Förlust i jumbofinalen mot IK Sirius
Admic Catovic mål räckte inte till poäng

Kvällens jumbofinal i Superettan på Studenternas slutade med uddamålsförlust för gästande Väsby IK Sirius - Väsby United 2 – 1 (2-1)

Första minuterna var det försiktigt spel från bägge lagen som vårdade bollen riktigt bra.

Hemmalagets ledningsmål i 8:e min. var därför minst sagt överraskande, Petter Österberg
klippte till från 25 met och Niklas Westberg i Väsbymålet stod som en staty när bollen rullade in vid hans högra stolpe.

Om hemmalagets ledningsmål var överraskande så kom Väsbys kvittering i 13:e min. som en blixt från klar himmel, Admir Catovic fick bollen på mittfältet och stack mot Siriusmålet, vid straffområdeslinjen klippte han till distinkt och hemmalagets målvakt Richard Richardsson var chanslös på skottet och ställningen helt plötsligt 1-1.

Kvällens snyggaste mål gjorde dock hemmalagets Pierre Gallo i 25 min. då han med en utsökt chipp över Niklas Westberg ordnade 2-1, ett resultat som skulle visa sej bli kvällens slutresultat trots flera chanser för bägge lagen.

Första halvtimmen kunde man inte tro att det var bottenlagen i Superettan som möttes, båda lagen bjöd på underhållande spel där framför allt hemmapubliken (1696) trivdes med hemmaledningen.
Väsbys tränare Thomas ”Tolle” Lagerlöf intervjuades i halvlek och konstigt nog var han mycket missnöjd med sitt lags spel, mest kanske för att man låg under med uddamålet.

Väsby försökte och försökte i andra halvlek att nå en kvittering, nära var det ett antal gånger, något som vi som följer laget börjar bli vana med, jämt spel med motståndaren och så förlorar Väsby med uddamålet.

Situationen i bottenskiktet börjar nu se riktigt hotfull ut, sista platsen är vår just nu och i nästa omgång hemma på Vilundavallen på fredag kväll väntar Vasalunds IF och alla minns ju vad Kennedy Igboananike åstadkom i vårmatchen på Skytteholms IP.

Någon gång under säsongen skall väl anfallsspelet få briljera också, lämpligtvis på fredag kväll.