Sammanfattning av Superettans 17:e omgång

Den 17:e omgången av Superettan sågs av 17321 personer. Hemmalagen gjorde 26-mål, och det gjordes sammanlagt 37-mål. Det blev fem hemmasegrar och bara en bortasegrar i den 17:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 17:e omgång.

SYRIANSKA –ÅTVIDABERG 2-2
Hemmalaget inledde matchen piggast, men efter fem sex minuter tog Åtvidaberg över spelet. Åtvidaberg var det spelförande laget, medan Syrianska valde att satsa på snabba kontringar. Just på en sådan tog man ledningen. I den 25:e minuten slog Imad Zatara en fin passning till Kutshi Kanga som från nära håll sköt in 1-0. Tio minuter senare kvitterade Åtvidaberg. Oscar Möller spelade fram Bruno Marinho, som med en välplacerad skott kvitterade. Åtvidaberg hade en hel del problem i försvaret och i den 38:e minuten återtog hemmalaget ledningen. Besim Kunic rann igenom, och placerade in bollen, förbi Henrik Gustavsson i målet.
Den andra halvleken bjöd på få klara målchanser och mycket kamp. I den 67:e minuten fick Åtvidaberg en straff, och Daniel Hallingström satte den efterföljande straffen säker i mål. Det blev även slutresultatet i matchen.

VÄSBY –VASALUND 5-2
Väsby tog en efterlängtad seger när man på hemmaplan körde över Vasalund. Admin Catovic blev stor matchvinnare med sina två mål, och lika många assister. Redan i den 3:e minuten gjorde Catovic 1-0. Sju minuter senare kom 2-0, efter ett självmål. I den 24:e minuten passade Catovic fram Daniel Gustavsson som tryckte in 3-0. Fem minuter senare lyckades Vasalund reducera genom Panajotis Dimitriadis. Innan halvleken var över, gjorde hemmalaget även 4-1. Catovic låg bakom även det här målet. Han spelade fram Elvis Santano som satte Väsbys fjärde mål i matchen. I den 52:e minuten reducerade Vasalund på nytt. Målet gjordes av Sebastian Senatore. Men två minuter senare fastställde Admir Catovic slutresultatet med när han gjorde sitt andra för dagen. Väsby tog där med tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.

FALKENBERG –SUNDSVALL 2-3
Falkenberg fick en drömstart i matchen. Redan i den 6:e minuten tog man ledningen i matchen. Erik Johansson spelade snyggt fram hete Stefan Rodevåg som snyggt sköt in 1-0 från nära håll. Efter det skapade Falkenberg ett par läge till och borde ha gjort både två och tre noll. Istället bjöd man Sundsvall på en kvittering i den 19:e minuten. Hannes Sigurdsson fick bollen framför målet och rakade in kvitteringen. Tre minuter senare bjöd hemmaförsvaret på nästa gåva. Emil Forsberg spelade fram Daniel Sliper som satte dit 1-2 för Sundsvall. I den 54:e minuten kvitterade hemmalaget genom Peter Nilsson. Efter det pressade Falkenberg för ett ledningsmål. Sundsvall fick försvara sig större delen av den andra halvleken. Mitt i hemmapress stack Sundsvall upp i ett anfall, och Mirza Durakovitc tryckte in segermålet för Sundsvall. Sundsvall har nu tre raka segrar.

LJUNGSKILE –SIRIUS 2-0
Ljungskile tog en enkel seger på hemmaplan mot Sirius. Matchen avgjordes redan i mitten av den första halvleken. Johan Patriksson gjorde först 1-0 i den 25:e minuten, och minuten senare fastställde han slutresultatet. Ljungskile var klart det bättre laget, och laget hade bud på flera mål. Det var LSK-s tredje raka seger.

J-SÖDRA –ÄNGELHOLM 6-1
J-Södra tog en efterlängtad seger när man på hemmaplan körde över
Ängelholm. Första målet kom i den 14:e minuten. Kristen Viikmäe
hittade David Blomkvist som med ett flackt inlägg hittade Tommy Thelin som styrde bollen direkt i mål. Ängelholm tog sig sedan in i matchen, men laget skapade få klara målchanser. Kristen Viikmäe ökade sedan på till 2-0 i den 35:e minuten. Jesper Ritheim gjorde 3-0, tre minuter in i den andra halvleken. Kristen Viikmäe stod för framspelningen.
Ängelholm hade hela tretton hörnor i matchen, men få av dessa ledde till målchans. Med kvarten kvar av matchen gjorde Wiikmäe 4-0. Med sex minuter kvar av matchen gjorde Södras nyförvärv Daryl Smylie 5-0. På stopptid reducerade Mattias Hallberg för bortalaget. Fredrik Fendrich faställde sedan slutresultatet 6-1.

NORRKÖPING –ASSYRISKA 5-1
Daniel Bamberg visade vägen när Norrköping besegrade Assyriska på hemmaplan. I den 18:e minuten serverade Bamberg, Mikael Roth som öppnade målskyttet. Två minuter senare hittade brassen fram till Stefan Thordarson, som satte 2-0. Framspelaren Bamberg fixade sedan trean när han hittade fram till Russel Mwafulirwas 3-0-mål. Samma duo stod sedan även för 4-0-målet. I slutet av matchen gjorde Mikael Blombeg 5-0 för Norrköping, och strax där efter gjorde Eddie Moussa tröstmålet för Assyriska. I och med segern klev Norrköping från botten. Laget har dock bara tre poäng till godo på jumbon Trollhättan. Assyriska i sin tur tappade viktiga poäng i toppstriden.

MJÄLLBY –TROLLHÄTTAN 2-0
Mjällby tog en ny seger när man på hemmaplan besegarade botten laget Trollhättan. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare bra spel. Mjällby hade svårt att få igång sitt spel, och den första halvleken slutade mållöst. I den andra halvleken blev lite bättre fart på hemmalaget. Mjällby fick igång sitt passnings spel lite bättre i den andra halvleken. I den 59:e minuten tog MAIF ledningen genom Daniel Nicklasson, som fri med målvakten satte 1-0. Trollhättan hade ett par kvitterings chanser, men Mattias Asper i hemma målet höll nollan i den här matchen. På stopptid fastställde Patrick Osiako slutresultatet. I och med förlusten ligger nu Trollhättan sist i tabellen, medan Mjällby toppar serien.

LANDSKRONA –QVIDING 2-2
Qviding fick en drömstart i bortamötet med Landskrona. Fuad Hyseni gav laget ledningen redan i den 2:a minuten. Hyseni ökade sedan på till 2-0 i den 17:e minuten. Hemmalaget kom dock in i matchen efter att Fredrik Olsson reducerat i den 23:e minuten. Båda lagen skapade sedan ett par halvchanser men skärpan innanför straffområdet saknades. Tre minuter in i den andra halvleken kvitterade Olsson för BoIS. Efter det hade båda lagen bud på flera mål, men matchen slutade 2-2.