Varsin poäng i derbyt

Kvällens match mot IK Sirius slutade 0-0 efter ett tillknäppt spel under långa stunder. Syntes att bägge lagen ville ha kvar den poäng som finns från början..

Väsby var det som skapade första avslutet efter 3 min. då Fredrik Holster fick iväg ett bra skott som dock gick över målet.
Elvis Santana var framme med en nick efter 10 min. tyvärr utanför Richard Richardssons
bortre stolpe.
Bara ett par min. senare fick Väsby ett bra frisparksläge men Holsters skott gick rakt på Siriusmålvakten.

Gästernas Shpetim Hasani var nära att nå ett högerinlägg i 24 min.
Pontus Engblom och David Nordbäck hade båda chansen att spräcka hemmalagets förargliga nolla utan att lyckas.
En jämn halvlek var det spelmässigt även om gästerna inte fick till något avslut på mål mot hemmalagets tre.

Thomas ”Tolle” Lagerlöf bytte helt riktigt ut en håglös Pontus Engblom redan i halvlek, in kom Magnus Eriksson som skapade en del oreda i Siriusförsvaret, bl.a. ett skott på mål i 52:a min.

Sirius näststörsta chans var det hemmalaget som skapade genom en alldeles för lös bakåtpassning av ”Sotte” Papagiannopoulus där en Siriusspelare han emellan, dock lyckades denne schabbla bort det utmärkta läget med en galen passning.

Gästerna hade en bra period mitt i halvleken med bl.a. tre hörnor på tre minuter.
Gästernas bästa chans var ett rungande skott i överliggaren i 76 min. genom Eric Jernberg.

Admir Catovic kom in med mindre än 10 min. kvar och skapade nästan mer än hela laget gjort innan, två bra avslut och en het ”straffsituation.”
Kanske borde han få mer speltid kan man tycka då ingen i startelvan utmärkte sej framåt speciellt mycket.

Tyvärr ingen stor underhållning denna afton, applåderna var få, dock satt publiken kvar i förhoppning om något mål för endera laget, den tillresta publiken från Uppsala var nog minst lika många som våra egna. Några mål blev det nu inte mest tack vare två lag som var duktiga på att försvara sej

Bäste hemmaspelare: Niklas Backman (K)
Gästernas bäste: Gustav Segerström (K)

Nu är det revanschmöte redan kommande helg på ”Studan”, min gissning är att det ena laget kommer att vinna med ett mål, vilket lag får alla grubbla på

Startelvan: Niklas Westberg, Christoffer Eriksson, ”Sotte” Papagiannopoulus, Niklas Backman (K), David Fällman, Fredrik Holster, David Nordbäck, Hezha Agai (68), Daniel Gustavsson (82) Pontus Engblom (45) Elvis da Silva Santana.
Ersättare: Thomas Thudin , Admir Catovic (82), Magnus Eriksson (45) Niklas Maripuu, Jesper Carlsson (68)

Domare: Mattias Nyman, alldeles utmärkt insats
Bollpojkar: Bollstanäs SK P-96
Matchvärd: Blomsterpinglan på Centralvägen 3 Upplands Väsby