11-mål. Det blev bara en hemmasegrar och tre bortasegrar i den tionde omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans tionde omgång.

SUNDSVALL –TROLLHÄTTAN 0-0
Hemmalaget hade mycket boll, men hade svårt att koma igenom Trollhättans smarta försvar. Bortalaget spelade bra defensivt och vid ett par tillfällen skapade man bra chanser. Sundsvall var dock närmast mål i den första halvleken, men Ari Skulasons frispark räddade Erik Dahlin i FCT-målet. I den andra halvleken pressade Sundsvall på för ett ledningsmål, och Jonas Wallerstedt var närmast, men Erik Dahlin gjorde en kanon räddning. Matchen slutade mållöst.

ÄNGELHOLM –ÅTVIDABERG 0-1
Åtvidaberg tog sin fjärde av fem möjliga segrar på bortaplan. Den första halvleken var en ganska jämn historia, och i den 31:a minuten nickade Daniel Hallingström in 0-1 för Åtvidaberg. Strax efter det blev Viktor Prodell frispelad av Anton Tinnerholm, men Prodell sköt i stolpen, och 0-2 uteblev. Även hemmalaget skapade ett par heta chanser i den första halvleken, men gästernas målvakt Henrik Gustavsson svarade för ett par svettiga räddningar. I den andra halvleken pressade hemmalaget på för en kvittering, men smartspelande Åtvidaberg håll undan och vann matchen.

QVIDING –VASALUND 1-1
Hemmalaget var det bättre laget i den första halvleken, och skapade några bra chanser i inledningen av matchen. Tomas Eriksson hade två lägen att ge hemmalaget ledningen, men båda gångerna räddade Vasalunds målvakt. Hemmalagets press mattades av allt eftersom, och bortalaget jämnade ut spelet. I slutet av den första halvleken fick Vasalund en straff, och Albert Krasniqi satte den efterföljande straffen i mål. I samband med straffen fick hemmalaget en man utvisad. Tio minuter in i den andra halvleken kvitterade hemmalaget. Arash Bayat lyfte ett inlägg till Hannes Stiller lobbade in kvitteringen.Trots tio man så var hemmalaget närmast ett seger mål, och det genom Arash Bayat. Det blev dock inga fler mål i den här matchen.

MJÄLLBY –SIRIUS 4-0
Mjällby tog en ny segern, när man på hemmaplan besegrade Sirius med klara 4-0. Sirius saknade åttaspelare i den här matchen. Hemmalaget dominerade matchen, och Sirius hade inte mycket att sätta emot. Redan i den 5:e minuten gav Johan Svensson hemmalaget ledningen, och samme Svensson ökade på till 2-0 i den 24:e minuten. 2-0 i halvtid var i underkant, då hemmalaget skapade ytligare ett par jätte lägen. Johan Svensson gjorde sitt och lagets tredje mål i den 56:e minuten. Adam Berner fastställde slutresultatet med sex minuter kvar av matchen.

ASSYRISKA –SYRIANSKA 0-1
Syrianska vann första slaget om Södertälje. Det var bra stämning före under och eftermatchen, och lagens fans bjöd på mäktigt TIFO inför matchen. Syrianska började matchen piggast och skapade ett par farliga lägen, men den första halvleken slutade mållöst. Tio minuter in i den andra halvleken vann Robert Massi bollen på egenplan halva. Han satte sedan fart, och från 25-30 meter drog han på ett jätte skott, och bollen gick rakt upp i krysset. Assyriska hade ett par bra kvitteringslägen, men Syrianskas målvakt svarade för ett par bra räddningar. Efter matchen var det fest i det ena lägret. I och med segern hakade Syrianska på topplagen.

FALKENBERG –LJUNGSKILE 1-0
Ljungskile var det laget som tog tag i taktpinnen från början. I den 14:e minuten var LSK nära att ta ledningen, men Stojan Lukic räddade med hjälp av försvaret. Båda lagen skapade chanser i den första halvleken. I den 43:e minuten tog hemmalaget ledningen i matchen. Jens Gustafsson slog en långboll och efter slarv i LSK-försvaret fick Ricardo Penella Aguilá bollen. Han avfyrade sedan ett distinkt skott som satt klockrent i nätet bakom Colin Burns. I den andra halvleken var hemmalaget som skapade det mesta, men några fler mål bjöds inte publiken på.

NORRKÖPING –VÄSBY 0-0
Hemmalaget var det bättre laget i den första halvleken. IFK skapade många bra lägen, men det var ett uddlöst hemmalaget som agerade i den första halvleken. Väsby i sin tur backade hem i den första halvleken, och stack upp då och då i anfall. Det var dock få gånger som det var farligt framför IFK-s mål. I den andra halvleken radade hemmalaget upp målchanser, och stundtals var det IFK mot Niklas Westberg. Westberg gjorde en av sina livsmatcher, och räddade vid flertal tillfällen sitt Väsby. Norrköping fick aldrig hål på Westberg och matchen slutade 0-0.

J-SÖDRA –LANDSKRONA 0-2
Landskrona tog en viktigt och rättvist seger på bortaplan mot J-Södra. BoIS tog lite turligt ledningen i den 13:e minuten. Jesper Westberg slog ett inlägg, och Fredrik Olsson gick upp i en närkamp med Södras målvakt. På något sätt letade sig bollen in i mål. Efter målet var BoIS det laget som kontrollerade matchen. Södra hade svårt att komma fram till avslut, och BoIS lyckades stoppa Tommy Thelin och Ricardo Santos. BoIS hade bud på flermål i den första halvleken. Närmast var Pär Cederqvist som nickade utanför i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken försökte hemmalaget lyfta upp spelet. Södra skapade ett par halvchanser, men BoIS hade ganska bra kontroll på det hela. På stopptid fastställde Alexander Zaim slutresultatet. Zaim tog sig igenom på vänstersidan, han fintade pass, men valde att avsluta själv. Södras målvakt gjorde en bra räddning, men på returen slog Zaim in bollen i mål. Södra missade där med chansen att ta sig förbi Åtvidaberg i tabellen.