Mikael Wentzel lekte dödspilot!
Mikael Wentzel lekte dödspilot och räddade Väsby kvar i Superettan

Hans mål bäddade för en ny Superettan säsong 2010!

Inför 439 åskådare klarade hemmalaget 1-1 (1-1) mot gästande Qviding.
Mikael Wentzel kom farande vågrätt i luften som värsta dödspilot och med en perfekt pannträff satte han Viktor Lundbergs långa passning mot bortre stolpen i mål bakom en storspelande Tommy Naurin i Qvidingmålet.

Efter line up fick Väsby United ta emot ett pris på 300.000:- av Svenska Spel för att ha satsat på överlägset flest ungdomar i representationslaget under säsongen.

Matchen började med ett vackert Väsby anfall efter 40 sek. Då var David Nordbeck framme med en bra kanon precis utanför stolproten. Ett par minuter senare lossade Viktor Lundberg bössan från 25 met. ett par decimeter över ribban blev resultatet.

Qviding tog över och efter 6 min. tvingades Niklas Westberg till en fin räddning då han på bästa handbollsmanér fick ut benet och kunde rädda målet från påhälsning.

Qviding kom dock igen omgående och med ett långt inlägg mot bortre stolpen kunde gästerna ta ledningen genom Fuad Hyseni, 0-1 var inte precis det hemmapubliken önskade.

Viktor Lundberg som utsågs till årets ”Tipselit” spelare i Väsby United före matchen fick iväg ett nytt distansskott kort efter gästernas ledningsmål.
Qvidings Jon Stockhaus var ytterst nära att öka på ledningen i 18 min. men bollen rullade försmädligt utanför stolpen, sett med bortalagets ögon, där hade hemmalaget tur.

Trots att gästerna var snäppet bättre så kunde Väsby kvittera efter 28 min. Mikael Wentzels dödsföraktande störtdykning var hur vackert som helst, årets mål på Vilundavallen skulle jag nog utnämna det till.

Väsby kom tillbaka spelmässigt efter målet och resten av halvleken var jämn.
Viktor Lundberg var framme ännu en gång i 39 min. men lyckades nu inte heller träffa målet.
I början på andra halvlek tvingades Westberg i hemmamålet ånyo till en fin räddning sedan gästerna hade en fin 15 min. period i början på halvleken.

Fredrik Holster hade ett bra skott i 77 min. från 30 meter där Naurin fick anstränga sej
ordentligt.

82 minuten var det kaos i gästernas straffområde och Väsbyspelarna jublade för mål men en felplacerad linjeman vinkade avvärjande, -bollen var inne minst 30-40 cm enligt trovärdiga uppgifter från de som stod vid hörnflaggan.
Nu saknade det betydelse men kunde ha fått ödesdigra följder om Väsby legat under.

Sista 7-8 min. ville inget av lagen ta några chanser utan rullade boll i backlinjen då Väsby var klara och Qviding hade kvalplatsen.
Ingen höjdarmatch av lagen men ett X var ju perfekt för båda lagen då resultaten gick lagens väg i de andra matcherna.

Ett stort GRATTIS till ett hemmalag som till slut lyckades rädda sej undan både nedflyttning och kval.

Hemmalagets bäste spelare blev än en gång mittbacken Niklas Backman som kanske gjorde sin avskedsmatch i Väsbytröjan som nu byts ut mot en AIK tröja, Niklas har en stor del i att Väsby spelar Superettan nästa säsong
.
Det som sitter på näthinnan förutom gastkramningen under andra halvlek är Mikael Wentzels fantastiska uppvisning som dödspilot vid kvitteringsmålet.