Sammanfattning av Superettans 21:a omgången

Den 21:a omgången av Superettan sågs av 18418 personer. Hemmalagen gjorde 17-mål, och det gjordes sammanlagt 25-mål. Det blev fyra hemmasegrar och bara en bortasegrar i den 21:a omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 21:a omgång.

MJÄLLBY – VÄSBY 1-1
För tredje matchen i rad spelade serieledande Mjällby oavgjort. Laget tappade lite överraskande poäng på hemmaplan mot Väsby. Hemmalaget började matchen bäst, och Marcus Ekenberg gav MAIF ledningen i den 15:e minuten. Med fem minuter kvar av den första halvleken kvitterade Väsby, och det genom Viktor Lundberg. I andra halvleken hade båda laget ett par bra lägen att avgöra matchen, men det hela slutade 1-1.

LJUNGSKILE –SYRIANSKA 0-2
Ljungskile föll på hemmaplan mot Syrianska, och missade där med chansen att dra ifrån i bottenstriden. Syrianska var det bättre laget i den första halvleken, och i den 33:e minuten tog man ledningen i matchen. Efter en hörna nickade Besim Kunić in ledningsmålet.
I den andra halvleken spelade Ljungskile upp sig, och laget hade tre fyra bra chanser att kvittera. Istället för en kvittering åkte man på ett baklänges mål i slutet av matchen. Kutshi Kanga fastställde slutresultatet.

FALKENBERG –VASALUND 5-0
Falkenberg som har haft det lite tungt krossade Vasalund på hemmaplan. Den första halvleken var ganska jämn historia. Hemmalaget tog ledningen i den 19:e minuten. David Svensson spelade fram Kristoffer Fagercrantz som satte dit ettan. Även inledningen av den andra halvleken var jämn. Stefan Rodevåg gjorde 2-0 i den 67:e minuten. Två minuter senare ökade Rodevåg på till 2-0. Även nästa mål gjordes av Rodevåg och det i den 78:e minuten. Vasalund var då slaget lag, och hemmalaget gjorde även 5-0 i slutet av matchen. Målskytten den gången hette Mikael Boman, och Rodevåg svarade för framspelningen.

ASSYRISKA –QVIDING 1-1
Assyriska började matchen bäst, och inledningen hade Qviding en hel del problem i försvaret. Hemmalaget tog ledningen i den 5:e minuten. Eddie Moussa spelade fram Xhevdet Llumnica, som fri med målvakten satte dit ledningsmålet. Efter det tog sig Qviding in i matchen, och hemmalaget klappade mer eller mindre igenom. Qviding kvitterade i den 18:e minuten och genom förra Assyriska spelare Anderas Haddad. Qviding var det bättre laget även i den andra halvleken. Laget ett par fina chanser att avgöra matchen, men det hela slutade 1-1.

SUNDSVALL –ÄNGELHOLM 4-1
Sundsvall tog en viktig seger på hemmaplan mot Ängelholm. Det började dock illa för hemmalaget, som hamnade i underläge redan efter tio minuter. Mattias Andersen slog ett inlägg, som Mattias Adelstam nickade i mål. Efter det var Ängelholm det bättre laget, men Sundsvall lyckades kvittera i den 20:e minuten. Ari Skúlasons spelade fram Aziz Corr Nyang, som fri med målvakten lobbade in kvitteringen. Ängelholm pressade sedan för ett ledningsmål, men trots ett par bra lägen stod sig 1-1 till paus. I den andra halvleken tog Sundsvall över matchen. Tre minuter in i den andra halvleken gav Corr Nyang hemmalaget ledningen. Ängelholm skapade en hel del chanser i den andra halvleken, men lyckades inte kvittera. Istället gjorde hemmalaget två mål under dem sista fem minuterna. I den 85:e minuten satte Daniel Sliper 3-1, och samme Sliper fastställde slutresultatet två minuter senare.
I och med segern knappade Sundsvall in på Åtvidaberg som tappade poäng mot J-Södra.

NORRKÖPING –SIRIUS 3-0
Norrköping tog tre viktiga poäng i bottenstriden, när man på hemmaplan besegrade Sirius. Christopher Telo gav hemmalaget ledningen i den 6:e minuten. Stefan Thordarson ökade på till 2-0 i mitten av den första halvleken. Tio minuter in i den andra halvleken fastställde Thordarson slutresultatet 3-0 för hemmalaget.

LANDSKRONA –TROLLHÄTTAN 3-1
Landskrona besegrade bottenlaget Trollhättan på hemmaplan. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare bra spel. Hemmalaget gjorde två mål i slutet av halvleken, och det bäddade för segern. Pär Cederqvist gjorde i den 37:e minuten 1-0, och fem minuter senare ökade han på till 2-0. Även den andra halvleken var spelmässigt jämn. Cederqvist gjorde sitt och lagets tredje mål i matchen, i den 79:e minuten. Trollhättan reducerade i slutminuterna och det genom Petter Digneus.

J-SÖDRA –ÅTVIDABERG 2-2
Åtvidaberg tappade viktiga poäng i toppstriden, när man på bortaplan kryssade mot J-Södra. Åtvidaberg dominerade den första halvleken och radade upp chanser, men trots det stod 0-0 på resultattavlan efter första 45-minuter. Hemmalaget tog ledningen tre minuter in i den andra halvleken. Åtvidaberg slarvade på mitten, och det gav Patrik Redo fritt fram. Han placerade in ledningsmålet bakom en chanslös Henrik Gustavsson. Efter det hade Åtvidaberg svårt att få igång sitt spel, men i den 70:e minuten kvitterade man genom Jesper Arvidsson. Bara två minuter senare slog Patrik Redo till igen, och hemmalaget var i ledningen igen. Efter pressade Åtvidaberg på för en kvittering, och i den 78:e minuten tryckte Dejan Došlić in 2-2. Åtvidaberg var sedan närmast ett segermål, när Haris Redetinać fick ett friläge, men lyckades inte göra mål.