Sammanfattning av Superettans 24:a omgången

Den 24:a omgången av Superettan sågs av 9911 personer. Hemmalagen gjorde bara 4-mål, och det gjordes sammanlagt 10-mål. Det blev två hemmasegrar och två bortasegrar i den 24:a omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 24:a omgång.

SYRIANSKA –FALKENBERG 0-0
Falkenberg tappade viktiga poäng i toppstriden, när man spelade oavgjort 0-0 på bortaplan mot Syrianska. Hemmalaget dominerade matchen, och noterbart är att Falkenberg inte hade något avslut på mål i den här matchen. Trots flera bra chanser lyckades inte hemmalaget förvalta sitt spelövertag.

LJUNGSKILE –LANDSKRONA 2-1
Ljungskile tog tre viktiga poäng i bottenstriden. LSK besegrade Landskrona på hemmaplan med 2-1. Hemmalaget inledde matchen bäst och tog ledningen i den 12:e minuten. Martin Smedberg-Dolence slog en frispark, som Daniel Åkervall nickade in. Hemmalaget skapade ett par bra lägen till i den första halvleken, men några fler mål blev det inte. I den andra halvleken tog BoIS över spelet, och i den 65:e minuten kvitterade Per Cederqvist för BoIS. I anfallet efter spelade Smedberg-Dolence fram Johan Patriksson som tyckte in 2-1. Efter det kontrollerade hemmalaget matchen, och höll undan.

VASALUND –SUNDSVALL 1-1
Sundsvall fick med sig bara 1-1 i bortamötet med bottenlaget Vasalund. Den första halvleken bjöd på tätt spel och få klara målchanser. I den 31:a minuten tog Sundsvall ledningen i matchen. Efter en hörna hamnade bollen hos en fristående Kristian Ek som sköt in 0-1. I inledningen av den andra halvleken hade hemmalaget ett jätte läge att kvittera, men bollen gick i stolpen. I den 62:a minuten kvitterade hemmalaget genom Panajotis Dimitriadis. I slutet av matchen var Sundsvall närmast ett segermål, men matchen slutade 1-1.

QVIDING –MJÄLLBY 0-2
Mjällby tog en säker seger på bortaplan mot Qviding. Den första halvleken bjöd på mycket kamp, och få målchanser. Patrik Rosengren nickade in ledningsmålet för MAIF i den 22:a minuten. Den andra halvleken bjöd på ganska dåligt spel. Mjällby var lite starkare, och i den 77:e minuten fastställde David Löfquist slutresultatet i matchen.

SIRIUS –ÄNGELHOLM 0-2
Sirius tappade viktiga poäng i bottenstriden, när man på hemmaplan föll mot Ängelholm. Ängelhom var det bättre och hetare laget i den här matchen. Mattias Adelstam sköt in 0-1 i den 39:e minuten. I slutet av den första halvleken gjorde Patrik Larsson 0-2. Det blev även slutresultatet i den här matchen. Sirius hade svårt att skapa några målchanser i den andra halvleken, och Falkenberg kunde ganska enkelt kontrollera matchen.
VÄSBY –J-SÖDRA 0-0
Väsby och J-Södra delade på poäng. J-Södra skapade matchens första farlighet i den 2:a minuten då Kristen Wiikmäe kom fri, men Väsbys målvakt gjorde en bra räddning. I övrigt bjöd inte på någon vidare bra spel. I andra halvleken var hemmalaget närmast ett segermål, men matchen slutade 0-0.

ÅTVIDABERG –ASSYRISKA 1-0
Åtvidaberg tog tre mycket viktiga poäng när man på hemmaplan besegrade Assyriska. Åtvidaberg saknade fyra ordinarie spelare i den här matchen. Trots det var man det bättre laget i den första halvleken, och skapade tre-fyra kanon chanser. Viktor Prodell och Pontus Karlsson missade varsitt friläge i den första halvleken. I den andra halvleken blev spelet sämre än i den första. Matchen såg ut att sluta utan mål, men i den 93:e minuten hittade Viktor Prodell, Oscar Möller som nickade in segermålet för Åtvid. I och med segern gick Åtvidaberg förbi Sundsvall i tabellen.