Sammanfattning av Superettans 20:e omgången

Den 20:e omgången av Superettan sågs av xx personer. Hemmalagen gjorde 15-mål, och det gjordes sammanlagt 22-mål. Det blev tre hemmasegrar och bara en bortasegrar i den 20:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 20:e omgång.

TROLLHÄTTAN –LJUNGSKILE 1-1
Den första halvleken bjöd på hårdspel, många närkamper och få klara målchanser. Hemmalaget började matchen bäst, men efter tio minuter jämnade Ljungskile ut spelet. Den första halvleken bjöd inte på några mål. Hemmalaget öppnade även den andra halvleken bäst. Spelet blev något öppnare i början av den andra halvleken. I den 61:a minuten tog hemmalaget ledningen genom Ali Mohammadian. Efter det hade hemmalaget bud på flera mål, men Ljungskiles målvakt gjorde ett par svettiga räddningar. Istället för 2-0, kvitterade LSK i den 69:e minuten. Efter slarv i försvaret kunde Niklas Löfgren slå in kvitteringen. Båda lagen hade ett par bra lägen att avgöra matchen i slutskedet, men derbyt slutade 1-1.

QVIDNING –NORRKÖPING 3-0
Qviding besegrade Norrköping på hemmaplan med klara 3-0. Norrköping hade stundtals bra press mot Qviding, som i sin tur satsade på snabba kontringar. Första målchansen skapade just Norrköping i mitten av halvleken, men hemmaförsvaret kunde till slut få undan bollen. I den 33:e minuten nickskarvade Mathias Gravem bollen fram till Tobias Sena som sköt in ledningsmålet. Norrköping skapade två bra lägen att kvittera innan halvtidsvilan. Båda gångerna stod ribban i vägen. I den 52:a minuten ökade hemmalaget på till 2-0. Arash Bayat tog sig igenom, och med ett bra skott överlistade han Norrköpings målvakt. I den 63:e minuten fastställde Mathias Gravem slutresultatet.

ÄNGELHOLM –ASSYRISKA 1-1
Hemmalaget började den första halvleken bäst, och var det bättre laget. Ängelholm skapade en hel del chanser, men laget var allt för ineffektivt. Mattias Adelstam och David Bennhage var två spelare som brände flest målchanser. I den 33:e minuten tog gästerna ledningen genom Andi Toompuu. Det resultatet stod sig fram till 91:a minuten. Då kom kvitteringen. Det var Daniel Johansson som gjorde målet. 1-1 blev slutresultatet i den här matchen.

SIRIUS –FALKENBERG 0-0
Sirius och Falkenberg delade på poäng. Matchen var ingen höjdare. Sirius var det laget som hade mest boll i den första halvleken, men hade svårt att skapa målchanser. Falkenberg var bättre laget i den andra halvleken. Båda lagen skapade ett par chanser, men det hela slutade mållöst.

SYRIANSKA –VÄSBY 4-0
Syrianska körde över Väsby på hemmaplan. Hemmalaget var klart det bättre laget under hala matchen. Efter drygt en halvtimme spela kom matchens första mål. Robert Massi var mannen som öppnade målskyttet. Väsby hade ett bra läge att kvitter i den första halvleken, men hemmamålvakten gjorde en bra räddning, Tio minuter in i den andra halvleken ökade hemmalaget på till 2-0. Imad Zatara spelade fram Michael Mensah som satte säkert tvåan. Bara minuten senare gjorde Mensah sitt andra mål i matchen, efter fin framspelning av Besim Kunic. På stopptid fastställde Kutshi Kanga slutresultatet.

ÅTVIDABERG –LANDSKRONA 4-2
Åtvidaberg startade matchen bäst och i den 4:e minuten spelade Bruno Marinho fram Viktor Prodell som kom fri med Peter Karlsson. Karlsson gjorde en mycket fin räddning på Prodells skott.
Tre minuter var det dags för matchens gigant att presentera sig. Efter slarvigt försvarsspel av BoIS kom Kristian Bergström fri med målvakten. Bergström placerade iskallt bollen förbi Karlsson. Åtvidaberg var klart bättre första kvarten, men sedan tog gästerna över matchen.
I den 38:e minuten kom den rättvisa kvitteringen. Efter en hörna som var slagen av Jesper Westberg tappade Åtvidaberg markeringen på Johan Persson. Persson fick på en drömträff och skickade in kvitteringen via ribban.
Trots att Landskrona hade mycket boll i slutet av halvleken blev det aldrig riktigt farligt framför Åtbidabergs mål.
Landskrona började den andra halvleken med att chocka publiken på Kopparvallen. I den 47:e minuten spelade Pär Cederqvist fram Fredrik Olsson. Olsson sköt från 14-15-meter mellan ett antal ben, och bollen letade sig i mål.
I den 64:e minuten fick Åtvidaberg en frispark till höger om BoIS målet. På den efterföljande frisparken kvitterade hemmalaget. Kristian Bergström slog frisparken mot bortre stolpen, och där vräkte sig Jesper Arvidsson fram och nickade in kvitteringen. I och med bytena fick Åtvidaberg ännu mer fart framåt. Kvitterings mål gav både spelarna och publiken nytt energi, och hopp om tre poäng tändes på nytt.

Fem minuter efter kvitteringen fick Åtvidaberg en ny frispark, och det på nästan exakt samma ställe som den föregående. Bergström slog samma frispark mot samma yta. Den här gången hittade bollen fram till Daniel Hallingström som stötte in 3-2.
Efter det försökte gästerna att skapa något framåt, men utan större framgång.

Istället gjorde hemmalaget 4-2.
Giganten Bergström slog ett inlägg från vänstersidan. Målvakten Karlsson tappade bollen mellan egna ben. Bollen kom till Oscar Möller som rullade in 4-2 i öppet mål. I slutet av matchen hade hemmalaget en chans till, när Möller frispelade inhopparen Amir Suljić. Suljić missade det läget trots öppet mål.

Matchen slutade där med 4-2.

VASALUND -J-SÖDRA 1-1
Det blev seger för J-Södra på bortaplan mot Vasalund. Redan i den 9:e minuten kom matchens första mål och det var Vasalund s Thomas Carlsson som gjorde det när J-Södra inte lyckades få undan bollen. J-Södra kvitterade fyra minuter senare. Patrik Redo hittade Uros Hojan som satte dit kvitteringen. Båda laget gick för seger, och det skapades en hel del chanser. Men en kvart kvar matchen fick J-Södra en straff. Den efterföljande straffen satte Daryl Smylie säkert i mål.

SUNDSVALL –MJÄLLBY 1-1
Toppmötet mellan Sundsvall och Mjällby slutade oavgjort. Ari Skulason gav hemmalaget ledningen i den 10:e minuten. Det var hemmalaget som hade mest boll, men MAIF var farliga i sina kontringar. Strax efter målet kom gästernas Ekenberg igenom, men Sundfors i målet lyckades rädda. I slutet av den första halvleken var hemmalaget nära att öka på till 2-0. Hannes Sigurdsson kom fri med Asper i målet. Bollen tog i stolpen, och på returen var Daniel Sliper nära att slå in returen. Mattias Asper svarade då för en kanon räddning. Spelet var inte lika bra i den andra halvleken. I den 66:e minuten lyckades MAIF kvittera, och det genom Adam Berner. Sundsvall behåller sin tredje plats, och laget är fyra poäng efter Åtvidaberg som ligger på en andra plats.