Ikväll avgörs det…

Ikväll avgörs det…

Ikväll avgörs i mångt och mycket Assyriska öde 2009. Åtvidaberg borta – en sexpoängsmatch. Vid vinst kniper vi motståndarens tredjeplats. Men Assyriska har aldrig vunnit på Kopparvallen….

Men å andra sidan hade vi inför säsongen aldrig vunnit på Falkenberg IP heller. Den trenden bröts via en 0-2 seger i somras. Dags för ett nytt trendbrott?
Absolut!

Vinsten senast mot Vasalund kan bara ha stärkt spelarna i truppen och i och med helgens resultat har Assyriska serverats en gyllene chans att hoppa på det absoluta tåget mot Allsvenskan.

Åtvidaberg saknar viktige Kristian Bergström som svarat för 14 poäng – flest i sitt lag. Ett mycket tungt avbräck. Dessutom är Daniel Hallingström och Christoffer Karlsson avstängda. Likaså Assyriskas mittback Filip Bergman.

Om Assyriska visar vilja, mod och spelglädje kan inget stoppa oss ikväll – det är jag övertygad om. I grunden är vi det bättre laget.

Vid vinst är jag övertygad om att vi minst kniper en tredjeplats när säsongen summeras – för då har vi på allvar visat att vi kan vinna de matcherna vi tidigare inte klarat av. Skräckmotståndare, men också viktiga och avgörande matcher i ett kritiskt läge av säsongen. 

Vi kan, och vi ska!

Mot allsvenskan!

Sabri Suryoyo2009-09-15 13:03:00
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!