Fantastisk upphämtning gav tre poäng

Väsby svarade för en fantastisk upphämtning i kvällens hemmamatch mot Gästande Ängelholms FF.....


Ett 0-2 underläge vändes till seger med 3-2 under en knapp sista kvart av matchen. 

Trots en bra start av gästerna var det Väsby som svarade för första avslutet, ”Chrille” Erikssons skott strök över målet. 

ÄFF:s Gabriel Ucar var framme med ett skott som Niklas Westberg räddade med bravur.
Bara minuten senare kom ÄFF i en ny våg och anfallet avslutades med mål av Jonas Lindh
Och 0-1 på ljustavlan. 

Virrigheten var total under några hektiska min. i hemmaförsvaret och bara minuten efter ÄFF:s ledningsmål var vi beredda att notera 0-2, en helt fri Patrik Åström fick dra på men Niklas Westberg i målet gjorde en högkvalitativ räddning. 

Om virrigheten var total i hemmaförsvaret så var det likadant i gästernas när Väsby desperat jagade en kvittering under en lång stund. 

Pontus Engblom hade 3-4 jättechanser att kvittera men han lyckades knappt få en ända boll på målet, Elvis Santana hade också tillfällen men det var som förgjort för Väsby att få in bollen bakom en storspelande Kristofer Nilsson i ÄFF målet. 

Gästernas 0-1 ledning i halvlek var på intet sätt rättvis, men som alla vet så är det målen som räknas. 

Väsby startade andra halvan med en bra nick tätt över av David Nordbeck och därför kom ÄFF:s 0-2 som en smärre chock, en passiv Niklas Westberg vågade inte gå in i en höjdduell med Mattias Adelstam i straffområdet utan denne kunde enkelt nicklobba in bollen i Westbergs bortre hörn.

Väsby lät dock sej inte nedslås utan skapade hela tiden chanser, Kvällen var defenitivt inte vikt för Pontus Engblom, hur många chanser han brände gick inte att hålla reda på, någon gång måste det dock lossna för honom, dock inte i afton.
Trots att Väsby skapade chanser så såg gästerna ut att avgå med segern ända fram till min. 77.
Stor kalabalik i ÄFF:s straffområde slutade med att domaren blåste straffspark, fram stegade en säker Fredrik Holster, målvakten i vänstra hörnet och bollen i högra krysset betydde nytt hopp för den fåtaliga publiken. 

Klockan gick och gick och hade hunnit fram till min. 89 när Väsby stormade fram på högerkanten och inhopparen Jesper Carlsson dundrar på så mycket det går och bollen susar in i mål och vilt jubel på läktaren, 2-2 och en poäng räddad tyckte några ur publiken som gav sej iväg hemåt. 

Killarna var dock inte nöjda, domaren hade lagt till 4 min. för allt strul, båda lagen hade gjort alla sina tre byten och på sidan låg Fredrik Holster (bilden) med kramp, tar sej dock in på plan och får en passning som han vidarebefordrar med precission in till en framstormande Magnus Eriksson som språngnickar in bollen i målet, klockan hade hunnit till 92.47 när bollen låg i ÄFF:s mål bakom en vilt sprattlande målvakt. 

3-2 målet framkallade årets jubel på Vilundavallen, en sanslös kämpainsats av de våra belönades med tre poäng, hur väl värda som helst var dom då Väsby gjorde en spelmässigt riktigt bra match och för en gångs tur hade lite medgång. 

Nu hoppas vi att dagens seger gör att man går ut med stärkt självförtroende mot Qviding som är nästa motståndare på bortaplan. 

Startelvan: Niklas Westberg, Christoffer Eriksson Mikael Wentzel, Daniel Johansson (K) Niklas Backman, Elvis da Silva Santana, Niklas Maripuu, Fredrik Holster, David Nordbeck, Daniel Gustavsson, Pontus Engblom
Avbytare: Thomas Thudin, ”Sotte” Papagiannopoulos, Hezha Agai (79) , Magnus Eriksson (79) och Jesper Carlsson (60) 

Bollpojkar: BSK P-96, Coachade av Stefan Jansson och Thomas Rönnberg
Matchvärd: Blomsterpinglan Centralvägen Upplands Väsby
Domare: Lars Olsson, klart godkänd
Publiken: 232

Roy RosenbackRoy Rosenback2009-07-05 21:37:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna