Sammanfattning av Superettans 15:e omgång

Den 15:e omgången av Superettan sågs av 15702 personer. Hemmalagen gjorde bara 7-mål, och det gjordes sammanlagt 19-mål. Det blev bara en hemmasegrar och fyra bortasegrar i den 15:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 15:e omgång.

VÄSBY – ASSYRISKA 0-2 (Match från den elfte omgången som blev uppskjuten)
Assyriska vann hängmatchen mot Väsby på bortaplan. Den här matchen kompletterade den elfte omgången. Assyriska var det bättre laget i den första halvleken. Väsby var inte dåliga på något sätt, och laget hade en del chanser. Assyriska tog ledningen i den 26:e minuten. Eddie Moussa sköt från distans, och på returen höll sig Tiago Pereira framme och stötte in ledningsmålet. I den andra halvleken tog hemmalaget över spelet, och var några gånger nära en kvittering. Assyriskas målvakt gjorde ett par matchavgörande räddningar. Med sju minuter kvar punkterade Assyriska matchen, när Dennis Östlundh fick på en kanonskott från 30-meter. I och med segern gick Assyriska om Åtivdaberg i tabellen.

TROLLHÄTTAN –ÅTVIDABERG 0-1
Åtvidaberg tog en viktig seger på bortaplan mot Trollhättan. Hemmalaget var bättre i den första halvleken, och skapade ett par riktigt bra chanser. Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson svarade för tre fyra riktigt bra räddningar i den första halvleken. I den 10:e minuten fick hemmalagets Mattias Eteus ett jätte läge, men Henrik Gustavsson räddade hans skott från nära håll. Åtvidabergs bästa chans i den första halvleken kom i slutet. Det var Kristian Bergström som med en frispark träffade ribban. Hemmalaget var lite bättre även i inledningen av den andra halvleken. Med en halvtimme kvar av matchen gjorde Åtvidaberg ett byte, där Bruno Marinho kom in. Det bytet ändrade matchbilden helt. Åtvidaberg fick bättre fart på spelet, och började vinna mittfältet. Åtvidabergs Pontus Karlsson träffade ribban med ett distansskott. Med fem minuter kvar kom matchens ända mål. Ett långt anfall från Åtvidaberg gjorde att hemmalaget blev tillbaka pressade. Jesper Arvidsson fick bollen, och han slog ett inlägg. På bortre stolpen dök inhopparen Bruno Marinho upp och slog in
segermålet för Åtvidaberg.

SYRIANSKA –VASALUND 1-1
Den första halvleken var en jämn historia. Båda lagen spelade avvaktande och det skapades få klara målchanser. Hemmalaget hade två bollar inne i mål, men båda målen blev bortdömda. Bättre underhållning blev det i den andra halvleken. Syrianska tog ledningen genom Imad Zatara i den 63:e minuten. Efter det tog hemmalaget över matchen helt, och skapade massvis med målchanser. Laget skapade sex-sju heta målchanser, men bommade alla. Istället för 2-0 för hemmalaget lyckades Vasalund kvittera. Med nio minuter kvar kvitterade Anatli Pamarev för Vasalund. Det blev även slutresultatet i matchen.

LJUNGSKILE –QVIDING 2-0
Efter sex raka matcher utan vinst lyckades Ljungskile ta tre mycket viktiga poäng i hemmamötet mot Qviding. Den första halvleken var ganska jämn spelmässigt. Hemmalaget hade lite mer boll, och skapade en del farliga lägen. Den första halvleken bjöd dock inte på några mål. Qviding skapade ett bra chans i inledningen av den andra halvleken, men hemmalagets målvakt svarade för en bra räddning på Joakim Jensens fint slagna frispark. I den 68:e minuten tog hemmalaget ledningen i matchen. Ett inlägg fram till Johan Patriksson som tryckte in ettan. Samme Patriksson utökade till 2-0 med en kvart kvar att spela. Efter det hände det inte mycket i matchen utan båda lagen spelade av tiden mer eller mindre.

FALKENBERG –ASSYRISKA 0-2
Falkenberg åkte på sin andra raka förlust när man på hemmaplan föll mot Assyriska. Båda lagen skapade en hel del chanser i den första halvleken. I den 17:e minuten gav Eddie Moussa Assyriska ledningen. Strax därefter var Assyriska nära att öka på sin ledning, men Tiago Pereiras nick tog i stolpen. I den andra halvleken var Assyriska det bättre laget, och skapade flest målchanser. Efter ganska många missar, gjorde Kristoffer Näfver 0-2 med sex minuter kvar av matchen. I och med segern återtog Assyriska andra platsen.

VÄSBY –SIRIUS 0-0
Den första halvleken bjöd inte på något vidare bra spel. Båda lagen spelade avvaktande under hela matchen, och rädslan att förlora var större än viljan att vinna hos båda lagen. Närmast ett mål var Sirius i den 76:e minuten då Eric Jernberg sköt i ribban. Botten mötet slutade mållöst.

LANDSKRONA –ÄNGELHOLM 0-1
Ängelholm vann första derbyt med matchens ända mål. Den första halvleken var jämn, och båda lagen var nära spräcka nollan, men stolparna stod i vägen. I den andra halvleken tog lagen ut varandra på mitten, och det skapades få klara målchanser. Med sex minuter kvar kom matchens ända mål. Ett inlägg från vänstersidan tog på hemmalagets Johan Persson och gick i mål. I och med segern gick Ängelholm upp på en fjärde plats.

J-SÖDRA –SUNDSVALL 4-6
J-Södra och Sundsvall bjöd på en mycket underhållande match på Stadsparksvallen. Publiken fick se hela tio mål. Sundsvall tog ledningen i den 7:e minuten genom Ari Skulason, som med ett pressad skott överlistade målvakten. Minuten senare ökade Sundsvall på till 2-0, och det genom Daniel Sliper. I den 14:e minuten hittade Christer Persson fram till Tommy Thelin. Thelin i sin tur spelade Andreas Nilsson som reducerade för hemmalaget.
Tre minuter senare kvitterade J-Södra. Andreas Nilsson spelade fram Jesper Ritheim som fick på ett bra skott. Fredrik Sundfors i Sundsvall målet räddade, men Ritheim slog sedan i sin egen retur. Efter en halvtimme spel återtog Sundsvall ledningen i matchen. Hemmaspelarna tappade markeringen på Jonas Wallerstedt som nickade in ett inlägg frå Aziz Corr Nyang.
I den andra halvleken jagade hemmalaget kvitteringen, och chanser saknades inte. Det blev dock bortalaget som i den 76:e minuten ökade på sin ledning genom Hennes Sigurdsson. Trots två mål underläge kom hemmalaget tillbaka i matchen. Med tio minuter kvar spelade Marcel Sacramento fram Kristen Viikmäe som reducerade.
Med sex minuter kvar av matchen kvitterade hemmalaget genom Sacramento. Efter kvitteringsmålet jagade hemmalaget ett seger mål. Istället gjorde Sundsvall 4-5 med två minuter kvar. Hannes Sigurdsson avgjorde sedan med sitt andra mål för dagen när han i den 92:a minuten satte 4-6 för Sundvall.

NORRKÖPING –MJÄLLBY 0-1
Den första halvleken bjöd på jämtspel och mycket kamp på mitten. Båda lagen spelade bra defensivt, och det var få klara målchanser i den första halvleken.
I den 3:e minuten bjöd hemmalaget på en fin anfall, som avslutades av Daniel Bamberg strax utanför.
Mjällbys första klara chans kom i den 36:e minuten. Ett inlägg nådde fram till Juan Robledo, som nickade strax utanför. Strax där efter fick hemmalaget ett bra läge, men Stefan Thordarson sköt över.
I slutet på den första halvleken fick hemmalaget en frispark i mycket bra lägen, men Petru Racu sköt frisparken rakt på Mattias Asper.
Även den andra halvleken började jämt, och lagen prioriterade försvarsspelet i första hand. I den 62:a minuten frispelade Marcus Ekenberg, Adam Berner som kom före IFK-målvakten och chippade bollen i mål.
Med tio minuter fick hemmalaget en kvitteringschans, men Marcin Burkhardt sköt utanför. Strax där efter fick Burkhardt en ny chans, men den här gången räddade Asper. Med tre minuter kvar fick Marcus Ekenberg en bra chans att avgöra matchen, men han sköt utanför. Norrköping jagade en kvittering, men Mjällbys försvar var mycket bra, och lyckades hålla undan till en ny seger.