Öster-Sleipner 3-1: Drömmen om Superettan över?

Viktig bortamatch för Sleipner i Växjö mot serietrean Öster. Nu skulle större delar av Sleipners framtid avgöras. Ska Sleipner ha en bra chans till spel i Superettan nästa år?

Sleipner ställde upp med följande uppställning mot Öster:

Sasa Sjanic
Rasim Mehmedi
Thomas Magnusson
Olle Hallström
Calle Svensson
Tobias Rickhammar
Mikael Lindskog
Jonnie Kjellberg
Alexander Radesjö
Tobias Persson
Sunday Eyenga

Första halvlek:

Det är hemmalaget Öster som börjar bäst och skapar ett par chanser den första kvarten av matchen. Men Sleipner skulle inte gå chanslösa, ungefär i den 20 min får Tobias Rickhammar ett bra läge efter hörna, men Öster målvakten Robin Malmqvist gör en bra räddning.

Minuten senare får Sleipner en ny chans och t.o.m utdelning. Det är Mikael Lingskog som skjuter ett skott vid straffområds linjen lågt i ena hörnet och det är 0-1 till Sleipner.

Första halvlek slutar också 0-1 till Sleipner!

Andra halvlek:

Redan efter fem minuters spel in på den andra halvlek skapar Sleipner en farlig chans. Stefan Person nickar först i stolpen, sedan är det Sunday Eyenga som missar returen. Skulle kunnat vara 0-2 nu.

I den 70:e min börjar Öster ta över mer och har bestämmt sig för att göra mål, man flyttar upp förra Sleipner backen Tobias Häll. Man får också utdelning. 1-1 i den 80:e min av Matteo Blomqvist-Zampi som styr in ett inlägg.

Sleipner fosätter och det börjar bli tungt för Sleipner. 2-1 Öster två minuter efter kvitteringen. Målskytt denna gång är Tobias Häll, samma man skulle även få göra 3-1 två minuter senare, nick efter hörna.

Tack vare dem tre snabba målen i slutet av matchen så vinner Öster och nu ser det plötsligt inte så bra ut för Sleipner inför den sista matchen. Chansen att det blir spel i Superettan är väldigt liten. Nu är besvikelsen rätt stor!

Andreas Höglund2009-10-17 17:05:00
Author

Fler artiklar om Sleipner