Sammanfattning av Superettans 27:a omgången

Den 27:e omgången av Superettan sågs av 11 833 personer. Hemmalagen gjorde 17-mål, och det gjordes sammanlagt 26-mål. Det blev fem hemmaseg och det blev bara en bortaseger i den 27:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 27:e omgång. 

ÄNGELHOLM– TROLLHÄTTAN 3-4
Trollhättan tog en mycket viktig seger på bortaplan mot Ängelholm. Trollhättan tog ledningen redan i den 4:e minuten. Alexander Faltsetas spelade fram Tobias Mikaelsson som satte dit ledningsmålet. Hemmalaget kom igen i början av den andra halvleken. Jonas Nilsson slog till och kvitterade två minuter in i den andra halvleken. Trollhättan tog på nytt ledningen i den 68:e minuten. Per Eriksson slog ett inlägg och Petter Digneus nådde högst, och nickade in 1-2. Slutet av matchen bjöd på stordramatik. I den 84:e minuten kvitterade Mattias Adelstam, och samma Adelstam gav hemmalaget ledningen minuter efter kvitteringen. Med två minuter kvar fick Trollhättan en hörna, och Ali Mohammadian lyckades kvittera. Alla trodde att matchresultatet var spiken, men Eric Gustavsson i Trollhättan ville annat. På stopptid blev han framspelat av Alexander Paltsetas och satte dit segermålet för Trollhättan. 

ASSYRISKA –VÄSBY 4-0
På nytt födda Assyriska tog sin andra raka seger, när man besegrade Väsby på hemmaplan med hela 4-0. Den första halvleken blev mållöst, men chanser saknades inte. Målen kom istället i den andra halvleken. Första målet kom i den 60:e minuten. Stefan Batan spelade fram Göran Marklund. Tre minuter senare spelade Marklund fram Petter Furuseth som satte dit tvåan. I slutet av matchen gjorde hemmalaget två mål till. Med sju minuter kvar gjorde Kristoffer Näfver trean, och på stopptid Mattias Genc fyran för hemmalaget. I och med segern hakade Assyriska på toppstriden. 

QVIDING –ÅTVIDABERG 2-0
Åtvidaberg svarade för säsongens sämsta insats, när man på bortaplan föll mot Qviding. Topplaget Åtvidaberg skapade en målchans under hela matchen. Hemmalaget var det bättre laget. Anders Augustsson gjorde 1-0 redan i den 6:e minuten, efter misstag av Åtvidabergs försvar. Samma man gjorde även 2-0 i den 27:e minuten. Hemmalaget hade sedan full kontroll på matchen, och vann helt rättvist. I och med förlusten tappade Åtvidaberg viktiga poäng i toppstriden, men laget ligger fortfarande tvåa. Qviding i sin tur klev upp från botten, och laget har nu tre poäng mer än jumbon Vasalund. 

MJÄLLBY –J-SÖDRA 0-0
Redan klara serievinnare Mjällby spelade oavgjort på hemmaplan mot J-Södra. Hemmalaget var det bättre laget under hela matchen, och var närmast en seger. J-Södra tog en viktigt poäng och har fyra respektive sex poäng mer än laget under sträcket. 

SIRIUS –VASALUND 2-0
Sirius tog en mycket viktigt seger när man på hemmaplan besegrade bottenkollegan Vasalund. Båda lagen inledde matchen avvaktande, och rädslan att göra misstag var stor. I den 21:a minuten fick gästerna ett jätte läge, när Thomas Carlsson kom fri. Sirius målvakt gjorde en jätte räddning. I anfallet efter tog hemmalaget ledningen. Eric Jernberg frispelade Johan Petersson som kyligt sköt in 1-0. I den andra halvleken tog gästerna över matchen, men trots mycket boll hade man svårt att skapa klara målchanser. På stopptid avgjordes matchen. Haisem Ismail sköt in en frispark, och fastställde där med slutresultatet. 

NORRKÖPING –LJUNGSKILE 1-1
Det blev delat pott i bottenmötet mellan Norrköping och Ljungskile. Gästerna tog ledningen genom Johan Patriksson i den 27:e minuten. Med tio minuter kvar av den första halvleken kvitterade hemmalaget genom Gunnar Thor Gunnarsson. Trots att båda laget skapade chanser i den andra halvleken slutade matchen 1-1.

SUNDSVALL –SYRIANSKA 3-2
Båda lagen jagade viktiga poäng i toppstriden. Syrianska hade chansen att på allvar haka på i toppstriden, medan Sundsvall ville återta andra platsen. Den första halvleken bjöd inte på något vidare bra spel. I den 25:e minuten tog gästerna ledningen genom Robert Massi, som nickade in ettan. Tre minuter senare kvitterade hemmalaget efter en fin slagen frispark från Ari Skúlason. Det blev även ställningen i den första halvleken. I den andra halvleken skapade få klara målchanser. Slutet av matchen bjöd dock på stordramatik. Med sju minuter kvar gav Christos Christoforidis gästerna ledningen. I den 87:e minuten nickade Aziz Corr Nyang kvitteringen. På stopptid avgjorde sedan hemmalaget, när Jonas Wallestedt sköt in 3-2. 

FALKENBERG –LANDSKRONA 2-1
Falkenberg tog en viktig seger mot Landskrona och tog sista chansen att haka på toppstriden. Falkenberg var det bättre laget i den första halvleken. I den 30:e minuten tog hemmalaget ledningen. Ett inlägg nådde fram till Mikael Boman som helt omarkerad klackade in 1-0. I slutminuten av den första halvleken fick BoIS en straff. Joakim Persson satte den efterföljande straffen säkert i mål. Den lilla publiken på Falkenbergs IP hade knappt hittat tillbaka till sina platser när Tobias Nilsson sköt i ribban precis i inledningen av den andra halvleken. Hemmalaget jagade ett ledningsmål, och i den 67:e minuten gjorde Kristoffer Fagercrantz 2-1 för hemmalaget. Det blev även slutresultatet i den här matchen. I och med seger närmade sig Falkenberg Sundsvall och Åtvidaberg i tabellen.




Almer Ljutika2009-10-09 06:22:16
Author

Fler artiklar om SvenskaFans