Assyriska det bättre laget
Inga mål framåt trots att Elvis var tillbaka

Trots ymnigt snöfall spelades lördagens match mot Assyriska på Södertälje Arena.

- Det var viktigt att få nittio minuter match i benen, även om matchen i sig inte var någon höjdare, konstaterar ass. sportchef Lukas Syberyjski om matchen som slutade 3-0 (1-0) till hemmalaget.

I matchinledningen la båda lagen fokus på ett högt försvarsspel. Sammantaget med de yttre förutsättningarna medförde det att passningskvalitén inte kom upp i någon högre standard.

Assyriska var laget som kunde nyttja lagens tekniska misstag bäst och kunde ta ledningen efter en halvkontring signerad Eddie Moussa.

I den 22:a minute tog han fart utmed vänsterkanten sedan Väsby inte kommit till avslut vid hemmalagets straffområde och serverade sedan Mattias Genc som inte gjorde något misstag.
Strax efter var hemmalaget nära att öka på ledningen återigen genom Genc och tog också ordentligt tag om matchen efter ledningsmålet.
I den 29:e minuten avlossade samme Genc ett rungade skott i Niklas Rönns vänstra stolpe, men 1-0 stod sig halvleken ut.

Den andra halvlekens inledning var ett snäpp upp kvalitétsmässigt för Väsby.
Snabbare beslut och större noggranhet gjorde att laget spelade till sig kvalificerade kvitteringslägen.
I den 65:e minuten kastade David Fällman ett kvickt inkast till Fredrik Holster som vände upp och stack in bollen till den djupledslöpande inhopparen Daniel Ålund. Ålund fick med sig bollen med en bra första touch, men hemmamålvakten lyckades avvärja friläget till hörna.
Denna sattes igång kort och Omar Eddahri tog sig runt sin bevakare och kunde servera Eldin Kozica i straffområdet.
Uppoffrande försvarsspel från hemmalaget förhindrade en kvittering i det läget.

Mot slutet av matchen sjönk kvalitén igen och firma Moussa-Genc kunde utöka ledningen på ännu en semi-omställning i den 81:a minuten och tre minuter innan full tid kunde Nahir Besara spika slutresultatet till 3-0.