Väsby förlust inför ledigheten.
Niklas Backman tillbaka från landslagsspel Korades till hemmalagets bäste spelare

Ösregn under hela matchen förstörde ju förstås mycket av underhållningsvärdet då spelarna åkte kana mellan varven.

Väsby United - GIF Sundsvall 1 - 2 (1-0)

Båda lagen satsade friskt redan från början och gästerna var det som fick iväg första avslutet efter ett par minuter, Linus Hallenius var det som sköt över Wsetbergs mål.
Viktor Lundberg svarade med en liknande projektil över bara minuten senare.

Efter en halvtimmes spel försökte Elvis Santana att lobba över veteranen Fredrik Sundfors i GIF målet, tyvärr gick bollen över målet också.
32 min var spelade när Giffarna trasslade till det med en bakåtpassning som David Nordbeck fångade upp och serverade Elvis Santana som hade öppet mål och lugnt prickade in 1-0 till publikens förtjusning.

Väsby skapade ytterligare två riktigt bra chanser genom David Nordbeck och Fredrik Holster, tyvärr var det svårt att hålla nere skotten på den blöta banan.
En bra halvlek av Väsby med lågt försvarsspel och snabba spelvändningar gör att 1-0 var helt rättvist i halvlek.

Giffarnas coach Sören Åkeby gjorde ett lyckat byte i halvlek då han plockade in store Hannes Sigurdsson som direkt presenterade sej med ett hårt skott tätt över hemmamålet.
Han kom igen redan i 52 min. då han på Anton Anderssons passning kvitterade till 1-1.
Gästerna fortsatte att bestämma och hemmaförsvaret hade fullt upp med deras aggresivitet utanför straffområdet, Sigurdsson var en ständig källa till oro.

Det skulle dock bli Linus Hallenius som blev gästernas hjälte denna regntunga lördag då han framspelad av Robert Lundström kunde göra 1-2 då det spelats 81 min.

Väsby försökte komma igen men stoppades tidigt på gästernas planhalva, en jättechans dök upp på tilläggstid men Jesper Carlssons skott gick rakt på Fredrik Sundfors som tappade bollen men ingen hemmaspelare han fram i tid utan Sundfors kunde plocka upp sin egen retur.

Viktor Lundberg drabbades av rött kort med ett par min. kvar, en situation där båda spelarna satsade för fullt i en närkamp, rutinerat låg GIF spelaren kvar och skrek, domaren som omöjligt kan ha sett situationen från sin position valde att visa ut Viktor, ett märkligt domslut minst sagt, gult till båda eller inget alls hade varit mest korrekt.
Domslutet rörde upp känslor hos båda lagen och nya kort haglade i luften, en trist avslutning för killarna som nu går på hela 9 dagars ledighet.
Startelvan

Målvakt: Niklas Westberg

Försvaret: Christoffer Eriksson, Daniel Johansson (K), Niklas Backman och Peter Motas

Mittfält: Viktor Lundberg, Fredrik Holster, Mikael Wentzel, Elvis da Silva Santana och David Nordbeck

Forwards: Pontus Engblom

Ersättare: Thomas Thudin, Hezha Agai, Magnus Eriksson, Niklas Maripuu och Jesper Carlsson.

Domare: Magnus Ahlsén
Bollpojk: Bollstanäs SK P-95 coachade av Stefan Karelius
Matchvärd: Adidas och Blomsterpinglan