Sammanfattning av Superettans 23:a omgången

Den 23:a omgången av Superettan sågs av 23675 personer. Hemmalagen gjorde 19 -mål, och det gjordes sammanlagt 27-mål. Det blev hela sex hemmasegrar och bara en bortasegrar i den 23:a omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 22:a omgång.

MJÄLLBY –LJUNGSKILE 2-1
Efter fyra raka oavgjorda matcher, tog Mjällby en efterlängtad seger. Man besegrade Ljungskile på hemmaplan med uddamålet. Mjällby var klart det bättre laget i den första halvleken, och strax innan pausvilan tog laget ledningen. Daniel Ivanovski selade fram Daniel Nilsson som satte dit ettan. MAIF dominerade även inledningen av den andra halvleken. Marcus Ekenberg hade ett skott i ribban/krysset. Mitt i hemmapressen stack Ljungskile upp i ett anfall. Daniel Åkervall stod för en fin presentation, när han tog sig förbi flera hemmaspelare och lyfte över bollen i mål. Efter målet jämnade Ljungskile ut spelet. Matchen såg ut att sluta oavgjort, men på stopptid avgjorde hemmalaget. Juan Robledo spelade fram David Löfquist som satte segermålet.

ASSYRISKA –VASALUND 2-1
Assyriska tog tre mycket viktiga poäng när man på hemmaplan besegrade Vasalund. Assyriska kom till match med tre raka segerlösa matcher. I den 26:e minuten gav Xhevdet Llumnica hemmalaget ledningen. Med två minuter kvar av den första kvitterade Vasalund genom Thomas Carlsson. Slutresultatet fastställdes av Tiago Perreira och det på stopptid. I och med segern hakade Assyriska på toppstriden.

FALKENBERG –TROLLHÄTTAN 7-0
Falkenberg krossade Trollhättan, och vann med hela 7-0, efter att haft ledningen med 5-0 efter första. Första målet kom i den 15:e minuten. En lång boll hamnade hos Peter Nilsson som med ett distinktskott sköt in 1-0. Tio minuter senare ökade Tibor Joza på till 2-0 efter att Trollhättans målvakt lämnat en retur på Tobias Wennergrens fint slagna frispark. I den 36:e minuten gjorde Peter Nilsson sitt andra och Falkenbergs tredje mål i matchen. Sex minuter senare satte Kristoffer Fagercrantz 4-0, och innan halvleken var över hann Stefan Rodevåg med att göra 5-0.
Två minuter in i den andra halvleken kom 6-0, och det genom Fagercrantz. Samma man fastställde slutresultatet i den 63:e minuten. Det var Falkenbergs femte raka match utan förlust, och laget har under sista fem matcherna inte släppt in något mål bakåt. Samtidigt har man gjort 17-mål framåt.

LANDSKRONA –VÄSBY 2-0
Landskrona tog sin tredje raka hemmaseger, när Väsby besegrades med 2-0. Väsby inledde matchen bäst, men i den 20:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Alexander Zaim. Niklas Nielsen svarade för en mycket fint förarbete fram till Zaims 1-0-mål. Efter målet tog BoIS över spelet, och laget hade flera bra lägen att utöka ledningen. 1-0 stod sig dock halvleken ut. I den andra halvleken hade hemmalaget ganska bra kontroll på matchen. Med fem minuter kvar av matchen fick BoIS en straff, som Alagie Sosseh satte säkert i mål. Det blev även slutresultatet i matchen.

J-SÖDRA –SYRIANSKA 1-2
Syrianska tog en viktig seger i mittenmötet med J-Södra. Den första halvleken var jämn spelmässigt. Båda lagen skapade en del chanser, men det var Syrianska som i den 34:e minuten tog ledningen. J-Södra tappade markeringen på Robert Massi, som nickade in 0-1. Två snabba mål i den andra halvleken knäckte hemmalaget. Robert Massi gjorde 0-2 i den 61:a minuten, och två minuter senare satte Michael Mensah 0-3. Efter det var hemmalaget ett slaget lag. Med sju minuter kvar av matchen ökade Imad Zatar på till 0-4. På stopptid gjorde Kristen Viikmäe tröstmålet för hemmalaget. I och med seger närmade sig Syrianska toppen. Laget ligger nu fyra poäng efter Åtvidaberg.

ÄNGELHOLM –QVIDING 1-0
Ängelholm tog en viktig trepoängare i mittenmötet mot Qviding. Yttermittfältaren Mathias Unkuri forcerade in 1-0 efter 35 minuters spel – ett mål som räckte till seger. Matchen i sig bjöd inte på någon vidare bra spel. Närmast en kvittering för bortalaget var Fuad Hyseni, som träffade ribban med fyra minuter kvar av matchen.

NORRKÖPING –ÅTVIDABERG 2-2
Derbyt mellan Norrköping och Åtvidaberg slutade utan segrare. Den första kvarten var en jämn historia, och det skapades få klara målchanser. Norrköping tog sedan över matchen, och skapade ett par vassa lägen. Henrik Gustavsson i Åtvidabergs mål gjorde en mycket bra match. Det var Åtvidaberg som tog ledningen genom Oscar Möller i den 26:e minuten. Sex minuter senare kvitterade hemmalaget genom Christopher Telo. I andra halvleken var Norrköping det bättre laget, och i den 57:e minuten tog man ledningen. Imad Khallili fick en drömträff från 25-meter. Slutet bjöd på stor dramatik. I den 92:a minuten kom Norrköpings Daniel Maberg fri med Gustavsson som gjorde en fenomenal räddning. I anfallet efter lyfte Åtvidaberg en långboll, som nådde fram till Viktor Prodell. Prodell avslutade med en direktskott, och det var kvitterat.

SUNDSVALL –SIRIUS 2-0
Sundsvall började matchen bäst, och man tog ledningen i den 11:e minuten. Efter ett långt inkast hamnade bollen hos Jonas Wallerstedt som behärskat slog in bollen i mål. I den 17:e minuten var hemmalaget nära att öka på till 2-0. Aziz Corr Nyang lyfte ett inlägg, som Sirius försvarare Lundmark nickade i stolpen. Sundsvall var klart det bättre laget i den första halvleken, men några fler mål blev det inte. Sundsvall hade bra kotroll på händelserna även i den andra halvleken. Sundvall skapade ett par vassa lägen, och laget hade bland annat en stolpträff. I slutet av matchen lyfte Sirius upp spelet för att försöka nå en kvittering. Då kom Aziz Corr Nyang fri, och fastställde slutresultatet. I och med segern klev Sundsvall upp på en andra plats.