Glenn Strömberg tippar Confederations Cup

Glenn Strömberg tippar Confederations Cup

Expekt.coms spelexpert Glenn Strömberg befinner sig i Sydafrika och ger här speltips till matcherna Spanien-Irak och Sydafrika-Nya Zeeland.

Ciao!

Har ankommit till Johannesburg efter att ha varit i Pretoria de första dagarna här i Sydafrika.

Bilresan gick bra och jag har samma uppfattning om landet Sydafrika. Folket är vänligt och hjälpsamt, organisationen har fungerat väl så här långt i denna uppvärmning inför riktiga VM nästa år.

Jag gillar att det är avskärmat långt från arenorna innan matcherna så det är inga långa köer.

Inledningen av Confederations Cup tycker jag har smakat mer. Sydafrika-Irak var ingen spelmässig höjdare men det var fantastiskt kul att se invigningen med mer hjärta och känsla än glamour och dyr pompa och ståt.

Jag blev glatt överraskad av de andra matcherna. Italien-USA var riktigt underhållande. Det syntes att Italiens spelare var tända. Speciellt Rossi när han kom in. Det är helt riktigt av Lippi att satsa på några unga, heta spelare här.

Brasilien-Egypten avslutades med en hel del straffkalabalik, men Kaka fick göra två mål och det var en rejäl fajt också där så det syns att denna turnering betyder något.

Nu är det dags för andra omgången i gruppspelet och jag blickar först mot onsdagens matcher. Spanien vinner men oddset är för lågt på ettan. Jag har dock hittat flera intressanta odds på sidospelen där.

Sydafrika får vi som spelare se upp med, jag tycker inte att laget ska vara så stor favorit mot Nya Zeeland. Sydafrika hade svårt att göra mål mot Irak och Nya Zeeland har faktiskt en hyfsad organisation i laget. Att första målet kommer efter 31 minuter till oddset 2.20 är det bästa spelet på Sydafrika-Nya Zeeland.

Men - den vågade provar saftiga 8.25 på att Sydafrika inte gör något mål alls i matchen. 

MINA SPEL

Spanien-Irak: 

Bortalaget gör mål
Nej: 1.43

Nej - Irak kommer att slå vakt om sin defensiv främst och de få offensiva framstötarna tar Spaniens försvar hand om.

Torres gör mål i matchen
Ja: 1.72

Favoritodds på att Torres går mål snarare än lämnar planen mållös. Men det är bara att spela. Det ska mycket till för att Torres inte ska näta här och 1.72 är klart spelbart som jag ser det.

Gör Spanien mål på skott utanför straffområdet?
Ja: 2.70

Spanien har flera bra skyttar och det bör resultera i ett mål utanför straffområdet. Jag tycker att oddset måste provas.

Gör Spanien mål på straff i matchen?
Ja: 4.50

Stort bollinnehav för Spanien och mycket spel i boxen att vänta. Irak är heta i markeringen och det kommer att bli straffsituationer för Spanien.

Sydafrika-Nya Zeeland:

Tid för första målet:
31:a minuten eller senare 2.20 

Odds från expekt.com

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2009-06-17 14:10:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans