Landslagsinslag på Väsbys första träningsvecka
AIK:s mittback tränade med Väsby!

Landslagsinslag på Väsbys första träningsvecka

I måndags drog Väsby United igång sin försäsongsträning..........

I måndags drog Väsby United igång sin försäsongsträning. 

Redan innan första veckan är genomförd har det varit en A-landslagsspelare på plats. AIK:s Per Karlsson var med och genomförde torsdagens pass på Skytteholm.

- Per Karlsson ville ha fotbollspass i benen innan han anslöt till landslagets januariturné och eftersom AIK är iväg på träningsläger kunde han köra med oss, förklarar ass. sportchef Lukas Syberyjski besöket och fortsätter.
- Kul att kunna hjälpa till och det känns inspirerande att ha en svensk mästare och landslagsspelare på träningen. Alla i truppen har ju ambitioner att nå dem nivåerna i framtiden, säger Syberyjski.

I träningsuppstarten har även Eldin Kozica och Jacob Ericsson synts till. De två är nya på lån från AIK.
- Eldin är en väldigt spelintelligent och skicklig mittback. Han kommer närmast från Arameiska Syrianska där han gjorde en strålande säsong som dirigent för backlinjen, berättar Syberyjski om den 25-åriga Kozica.
- Jacob är en väldigt ung spelare med stor potential. Han är vänsterfotad och gillar att utmana med sin speed. Det ska bli spännande att följa hans utveckling i den här miljön, konstaterar Syberyjski när han pratar om den blott 16-årige offensiva mittfältaren.
Med de namnen på plats börjar truppen anta en mer slutgiltig form, men Syberyjski flaggar för att det kan tillkomma ytterligare spelare.
- Ja, vi kommer att presentera ett ytterligare nyförvärv inom kort.

Källa: Väsbys officiella hemsida

Roy RosenbackRoy Rosenback2010-01-15 07:23:25
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna