Sammanfattning av Superettans 16:e omgång

Den 15:e omgången av Superettan sågs av 18825 personer. Hemmalagen gjorde 14-mål, och det gjordes sammanlagt 26-mål. Det blev fyra hemmasegrar och tre bortasegrar i den 16:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 16:e omgång.

ÄNGELHOLM –LANDSKRONA 1-1
Det blev delat pott i Skånederbyt. Den första halvleken bjöd på mycket kamp, och få klara målchanser. Landskrona tog ledningen i matchen redan i den 6:e minuten. Johan Persson svarade för framspelningen till Fredrik Olsson som gjorde 0-1. I inledningen av den andra halvleken kvitterade hemmalaget. Efter en hörna kunde Mattias Adelstam skjuta in kvitteringen. Det blev även slutresultatet i matchen.

VASALUND –SYRIANSKA 1-2
Syrianska besegrade Vasalund på bortaplan. Den första halvleken bjöd inte på något vidare bra spel. Närmast mål var hemmalaget när Kennedy Igboaninike kom fri i den 40:e minuten, men Christian Frealdsson gjorde bra räddning. Den andra halvleken bjöd på bättre spel och Syrianska tog ledningen i den 50:e minuten. Michel Mensah spelade fram Imad Zatara som avslutade, men målvakten räddade. På returen höll sig Kutshi Kanga fram och slog bollen i mål. Sju minuter senare spelade Kanga fram Vladimir Voskoboinikov som satte dit tvåan. Efter det skapade hemmalaget en hel del chanser, och reducerade i den 72:a minuten genom Kennedy Igboananike. Närmare än så kom inte hemmalaget.

ASSYRISKA –FALKENBERG 0-2
Assyriska tappade viktiga poäng i toppstriden när man på hemmaplan föll mot Falkenberg. Den första halvleken var en chansfattig historia. Hemmalaget hade stort bollinnehav, men laget kom knappt till några avslut. Falkenberg var närmast mål i den första halvleken. En halvlek som blev mållöst. Den andra halvleken blev bättre spelmässigt. Hemmalaget pressade tillbaka Falkenberg och det var stundtals spel mot ett mål. Trots flera bra lägen lyckades inte hemmalaget spräcka nollan. Istället var det bortalaget som gjorde första mål. I den 67:e minuten spelade Kristoffer Fagerctantz fram Stefan Rodevåg som satte 0-1. Hemmalaget jagade sedan ett kvitteringsmål, men i den 89 minuten gjorde David Svensson 0-2. I och med förlusten tappade Assyriska andra platsen.

QVIDING –LJUNGSKILE 2-3
Ljungskile öppnade matchen bäst och laget skapade ett par halvchanser som dock inte resulterade i något mål. Istället kunde hemmalaget ta ledningen i den 28:e minuten och det genom Fuad Hyseni. I den andra halvleken utökade Qviding sin ledning. Målet kom i den 51:a minuten. Mattias Gravem spelade fram Mauricio Lopez som satte dit tvåan. Ljungskile gav dock inte upp, och reducerade genom Niklas Löfgren i den 66:e minuten. Tio minuter senare kom även kvitteringen, och det var Martin Smedberg-Dalence som svarade för målet. Med tre minuter kvar gjorde Löfgren sitt och Ljungskiles tredje mål i matchen. Det blev även slutresultatet i matchen.

SIRIUS –VÄSBY 2-1
Sirius tog tre mycket viktiga poäng i botten striden. Laget besegrade bottenkollegan med uddamålet på hemmaplan. Alla tre målen kom redan i den första halvleken. Båda lagen inledde matchen avvaktande, men i den 8:e minuten tog Sirius ledningen genom Petter Östberg. Östberg sköt från 25-meter, och Väsbys målvakt hann inte reagera i tid och bollen smet in vid den högra stolpen. Väsby kvitterade i den 13:e minuten. Admir Catovic fick bollen på mittfältet och stack mot Siriusmålet, vid straffområdeslinjen klippte han till distinkt och hemmalagets målvakt Richard Richardsson var chanslös på det skottet. Matchens snyggaste mål gjorde dock hemmalagets Pierre Gallo i 25:e minuten, då han med en utsökt chipp över Niklas Westberg ordnade 2-1, ett resultat som skulle visa sig bli kvällens slutresultat trots flera chanser för bägge lagen. Väsby jagade en kvittering i den andra halvleken, men laget var aldrig riktigt nära.

SUNDSVALL –J-SÖDRA 4-1
Sundsvall tog en ny seger mot J-Södra. När lagen möttes för en vecka sedan vann Sundsvall med 6-4 efter en makalös match. Det blev ”bara” fem mål i returen. Hemmalaget inledde bäst och tog ledningen i den 11:e minuten. David Myrestam slog ett inlägg som nådde fram till Daniel Sliper. Sliper vände bort en försvarare och skickade in ledningsmålet. J-Södra kvitterade i den 27:e minuten genom Kristen Viikmäe. I den andra halvleken var hemmalaget bättre. Sundsvall återtog ledningen genom Hannes Sigurdsson, som efter fint förarbete av Ari Skulason sköt in 2-1. Målet kom i den 49:e minuten. Fyra minuter senare ökade Sundsvall på till 3-1 genom nyförvärvet Azziz Corr Nyang. Efter det var J-Södra ett slaget lag. Slutresultatet fastställdes av Hannes Sigurdsson sju minuter från slutet. I och med seger hakade Sundsvall på toppstriden.

ÅTVIDABERG –TROLLHÄTTAN 3-2
Åtvidaberg lyckades vända underläge 1-2 till seger 3-2. Hemmalaget började matchen bäst och tog ledningen genom Daniel Halligström i den 14:e minuten. I den 24:e minuten kvitterade Trollhättan. Patrik Efiksson slog en lång boll, som Åtvidabergs mittback Johan Niklasson missbedömde. Bollen gick över Niklason och friställde Ali Mohammadian, som rundade Henrik Gustavson och rullade in kvitteringen.
Två minuter senare tappade Daniel Lundqvist bollen på offensiv planhalva. Det utnyttjade Trollhättan på bästa tänkbara sätt. En lång boll nådde fram till Bilgin Aliosman. Alberis da Silva i hemmaförsvaret halkade. Aliosman tog sig in i straffområdet och frispelade Eteus som fick bollen förbi Gustavsson och in i mål via stolpen.
I den andra halvleken blev det spel mot ett mål. Hemmalaget pressade på för en kvittering. I den 77:e minuten nickade Jesper Arvidsson en hörna och det var kvitterat i matchen. Med fem minuter kvar avgjordes matchen. Kristian Bergström kom runt på kanten och slog ett lågt inlägg, som Trollhättans Marcus Dahlin slog in bollen i det egna målet. I och med segern gick Åtvidaberg upp på en andra plats.

MJÄLLBY –NORRKÖPING 1-0
Mjällby tog en ny seger, när man på hemmaplan besegrade Norrköping med uddamålet. Matchens ända mål kom i den 15:e minuten. Marcus Ekenberg skruvade in en frispark från 25-meter. I slutet av den första halvleken fick MAIF en man utvisad, och Norrköping tog över matchen. Norrköping jade en kvittering i den andra halvleken, och chanser saknades inte. Det var Mattias Asper som räddade MAIF vid flera tillfällen i den andra halvleken. I och med seger har nu MAIF nio poäng mer än Åtvidaberg som ligger på andra plats.