Sammanfattning av Superettans fjortonde omgången

Den 14:e omgången av Superettan sågs av 17146 personer. Hemmalagen gjorde 20-mål, och det gjordes sammanlagt 27-mål. Det blev fem hemmasegrar och två bortasegrar i den 14:e omgången. Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 14:e omgång.

VASALUND –TROLLHÄTTAN 3-1
Efter två raka förluster och 0-11 i målskillnad på dem två senaste matcherna tog sig Vasalund samman och besegrade Trollhättan. Vasalund var det bättre laget, men den första halvleken bjöd inte på några mål. Vasalund var dock närmast men vid två tillfällen stod trävirket i vägen. Besim Kunic öppnade målskyttet i den 57:e minuten. Trollhättan kom tillbaka och kvitterade genom Mattias Eteus elva minuters senare. Ibrahim Atiku passade fram Andreas Varnava som gav hemmalaget ledningen på nytt i den 71:a minuten. Efter det så pressade Trollhättan för en kvittering, men laget var för uddlöst framåt. I den 90:e minuten fastställde Serkan Cigel slutresultatet, och säkrade segern för Vasalund.

QVIDING –VÄSBY 0-0
Publiken på Vallhalla bjöds på inte på någon vidare underhållning när Qviding och Väsby drabbade samman. Väsby hade chansen att vid en seger komma ikapp Qviding poängmässigt. Inför dagens match hade Qviding tre pinnar fler än Väsby. Väsby var närmast en seger då man missade en straff, och hade två tre bra lägen att avgöra matchen. Det hela slutade mållöst.

SIRIUS –SYRIANSKA 3-1
Sirius besegrade Syrianska på hemmaplan. I den 31:a minuten gjorde Petter Österberg 1-0. Med fem minuter kvar av matchen kvitterade Syrianska genom Michael Mensah. Bara minuten senare tog Sirius ledningen genom Sylvester Bale Sunday. I den 90:e minuten fastställde Shpetim Hasani slutresultatet.

SUNDSVALL –LANDSKRONA 0-1
Sundsvall hade chansen att haka på toppstriden vid en seger på hemmaplan mot Landskrona. BOIS skapade matchens första farlighet i 3:e minuten. Efter det var det Sundsvall som förde matchen, men laget hade svårt att skapa chanser. Istället tog Landskrona ledningen genom Pär Cederqvist efter drygt halvtimme spel. Efter det tappade hemmalaget spelet, och BoIS jämnade ut Sundsvalls övertag. I den andra halvleken hade hemmalaget en hel del boll, men skapade få klara målchanser. BoIS i sin tur spelade bra defensivt och laget var farliga i sina kontringar. Några fler mål blev det inte i matchen, och Sundsvall missade chansen att haka på toppstriden.

ASSYRISKA –J-SÖDRA 0-1
Assyriska hade chansen att gå förbi Åtvidaberg i tabellen vid en seger. Trots det så gjorde Assyriska en riktigt dåligt match. Den första halvleken bjöd inte på något vidare bra spel. Det skapades få klara målchanser. Närmast mål var dock hemmalaget i slutet, när Eddie Moussa gjorde 1-0. Trodde han och många andra. Målet blev dock underkänt för offside. I den andra halvleken inledde hemmalaget bäst, och hade ett par chanser att ta ledningen, men lyckades inte med det. Istället blev det J-Södra som i den 64:e minuten tog ledningen genom Tommy Thelin. Assyriska jagade en kvittering, men laget var allt för uddlöst framåt. Thelins mål blev matchens ända.

ÄNGELHOLM –LJUNGSKILE 3-1
Ljungskile noterade sin sjätte match utan seger när man på bortaplan föll mot Ängelholm. LSK var det bättre laget i den första halvleken, och ledningsmålet kom med två minuter kvar av den första halvleken. Cedomir Zarkovic passade fram Johan Patriksson som tryckte in 0-1. Två minuter in i den andra halvleken kvitterade hemmalaget genom Patrik Åström. Ljungskile tappade all sitt spel i den andra halvleken, och hemmalaget tog över helt. Mattias Adelstam gav Ängelholm ledningen i den 55:e minuten, och i den 73:e minuten satte Adelstam spiken i kistan med sitt andra mål för dagen. I och med förlusten hamnade LSK sist i serien, medan Ängelholm hakade på toppstriden.

NORRKÖPING –FALKENBERG 5-1
Norrköping har fått bra start på omstarten av Superettan. Laget tog sin andra raka seger när man på hemmaplan vann stort mot Falkenberg. IFK inledde matchen bra, och pressade tillbaka Falkenberg. I den 19:e minuten spelare Petru Racu fram Daniel Bamberg som sköt ur snävvinkel in ledningsmålet. I den 27:e minuten kvitterade Falkenberg genom Erik Johansson. Ett Inlägg missbedömmdes av IFK-målvakten, och Erik Johansson nickade in kvitteringen. Fem minuter senare kom en matchavgörande situation. IFK anföll och Falkenbergs målvakt rev ned en IFK-spelare. Domaren blåste för straff och visade ut Lukic. Petru Racu satte den efterföljande straffen säkert i mål. Fyra minuter senare var det dags igen. Stefan Thordarson som gjorde comeback i IFK-tröjan höll sig fast, och domaren valde att blåsa för straff igen. Racu var lika säker på den andra som på den första straffen och 3-1 var ett faktum. Fyra minuter in i den andra halvleken gjorde Thordarson 4-1 när han utnyttjade kalabalik i straffområdet. Slutresultatet fastställdes av Imad Khalili i slutet av matchen.

MJÄLLBY –ÅTVIDABERG 6-1
Marcus Ekenberg gjorde hela fyra mål när Mjällby körde över Åtvidaberg på hemmaplan. Den första halvleken var en jämn historia. Hemmalaget tog ledningen i den 12:e minuten genom Ekenberg. Åtvidaberg spelade upp sig, och hade ett par farliga kvitteringslägen. Haris Radetinac var närmast ett mål för Åtvidaberg, när han i den 28:e minuten sköt i stolpen. Den första halvleken slutade med hemmaledning. I den andra halvleken var hemmalaget överlägsna. I den 46:e minuten skruvade Ekenberg in en frispark. Efter det kontrollerade hemmalaget matchen, men i den 71:a minuten reducerade Åtvidaberg. Jesper Arvidsson slog ett inlägg som Viktor Prodell nickade i mål. Direkt på avspark ökade hemmalaget på sin ledning. Åtvidabergs försvar gick bort sig, och Ekenberg tryckte in sitt och MAIF-s tredje mål i matchen. Efter det var Åtvidaberg ett slaget lag. MAIF hade långa stunder lekerstuga med Åtvidabergs spelarna.
Tre minuter efter 3-1-målet kom Fejzullahu runt på kanten, och hittade Daniel Nicklasson som via Henriksson sköt in 4-1. I den 78:e minuten gjorde mittbackarna bort sig igen i Åtvidaberg. Fejzullahu spelade fram Ekenberg som satte bollen i krysset. Det Ekenbergs hundrade mål i MAIF-tröjan.
Med fyra minuter kvar av matchen gjorde Fejzullahu 6-1, och även det efter miss av försvaret. Det var MAIF-s sjätte raka seger i serien.