Väsby gjorde det igen.
Dagens målskytt Viktor Lundberg. Här målskytt mot BP i AIK:s dress

D.v.s. tog poäng av seriesuveränen Mjällby AIF på deras hemmaplan.

Matchen slutade 1 – 1 (1-1) på Strandvallen i Hällevik inför 2339 besvikna hemmaåskådare

Våromgångens match på Vilunda slutade ju som bekant 0-0.

Annars började det precis som de flesta väntat sej, hemmalaget låg på och redan i 14 min. kom hemmamålet, skyttekungen (15 mål) Marcus Ekenbergs första skott på mål resulterade i en 1-0 ledning för hemmalaget.

Väsby kämpade dock vidare och var inte på något vis ofarliga, AIK lånet Viktor Lundberg tvingade Mattias Asper i hemmamålet till en bra räddning till hörna i 29 min.

Viktor Lundberg skulle dock komma igen, i 40 min. hittar Admir Catovic Viktor med en passning vid straffområdesgränsen och han klipper till direkt och Asper tvingas konstatera att bollen låg i mål bakom honom.

Hemmalaget vann avsluten på mål med 5-2, så då vann hemmalaget halvleken på poäng.

Andra halvleken slutade med 4-3 i skott på mål, de våra som var framme och testade Mattias Asper i hemmamålet var i tur och ordning ”Adde” Catovic, Omar Eddahri och Daniel Sundgren.

En mycket bra prestation av Väsby i denna match, med tanke på att mittbacken Niklas Backman var varningsavstängd och i hans ställe gjorde dock ”Sotte” Papagiannopoulus en klockren insats.

Precis som vanligt så spelar Väsby riktigt bra mot topplagen, tyvärr mindre bra mot lagen på nedre halvan.

Hemmalaget var ju förstås inte nöjda med oavgjort, ett resultat som inträffat bara två gånger förut hemma på Strandvallen under denna säsong där laget ännu inte förlorat.

Skyttekungen Marcus Ekenberg var ju förstås en ständig källa till oro, fick iväg flera avslut men Niklas Westberg tog dem alla.

Nu väntar hela veckan med träning fram till fredag kväll då Ljungskile kommer på besök till
Vilundavallen

Startelvan: Niklas Westberg, Christoffer Eriksson, Daniel Johansson (K), Sotirios Papagiannopoulus, David Fällman, Mikael Wentzel, David Nordbeck, Fredrik Holster, Viktor Lundberg, Omar Eddahri och Admir Catovic.

Ersättare: Thomas Thudin Peter Motas, Magnus Eriksson, Daniel Sundgren och Niklas Maripuu.

Domare: Keijo Hyvärinen Haparanda