Sammanfattning av Superettans 19:e omgången

Den 19:e omgången av Superettan sågs av 12 482 personer. Hemmalagen gjorde 20-mål, och det gjordes sammanlagt 29-mål. Det blev sex hemmasegrar och bara en bortasegrar i den 19:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 19:e omgång.

VÄSBY –TROLLHÄTTAN 2-0
Väsby besegrade Trollhättan på hemmaplan. Den första halvleken bjöd på underhållande spel, där båda lagen ville framåt. Hemmalaget tog ledningen i slutet av den första halvleken. Elvis Santana spelade fram Admir Catovic som placerade in ledningsmålet. Väsby var det bättre laget under den andra halvleken. Gästerna skapade inte många farliga chanser. Med tre minuter kvar av matchen fastställde Hezha Agai slutresultatet i matchen. I och med segern tog sig Väsby upp på rättsida av kvalsträcket. Trollhättan i sin tur ligger kvar på sista plats.

J-SÖDRA –SIRIUS 1-5
J-Södra började matchen bäst och pressade för ett ledningsmål redan i början av matchen. Mitt i hemmapressen stack Sirius upp i ett anfall och tog ledningen. Haisem Ismail slog en frispark som hittade fram till Gustaf Segerström, som i den 10:e minuten nickade in 0-1. Bara fyra minuter senare ökade Gustaf Segerström på till 0-2. I den 19:e minuten gjorde Pierre Gallo 0-3 mot ett chockat hemmalag. Det var även ställningen i halvtid. I andra halvleken kontrollerade Sirius händelserna, och i den 60:e minuten gjorde man även 0-4. Gallo spelade fram Johan Pettersson som tryckte in bollen i nät. Med tre minuter kvar av matchen reducerade hemmalaget genom Daryl Smylie. Shpetim Hasani faställde slutresultatet på stopptid. I och med segern lämnade Sirius botten av tabellen, och laget har nu tre poäng upp till J-Södra som ligger på en nionde plats.

LJUNGSKILE –ÅTIVDABERG 2-1
Ljungskile svarade för sin bästa insats den här säsongen när man på hemmaplan besegrade Åtvidaberg. Hemmalaget var bättre i den första halvleken, och det var gästernas målvakt Henrik Gustavsson som höll Åtvidaberg kvar i matchen i den första halvleken. Daniel Åkervall spelade fram Alexander Kitic som i den 29:e minuten gav hemmalaget ledningen. Åtvidaberg replikerade dock omgående. Oscar Möller sköt från 20-meter ett skott, som letade sig in i mål. 1-1 var även ställningen i halvtid. I den andra halvleken jämnade Åtvidaberg ut spelet, men skapade få klara målchanser. Avgörandet i matchen kom med sju minuter kvar. Hemmalagets Niklas Löfgren höll sig framme och tryckte in segermålet. LSK tod där med tre viktiga poäng i botten striden. Åtvidaberg trots förlusten ligger kvar på en fin andra plats.

FALKENBERG –QVIDING 2-0
Falkenberg tog en efterlängtad seger, när man på hemmaplan besegrade Qviding. Den första halvleken var chansfattig historia. Fem minuter in i den andra halvleken kom första målet. Tibor Joza fick på en drömträff från distans och 1-0 var ett faktum. Hemmalaget var klart bättre i den andra halvleken. I den 66:e minuten chippade Stefan Rodevåg vakärt in slutresultatet i matchen. Falkenberg ligger nu sex poäng efter Åtvidaberg i tabellen.

NORRKÖPING –ÄNGELHOLM 3-0
Norrköping körde över Ängelholm på hemmaplan. Norrköping var klart det bättre laget matchen igenom. I den 10:e minuten bredsidade Christopher Telo in ettan, efter fint förarbete av Russell Mwafulirwa. I den 27:e minuten ökade Christopher Telo på till 2-0, efter ett fint placerad skott. Daniel Bamberg fastställde slutresultatet i den 67:e minuten. Norrköping vann där med rättvist, och segern var i underkant.

ASSYRISKA –SUNDSVALL 4-2
Efter tre raka förluster, tog Assyriska en viktig seger på hemmaplan mot trean Sundsvall. Eddie Moussa låg bakom första målet när han spelade fram Petter Furuseth, som satte dit ettan. Efter drygt en halvtimme spel ökade Moussa själv på till 2-0. Nahir Besara gjorde 3-0 i inledningen av den andra halvleken. Slutet av matchen blev händelserik. Med sju minuter kvar reducerade Sundsvall genom Akombo Ukeyima. På stopptid gjorde båda lagen varsin mål. Dennis Östlundh satte dit 4-1, och Hannes Sigurdsson reducerade för Sundavall. I och med segern hakade Assyriska på striden om andra och tredje plats.

MJÄLLBY –SYRIANSKA 1-1
Mjällby tappade lite överraskande poäng på hemmaplan mot Syrianska. Besim Kunic gav gästerna ledningen i den 24:e minuten. Hemmalaget kvitterade fem minuter senare, och det genom Patrik Rosengren. Trots en hel del chanser åt båda håll stod sig 1-1 tiden ut. Trots ”bara” 1-1 ligger Mjällby hela tolv poäng före Åtvidaberg i tabellen.

LANDSKRONA –VASALUND 5-0
Domaren hade knappt blåst igång matchen innan hemmalaget gjorde första målet i matchen. Per Cedeqvist spelade fram Fredrik Olsson som satte dit ettan. Klockan visade 27-sekunder. Landskrona hade lekstuga under hela matchen. Trots flertal bra läge lyckades inte hemmalaget göra fler mål i den första halvleken. Desto fler mål blev det från hemmalagets sida i den andra halvleken. I den 59:e minuten spelade återigen Cederqvist fram till Olsson som satte sitt andra mål i matchen. Bara två minuter senare ökade Max Mölder på till 3-0. Med fem minuter kvar av matchen spelade Markus Lindström fram Niklas Nielsen som satte dit fyran. På stopp tid passade Nielsen på att göra sitt andra mål för dagen. 5-0 blev även slutresultatet i den här matchen.