Sammanfattning av Superettans 25:a omgången

Den 25:e omgången av Superettan sågs av 17 895 personer. Hemmalagen gjorde bara 6 -mål, och det gjordes sammanlagt 17-mål. Det blev bara en hemmaseg och fyra bortasegrar i den 25:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 25:e omgång.

SUNDSVALL – ÅTVIDABERG 1-2
Åtvidaberg tog tre mycket vitiga poäng i toppstriden. Laget besegrade Sundvall med uddamålet. Sundsvall började matchen bäst, men skapade inte så mycket framåt. Istället tog Åtvidaberg ledningen i den 8:e minuten, och det genom Pontus Karlsson. Sundsvall var det bättre laget i inledningen av den andra halvleken. I den 56:e minuten kvitterade Jonas Wallerstedt för Sundsvall. Efter det jagade hemmaspelarna ett ledningsmål, men i mitt i Sundsvalls press slog Pontus Karlsson till igen. Målet kom i den 73:e minuten. Efter det kontrollerade Åtvidaberg matchen, och Sundsvall var aldrig nära en kvittering.

ASSYRISKA – TROLLHÄTTAN 0-0
Assyriska tappade viktiga poäng i toppen, när man spelade oavgjort mot bottenlaget Trollhättan på hemmaplan. Assyriska inledde med ett massivt spelövertag, utan att komma till riktigt farliga avslut.
Närmast att göra mål var Xhevdet Lumnica i den 63:e matchminuten, som helt fri med målvakten lyckades skjuta precis utanför stolpen.

ÄNGELHOLM –VASALUND 1-0
Ängelholm slog jumbon Vasalund i en match som det knappast kommer att skrivas om i historieböckerna. Matchens enda mål gjordes av Jonas Nilsson på hörna.

FALKENBERG –VÄSBY 0-2
Falkenberg svarade för en dålig insats när man på hemmaplan föll mot Väsby. Väsby fick en drömstart, när Elvis Santana gav laget ledningen i den 6:e minuten. Båda lagen skapade sedan chanser, och Väsby hade bland annat en ribbträff. Några fler mål blev det inte i den första halvleken. I den 57:e minuten ökade Väsby på till 0-2. Elvis Santana spelade fram Fredrik Holster som med ett fint skott pangade upp bollen i nättaket. Efter det orkade inte Falkenberg resa sig, utan Väsby tog med sig tre viktiga poäng i bottenstriden.

QVIDING –SIRIUS 0-0
Qviding och Sirius delade på poäng. Hemmalaget började matchen bra, och skapade ett par halvchanser. Sirius jämnade ut spelet i mitten av den första halvleken. 0-0 var ett rättvist resultat efter första 45-minuterna. Den andra delen av matchen startade mycket trevande. Det syntes att båda lagen värnade om poängen men Qviding skapade sig ett relativt övertag. Övertaget övergick dock inte i någon dominans. Båda lagen skapade ett par halvchanser, men några mål blev det inte i den här matchen.

NORRKÖPING –SYRIANSKA 1-2
Norrköping tappade viktiga poäng på hemmaplan, när man föll mot Syrianska. Syrianska var klart det bättre laget i den första halvleken. I den 25:e minuten gav Denis Velic laget ledningen. I den andra halvleken tog Norrköping över matchen, men mitt i hemmapressen ökade Syrianska på till 0-2. Det var Besim Kunic som gjorde målet i den 64:e minuten. Mikael Roth reducerade för Norrköping fem minuter senare. Norrköping jagade sedan en kvittering, men laget som så många gånger förr brände en del chanser. I och med segern blandade sig Syrianska i striden om en kvalplats till Allsvenskan.

J-SÖDRA –LJUNGSKILE 3-5
J-Södra har under den här säsongen förlorat på hemmaplan mot Sundvall med 4-6. I den här omgången blev det förlust mot Ljungskile med 3-5. Matchen började bra för J-Södra för redan i den femte minuten fick J-Södra en hörna som Tom Siwe slog fint till Tomas Backman som fint placerade sin nick fint vid stolpen, otagbart för Nicklas Svensson i LSKs mål. Dock blev lyckan kortvarig för i den elfte minuten får Ljungskile en dubbelhörna, varpå de gör mål den andra. Vid främre stolpen nådde Löfgren högst och nickade in 1-1. Målen kom med jämna mellanrum i första halvlek och i den 18:e minuten var det dags igen, Tomas Backman nådde Tommy Thelin med en fin boll i straffområdet, Tommy i sin tur bröstade bollen till Marcel Sacramento som drog till direkt och dunkade in 2-1 till J-Södra. Efter målet fick J-Södra blodad tand och jagade efter ytterligare ett mål, men de riktigt heta chanserna ville inte dyka upp. I den 35e minuten blev det en tilltrasslad situation i J-Södras straffområde och J-Södra fick inte riktigt iväg bollen, utan den hamnade strax utanför straffområdet hos Smedberg-Dalence som fick ta god tid på sig och måttade sitt skott som letade sig igenom allt folk i straffområdet och förbi Alexander Nadj i Södras mål, 2-2. J-Södra var nära att åter ta ledningen strax därefter men Daniel Karlssons nick på hörna gick över. Även LSK hade ett bra läge att ta ledningen, en hårt pressade frispark styrdes i J-Södras straffområde, men bollen gick strax utanför stolpen. Bara sekunder innan halvtid kom ett ledningsmål och det var LSK som gjorde det, rättare sagt Jörgen Wålemark. Wålemark kom fri mot Nadj som missbedömde avståndet till bollen och Wålemark kunde lägga bollen över utrusande Nadj. I den 63e minuten bjuds LSK på 2-4 när Tomas Backmans bakåtpass bröts av Löfgren som placerade bollen förbi Nadj I den 68 minuten slog Patrik Redo återigen ett fint inlägg till Tommy Thelin som denna gång använde huvudet och snyggt nickade in 3-4. Men redan fem minuter senare gjorde Ljungskile sitt femte mål, målet kom återigen genom Smedberg-Dalence som ur snäv vinkel dunkade in bollen i bortre gaveln. Det blev även slutresultatet i matchen.

MJÄLLBY –LANDSKRONA 0-0
Mjällby är i praktiken klara för Allsvenskan nästa år, efter 0-0 på hemmaplan mot Landskrona. Landskrona startade piggt, men allt eftersom klockan tickade på, tog hemmalaget över spelet mer och mer.
Framför allt genom den oerhört pigge Tobias Johansson som spelade klokt, okonventionellt och löpte fantastiskt bra. Matchen blev sedan en jämn historia, och det skapades inte så många klara målchanser. Matchen slutade 0-0, och MAIF är i praktiken klara för Allsvenskan nästa år.