Sammanfattning av Superettans 26:a omgången

Den 26:e omgången av Superettan sågs av 18 634 personer. Hemmalagen gjorde 10-mål, och det gjordes sammanlagt 21-mål. Det blev två hemmaseg och tre bortasegrar i den 26:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 26:e omgång.

ÅTVIDABERG –ÄNGELHOLM 1-1
Åtvidaberg och Ängelholm delade på poäng, när man drabbade samman på Kopparvallen. Åtvidaberg tog ledningen i matchen redan i den 4:e minuten. Pontus Karlsson skör från distans, och bollen tog på en spelare, och ställde Ängelholms målvakt helt. Gästerna kom dock tillbaka och kvitterade fem minuter senare. Patrik Larsson slog ett inlägg mot bortre stolpen, som Mattias Adelstam nickade in. Efter det var det två lag som var rädda om den poängen man hade. Åtvidaberg skapade ett par bra chanser i den andra halvleken. Daniel Halligström var närmast ett mål för Åtvidaberg, men målvakten gjorde en kanon räddning på hans fina nick. Matchen slutade 1-1.

TROLLHÄTTAN –SUNDSVALL 1-1
Sundsvall tappade viktiga poäng i toppstriden, när man fick bara 1-1 på bortaplan mot bottenlaget Trollhättan. Hemmalaget fick en drömstart, när man i den 7:e minuten tog ledningen. Fredrik Olsson slog en frispark, som Darko Metijevic nickskarvade fram till Andreas Wiklund. Wiklund drog på ett skott som gick via ribban och in i mål. Sundsvall hade svårt att få fart på sitt spel i den första halvleken. Närmast ett mål för Sundsvall var Daniel Sliper som sköt i stolpen. Den andra halvleken var jämn spelmässigt. Sundvall jagade en kvittering, men hemmalaget hade bra kontroll. I den 81;e minuten blev Wallestedt fri, men hemmamålvakten gjorde bra räddning. Trollhättan såg ut att gå mot seger men i den 95:e minuten kvitterade Sundsvall. Efter en hörna blev det rörigt framför målet, och bollen kom till Mirza Durakovic som sköt in kvitteringen.

VASALUND –QVIDING 2-0
Vasalund tog tre mycket viktiga poäng när man på hemmaplan besegrade Qviding. Vasalund gjorde 1-0 redan i 11:e minuten genom Kennedy som utnyttjade ett misstag i Qvidings försvar och när sedan Özgur, sex minuter senare, kom fri på kanten stod det 2-0. Efter den chocköppningen orkade inte Qviding resa sig även om man hade några bra skott så var det Vasalund som var närmare 3-0 på alla kontringar som uppstod i slutet. I och med segern klev Vasalund upp på en kvalplats.

SIRIUS –MJÄLLBY 1-4
Suveräna Mjällby säkrade helt sin plats i Allsvenskan via seger på bortaplan mot Sirius. Mjällby dominerade större delen av matchen, men hade i första halvleken förtvivlat svårt att förvandla övertaget till målchanser. Sirius tog ledningen i den 33:e minuten. Sylvester Bale Sunday blev friställd av en Mjällby spelare, och han tackade och tog emot. I den andra halvleken vände MAIF på det hela. Bara några minuter in på andra halvlek spelade David Löfquist fram Marcus Ekenberg som helt fri sköt in kvitteringen via målvakten Rickard Richardsson. Marcus Ekenberg kom fri även vid Mjällbys ledningsmål, efter en vass djupledsboll från inbytte Robin Kacaniklic. Den här gången hade skyttekungen tid att runda Siriusmålvakten och till slut slå in bollen i öppet mål. Marcus Ekenberg kom fri även vid Mjällbys ledningsmål, efter en vass djupledsboll från inbytte Robin Kacaniklic. Den här gången hade skyttekungen tid att runda Siriusmålvakten och till slut slå in bollen i öppet mål. Jukka Santala fastställde slutresultatet på stopptid. VI på SvenskaFans säger ”Grattis till Mjällby”.

VÄSBY –NORRKÖPING 0-0
Väsby och Norrköping jagade viktiga poäng i bottenstriden. Matchen slutade oavgjort. Christoffer Telo var nära att ge Norrköping ledningen efter bara 90-sekunder, men hans skott gick strax över. Trots att matchen slutade oavgjort skapade båda lagen lägen. Målvakterna i båda lagen svarade för bra insatser.

LJUNGSKILE –FALKENBERG 3-0
Ljungskile tog en säker seger mot Falkenberg. Båda lagen var ute efter viktiga poäng varsin del av tabellen. LSK börjar matchen bra och vaskar fram två halvchanser i början av matchen. Men det första riktigt farliga chansen skapade Falkenberg. I den 14:e minuten fick hemmalaget inte bort bollen ordentligt på egen planhalva utan istället fick en spelare i Falkenberg på ett bra inlägg som nådde Stefan Rodevåg som nickade mot mål men Nicklas Svensson petade bollen över ribban. Efter Falkenbergs chans tog Ljungskile över matchen ordentligt och 20 minuter in i matchen kom 1-0 genom Daniel Åkervall. Anfallet inleddes med att Martin Smedberg-Dalence tog sig fram på högerkanten och avancerade in i banan och slog en stickare in i straffområdet som nådde Daniel Åkervall som fick god tid på sig och enkelt placerade in bollen i mål. I den 34:e minuten ökade hemmalaget på till 2-0. Martin Smedberg-Dalence slog ett hårt inlägg som Stojan Lukic i Falkenbergs mål inte kunde hålla utan boxade iväg bollen, dock inte bättre än att bollen gick rakt på Niklas Löfgren som fick bollen rakt i ansiktet och styrde in den i mål. I den andra halvleken trummade hemmalaget på, och i den 68:e minuten fastställde Niklas Löfgren slutresultatet. I och med segern rykte fick Ljungskile andrum i botten, medan Falkenberg missade chansen att närma sig Sundvall och Åtvidaberg.

SYRIANSKA –ASSYRISKA 0-1
Assyriska tog revansch på Syrianska från i våras. Båda lagen behövde tre poäng för att haka på toppstriden. Matchen ända mål kom redan i den 4:e minuten. Xhevdet Lumnica väggade sig igenom ett passivt hemmaförsvar, och rullade in matchens ända mål. Syrianska var nära en kvittering i slutet av matchen, men lyckades inte få in bollen.

LANDSKRONA –J-SÖDRA 2-4
Jönköping inledde bäst och tog också ledningen efter bara åtta minuters spel. Patrik Redo utnyttjade slarv i hemmaförsvaret och rullade in 0-1. I slutet av den första halvleken kvitterade hemmalaget genom Fredrik Olsson. Kristen Viikmäe gav sedan J-Södra ledningen. J-Södra var klart det bättre laget i den andra halveken. I den 76:e minuten ökade J-Södra på till 1-3 genom Marcel Sacramento. På stopptid reducerade hemmalaget genom Alagie Sosseh, men gästerna punkterade matchen strax där efter. Johan Karlefjärd kontrade in slutresultatet.