Sammanfattning av Superettans 28:e omgången

Den 28:e omgången av Superettan sågs av 12 039 personer. Hemmalagen gjorde 17-mål, och det gjordes sammanlagt 27-mål. Det blev fyra hemmaseg och det blev två bortasegrar i den 28:e omgången.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans 28:e omgång.

LJUNGSKILE – ASSYRISKA 1-1
Första halvlek var till en början en rätt jämn tillställning där båda lagen försökte skapa saker framåt men misslyckades. I den 29:e minuten nickade Göran Marklund in 0-1 till Assyriska på ett riktigt bra inlägg från Dennis Östlundh. Det här var matchens första riktigt heta chans. I den andra halvleken tog hemmalaget över, och pressade tillbaka Assyriska. Med fem minuter kvar av matchen kvitterade Jörgen Wålemark för hemmalaget. Wålemark var sedan när att avgöra matchen på stopptid, när han fri framför målet sköt. Assyriskas målvakt lyckades dock rädda och matchen slutade 1-1.

TROLLHÄTTAN –QVIDING 0-0
En tät och mycket jämn match med goda chanser åt båda hållen i den andra halvleken slutar till slut 0-0. Ett resultat som inget av lagen vinner på men som heller inget av de båda förlorar på.

ÅTVIDABERG –SIRIUS 4-1
Åtvidaberg tog tre viktiga poäng i toppstriden när man på hemmaplan besegrade Sirius. Gästerna var det bättre laget i den första halvleken, och skapade ett par vassa chanser. Henrik Gustavsson i hemmamålet tvingades till ett par svettiga räddningar. Fyra minuter in i den andra halvleken spelade Viktior Prodell bollen till Kristian Bergström som placerade in ledningsmålet för Åtvidaberg. Strax där efter slog Bergström en frispark, som gick förbi allt och alla, och letade sig in i mål. I den 68:e minuten ökade Oscar Möller på till 3-0, efter bra inspel av Jesper Arvidsson. Tio minuter senare kröp Sirius lite närmare, när Shpetim Hasani reducerade. Med nio minuter kvar av matchen nickade Jesper Arvidsson in slutresultatet.

VASALUND –MJÄLLBY 2-1
Vasalund tog en viktig seger i bottenstriden när man besegrade Mjällb y på hemmaplan, med uddamålet. Vasalund började piggast och visade serieledarna ingen respekt. Efter flera halvchanser så spelade Panos en öppnade passning till Kennedy som sprang ifrån försvaret och sköt snyggt in bollen i Mattias Aspers högra hörn. 1-0 till Vasalund i 21:a minuten.

Direkt efter målet gick Mjällby till attack och fick en hörna efter en farlig frispark av Marcus Ekenberg. Hörnan boxades ut av Tommie till Kennedy som försökte rensa men tacklades (ojust tyckte många) men bollen gick till en fristående Ekenberg som inte gjorde något misstag. 1-1 i 24 minuten.

Därefter så tog Vasalund över spelet och hade mest bollinnehav men skapade inte direkt några farligheter så 1-1 stod sig halvleken ut.
I den 52:a minuten sköt Albert Krasniq Vasalund till seger.

SYRIANSKA –ÄNGELHOLM 3-1
Efter två raka nederlag är Syrianska tillbaka som vinnare. Syrianska rivstartade matchen och skapade flera goda chanser. Dinko Felic inledde målskyttet i den 21:a minuten, och minuten senare ökade Denis Velic på till 2-0. I andra halvleken tappade hemmalaget sitt fina spel från första akten. I den 53:e minuten reducerade Mattias Adelstam för Ängelholm. Michael Mensah fastställde slutresultatet med nio minuter kvar av matchen.

LANDSKRONA –NORRKÖPING 2-3
Norrköping tog tre mycket viktiga poäng i bottenstriden. Norrköping fick en drömstart i matchen. Daniel Bamberg sköt in ledningsmålet redan i den 3:e minuten. Imad Khalili ökade sedan på till 2-0 i mitten av den första halvleken. Samma Khalili ökade på till 0-3 i den 61:a minuten. Då vaknade BoIS och Babis Stefanidis reducerade i den 71:a minuten. Med tre minuter kvar gjorde Christoffer Tapper Holter 2-3. Närmare än så kom inte hemmalaget, och Norrköping tog tre viktiga poäng.

J-SÖDRA –FALKENBERG 4-1
J-Södra besegrade Falkenberg och säkrade i praktiken kontraktet. Hemmalaget skapade det mesta och det bästa i den första halvleken. Det var dock gästerna som i den 37:e minuten tog ledningen. Efter ett inkast kom Mikael Boman loss på kanten och hittade Johan Svahn som drog till på volley och slog in ledningsmålet helt otagbart för målvakten. I den 44:e minuten kvitterade Tommy Thelin för hemmalaget. I andra halvleken gjorde Kristen Viikmäe två mål på lika många minuter, och plötsligt ledde hemmalaget med 3-1. I den 63:e minuten fastställde Tommy Thelin slutresultatet.

SUNDSVALL –VÄSBY 1-2
Sundsvall tappade viktiga poäng i toppstriden, när man på hemmaplan föll mot bottenlaget Väsby. Väsby tog ledningen i den 27:e minuten, och två minuter senare nickade Erkan Seglik in kvitteringen. Sundsvall förde matchen i den andra halvleken, men Väsby var inte ofarliga framåt. I den 56:e minuten offrade sig Admir Catovic och slog in segermålet för Väsby. Sundsvall får nu svårt att ta en direktplats till Allsvenskan. Åtvidaberg har fyra poäng mer, med två matcher kvar att spela.