Inga poäng på Kopparvallen
David Nordbeck hårt kämpande mittfältare i Väsby United.

Dagens bortamatch mot tabelltvåan Åtvidabergs FF såg länge ut att sluta oavgjord. Hemmalaget kunde dock besegra Väsby med 0-2 efter två sena mål i 73 min. och 89:e min..

Inför 1722 åskådare kunde inte gästande Väsby rubba ett stabilt hemmalag, förra matchens islossning när det gäller målskyttet, (5-2) fick ett hastigt slut, återigen kammade Väsby noll när det gäller gjorda mål.

Hemmalaget var det som började bäst med ett avslut på mål av Christoffer Karlsson redan efter 3 min spel.

Veteranen på mittfältet Kristian Bergström var också framme och testade Niklas Westberg i Väsbymålet innan Admir Catovic fick iväg Väsbys första avslut på mål i 16 min.

”Adde” var framme med ett nytt fint skott i 34 min. utan att lyckas få in bollen bakom Henrik Gustavsson i hemmamålet. Avsluten på mål var 4 för hemmalaget och 2 för Väsby i första halvlek.

I andra halvlek lyckades hemmalaget överlista Niklas Westberg genom vänsterbacken Jesper Arvidsson som kunde göra 1-0 på Dejan Dostics framspelning.

Väsby försökte replikera omgående men Henrik Gustavsson i hemmamålet kunde avvärja Niklas Backmans avslut.

I 79 min. blev hemmalagets Christoffer Karlsson utvisad, något som Väsby inte förmådde utnyttja.

I matchens sista minut tilldömdes ÅFF en straffspark som förvaltades på bästa sätt av Daniel Hallingström och en 2-0 förlust var ett faktum.

Väsby gör en godkänd insats och siktar nu på den TV-sända matchen på torsdag mot FC Trollhättan hemma på Vilundavallen. Varningsavstängda Fredrik Holster och Christoffer Eriksson är åter tillbaka i den matchen.

Startelvan: Niklas Westberg, Peter Motas, Daniel Johansson (K) Niklas Backman, David Fällman, Viktor Lundberg (69) Hezha Agai, David Nordbeck, Mikael Wentzel (69), Elvis da Silva Santana (81) och Admir Catovic.
Ersättare: Thomas Thudin, Sotirios Papagiannopoulus (81), Daniel Sundgren, Niklas Maripuu (69), Jesper Carlsson (69)

Domare: Andreas Ekberg