Sleipner klev in på Nya Parken som äntligen var helt klar, vid vnst så kunde man gå upp i serieledning då Kristianstad bara fick en poäng i borta mötet mot Lindome tidigare under dagen.

Dagens motstånd Västra Frölunda från Göteborg skulle få det tufft, Sleipner som inte förlorat någon match denna säsong mot något Göteborgslag gick för tre nya poäng.

R.Mehmedi-A.Melker-J.Wallerius-V.Nyabaro
T.Rickhammar-M.Mehmet-M.Lindskog-A.Radesjö
                       S.Eyenga-P.Zunda

Första halvlek:
Det tog tio minuter in i matchen innan Sleipner skapar sin riktiga första målchans. Inlägg som landar framför mål och det är en Sleipner skalle som är högst på den, med nicken blir inga problem för målvakten.

Första halvan av matchen är inte mycket att se. Dålig fart framåt gör att man inte skapar så mycket i första halvlek. Något skott utanför straffområdet har man, men det blir inget farligt.

Första halvlek slutade 0-0 och det kan ses som ett ganska rättvist resultat även fast Sleipner var det spelförande laget, men skapar man inget framåt så blir det heller inga mål.

Andra halvlek:
Sleipner gör ett byte innan den andra halvan av matchen är igång. Paggy Zunda får kliva av och in istället kommer Marcelo.

Det är lite som i första halvlek, man har svårt att skapa chanser trots att man har mer boll och styr spelet.

Sedan hörs ett stort jubel på Parken, de 360 åskådarna som kommit trodde att det var mål, även jag. Men det är vinkat offside bara någon meter framför mållinjen.

Men i den 80:e minuten så får vi Sleipner supportrar jubla på riktig. Sunday Eyenga håller sig framme och nickar in 1-0 till Sleipner. Detta är hans sjunde mål på sex spelade matcher, ett mycket bra facit.

Frölunda är sedan på jakt efter en kvittering utan att lyckas och matchen slutar 1-0 och Sleipner får tre nya poäng och går därmed upp i serieledning med en match mer spelad än Öster som imorgon tar emot Sylvia. Även Skövde spelar imorgon, men ska dem ta sig förbi Sleipner krävs en 3-0 seger.

Tre bra punkter från matchen
-Sasa Sjanic håller nollan, gör en jätte räddning i slutet av matchen
-Sunday Eyenga forsätter att göra mål. Har inte gått av plan mållös denna säsong.