Rättvis seger mot Trollhättan
Mikael Wentzel på banan igen!

Kvällens TV-sända match från Vilundavallen slutade med en klar hemmaseger. Väsby United - FC Trollhättan 2 – 0 (1-0)

Båda lagen satsade friskt framåt och redan efter 29 sek fick Niklas Westberg träda i aktion
då gästernas skyttekung (6) Andreas Wiklund fick iväg ett inte allt för märkvärdigt skott som W-berg enkelt tog hand om.

Drygt minuten senare kom Väsbys första avslut genom Elvis da Silva Santana, ett avslut som inte beredde FCT försvaret några problem.
19 min. fick David Nordbeck fritt fram från 18 met. , tyvärr skyhögt över då David tog i för allt han var värd.
Mikael Wentzel var också framme med ett skott, tyvärr rakt på Tobias Wennergren i FCT målet.
I 27 min. fick W-berg göra en fin räddning på ett avslut från Mattias Eteus.
Väsbys första halvtimme var klockrent genomförd med massor av anfall utan att få till det sista passet, något som plågat laget under säsongen.

Med ett par minuter kvar av halvleken kom Väsby igen med ett snyggt anfall där Elvis Santana tryckte fram Admir Catovic . ”Addes” skott var mycket välplacerat i målvaktens vänstra burgavel och en välförtjänt 1-0 ledning i halvlek.

Väsby fortsatte att brodera riktigt snyggt långa stunder i början på andra halvan och en frispark från Christoffer Eriksson hade så när styrts i eget mål av en FCT försvarare då bollen rullade precis vid utsidan av stolpen.
60 min. broderade ”Chrille” Eriksson och Elvis fram en bra målchans utan att lyckas få in bolluslingen i målet.

Gästernas farligaste chans kom i 72:a min. då Alexander Faltsetas frispark strök utsidan av W-bergs stolpe.

Applåder blev det till kvällens lirare i hemmalaget ”Adde” Catovic då han körde en av sina patenterade slalomdribblingar genom hela FCT försvaret, målvakten var dock med på skottet och kunde avvärja.

Sista kvarten var det Väsby för hela slanten i ösregnet och belöningen kom i 87 min. då Hezha Agai distinkt tryckte in tvåan bakom Tobias Wennergren, många var det som andades ut efter målet som var en befrielse för både spelare och hemmapublik.
Hezha som kom in i 66 min. ville visa tränarna att han borde fått starta, het som bara den förutom målet dundrade han också i väg ett stolpskott på tilläggstid.

Hemmalagets seger var odiskutabel och borde varit något mål större, men som sagts tidigare, vi har problem att få in bollen i målet, den som sitter på lösningen är guld värd.

Lite arbetsro får truppen i.o.m. segern, inga nya avstängningar tillkom, ej heller några skador så nu ser vi fram emot nästa match med tillförsikt.

Startelvan: Niklas Westberg, ”Chrille” Eriksson, Daniel Johansson (K), Niklas Backman, David Fällman, Daniel Gustavsson, David Nordbeck, Fredrik Holster, Mikael Wentzel, Elvis da Silva Santana och ”Adde” Catovic.
Ersättare: Thomas Thudin, Peter Motas, Hezha Agai, Niklas Maripuu och Omar Eddahri.

Domare: Antti Munukka Finland
Matchvärd: Blomsterpinglan Centralväg 3
Bollpojkar: P-94 Bollstanäs SK