Sammanfattning av Superettans trettonde omgången

Den trettonde omgången av Superettan sågs av 15498 personer. Hemmalagen gjorde 21-mål, och det gjordes sammanlagt 38-mål. Det blev fyra hemmasegrar och tre bortasegrar i den trettonde omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans trettonde omgång.

J-SÖDRA –NORRKÖPING 1-2
Norrköping tog sin andra seger i årets serie, när man på bortaplan besegrade J-Södra. Båda lagen inledde ganska avvaktande, men i den 18:e minuten hetta det till. Södras Ricardo Santos kom in i straffområdet. Där hamnade han i närkamp med Gunnar Thor Gunnarsson. Santos föll enkelt och domaren blåste för straff. Santos sköt straffen, men Nuredin Bakiu i IFK-målet räddade. Tre minuter senare var Santos på spång igen. Bakiu gjorde en dåligt ingripande när han fällde Santos. Domaren valde att visa rött kort för Bakiu. Efter det tog Södra över matchen, och pressade tillbaka Norrköping. I slutet av den första halvleken var hemmalaget nära att ta ledningen, men stolpen stod i vägen.
Två minuter in i den andra halvleken tog Norrköping ledningen i matchen. Norrköping vann bollen på mitten, och Russell Mwafulirwa fick den till vänster i straffområdet. Russell Mwafulirwa tvekade inte utan placerade in bollen i mål. Sex minuters senare kvitterade hemmalaget. Jesper Ritheim spelade fram Peter Klancar som sköt in kvitteringen. I den 63:e minuten fick Ricardo Santos sitt andra gula kort, och blev utvisad. Två minuter senare fick Norrköping en frispark i bra läge. Marcin Burkhardt sköt frisparken mycket fint förbi muren och målvakten. Efter det jagade hemmalaget en kvittering, men skapade få klara målchanser. Norrköping kunde till slut hålla undan, och ta sin andra seger.

VÄSBY –ÄNGELHOLM 3-2
Väsby svarade för en mäktig upphämtning på hemmaplan mot Ängelholm. Ängelholm började matchen bäst, och tog ledningen i den 15:e minuten genom Jonas Lindh. Strax därefter var Ängelholm nära att öka på sin ledning, men Väsbys målvakt gjorde en kanon räddning när Niklas Westberg kom fri. Efter det tog hemmalaget över matchen, och skapade sju-åta riktigt heta målchanser, men lyckades inte sätta dit bollarna. Den första halvleken slutade med bortaledning. Hemmalaget öppnade även den andra halvleken bra, men skärpan saknades i avsluten. Istället gjorde bortalaget 0-2, och det genom Mattias Adelstam. Väsby fortsatte att skapa chanser, och i den 77:e minuten lyckades man reducera på straff. Efter det jagade hemmalaget en kvittering, och den kom i den 89:e minuten. Niklas Backman spelade fram Jesper Carlsson som kvitterade. Väsby nöjde sig inte med det utan bara minuter senare avgjorde man matchen, efter mål av Magnus Eriksson. Det blev även slutresultatet.

LJUNGSKILE –SUNDSVALL 2-2
Den första halvleken innehöll mycket kamp och få klara målchanser. Laget tog ut varandra på mitten, och spelet blev där med låst långa stunder. Det blev bättre och öppnare spel i den andra halvleken. I den 60:e minuten tog Sundsvall ledningen i matchen, genom Linus Hallenius. Bara minuten senare kvitterade hemmalaget. Martin Smedberg-Dalence hittade fram till Liridon Kalludra som satte dit kvitteringen. Det var Liridon Kalludra första mål i LSK-tröjan. Martin Smedberg-Dalence låg även bakom hemmalagets andra mål. Han spelade fram Niklas Löfgren som placerade in 2-1. Strax innan var Sundsvall nära att ta ledningen, men bollen räddades på mållinjen. Med fem minuter kvar av matchen fick Sundsvall en tveksamt dömd straff. Ari Skulason satte den efterföljande straffen och matchen slutade 2-2.
LANDSKRONA –ASSYRISKA 1-3
Tiago Pereira gjorde tre mål när Assyriska besegrade Landskrona på bortaplan. Den första halvleken bjöd inte på några mål. Hemmalaget var lite bättre och var närmast ett mål, i den första halvleken. Det blev fyra mål i den andra halvleken. Tiago Pereira öppnade målskyttet i den 60:e minuten. Bara minuten senare kvitterade Pär Cederqvist för hemmalaget. Assyriskas nyförvärv Petter Furuseth passade Tiago Pereira som nickade in 1-2 i den 78:e minuten. Tre minuter senare fastställde samme Pereira slutresultatet. I och med segern tog sig Assyriska upp på en tredje plats.

TROLLHÄTTAN –SIRIUS 5-2
Sirius började matchen bra, och i den 8:e minuten tog man rättvist ledningen. Mani Tourang spelade fram Shpetim Hasani som satte bollen i öppet mål. Bara fyra minuter senare kvitterade hemmalaget genom Anderas Wiklund. Hemmalaget tog ledningen i den 17:e minuten. Bilgin Aliosman spelade fram bollen till Petter Digneus som satte dit 2-1. Alexander Faltsetas ökade på för hemmalaget i den 29:e minuten. Hemmalaget var mycket effektiva och gjorde mål på sina chanser. Haisem Ismail gav Sirius ett lite hopp om en poäng, när han sex minuter in i den andra halvleken reducerade. Det hoppet släktes sju minuter senare. Ali Mohammadian noterades för sin andra assist i matchen, när han spelade fram Mattias Eteus som gjorde 4-2. Med nio minuter kvar satte Bilgin Aliosman spiken i Sirius kistan när han fastställde slutresultatet 5-2.

ÅTVIDABERG –VASALUND 5-0
Åtvidaberg svarade för en fin insats när man på hemmaplan besegrade Vasalund. Den första halvleken bjöd inte på något vidare bra spel. Vasalund fick en man utvisad i den första halvleken. I den andra halvleken gjorde Åtvidaberg fem mål under sista 35-minuterna. I den 55:e minuten kom Pontus Karlsson loss på kanten. Han chippade bollen över målvakten. Bollen såg ut att gå utanför, men då vräkte sig Viktor Prodell fram och stötte in ettan. Bara minuten senare ökade Åtvidaberg på till 2-0. Kristian Bergström frispelade Amir Suljic som satte sitt första mål i ÅFF-tröjan. Alberis da Silva bröstade in en frispark från Bergström i den 72:a minuten. Med nio minuter kvar av matchen nickade Prodell fram Bergström som dundrade in 4-0 på volley. Samme Bergström fastställde slutresultatet i den 89:e minuten, efter fin framspelning av Daniel Lundqvist. I och med segern gick Åtvidaberg upp på en andra plats.

SYRIANSKA –QVIDING 3-1
Syrianska tog ledningen i matchen redan i den 3:e minuten genom Robert Massi. Gästande Qviding skapade sedan ett par farligheter, men 1-0 stod sig fram till den 44:e minuten. Qviding fick en hörna och bollen hamnade hos Fredrik Holmberg som petade in kvitteringen. Den andra halvleken bjöd på mindre bra spel. Hemmalaget kunde dock ta ledningen i den 67:e minuten genom Michael Mensah. I det läget spelade gästerna med en man mindre då Kyle Konwea blev utvisad i den 63:e minuten. Med fem minuter kvar av matchen gjorde Michael Mensah sitt andra mål för dagen, och fastställde där med slutresultatet.

FALKENBERG –MJÄLLBY 1-3
Mjällby vann toppmötet på bortaplan mot Falkenberg. 5055 personer tog sig till matchen. Det är nytt publikrekord för Falkenberg. MAIF var klart det bättre laget, och det var bara hemmalagets målvakt som höll laget kvar i matchen. Stojan Lukic svarade för flera svettiga räddningar i den första halvleken som trots en massa chanser för bortalaget slutade mållöst. I den 57:e minuten fick Lukic kapitulera när Patrick Osiako satte 0-1 för MAIF. Tre minuter senare ökade Marcus Ekenberg på MAIF ledning. Erton Fejzullahu satte sedan 0-3 i den 67:e minuten och matchen var där med avgjord. Hemmalaget fick in en reducering i den 78:e minuten, närmare än så kom man inte. MAIF har nu sex poängs mer än Åtvidaberg. MAIF tar emot Åtvidaberg i nästa omgång.