Väsby vände och vann mot Syrianska FC
Hezha Agai, en av Väsbys målskyttar

I sträng kyla, men på en riktigt bra preparerad plan fick Väsby känna känslan av att vinna på Södertälje Arena. Syrianska slogs tillbaka efter en riktigt bra andra halvlek.

- Den första var också helt ok, men det är klart att om man gör fyra i andra så är det den bättre av dem båda, fastslår ass. sportchef Lukas Syberyjski efter matchen som slutade 2-4 (2-0).

Det var två bollskickliga lag med ambition att spela sig till målchanser som drog igång matchen i högt tempo redan från start.
  Det dröjde bara till andra minuten innan Fredrik Holster kombinerade centralt med forwardsparet Elvis da Silva Santana och Admir Catovic och fick iväg ett pressat skott mot Syrianskas mål.
  Holster fick sedermera kliva av en dryg kvart in i matchen då den låga temperaturen ledde till andningsbesvär.
  Lagen utbytte chanser och turades om att vara bollhållande. Väsby hade i sina framstötar svårt att komma hela vägen till avslut medan hemmalagets regissör Besim Kunic kombinerade fint med den rörliga forwarden Pascha Azizi och Syrianska var laget som skapade halvlekens farligare chanser.

Bland dessa kan nämnas skott i både stolpe och ribba, innan Azizi hittade rätt i den 28:e minuten. I en omställning lyfte Kunic in bollen bakom Väsbys backlinje till Kutschi Kanga som stack in den till Azizi.

I den 41:a minuten utökade Azizi sin målskörd då han drog till bestämt i straffområdet på en boll som hamnade framför fötterna på honom efter att ett hårt inlägg studsat på en väsbyförsvarare.
Målvakten Peter Rosendal som tränat med laget under de senaste veckorna, var chanslös på det bestämda avslutet.

Det var ett klart mer aggresivt Väsby som klev ut till andra halvlek och även viljan att komma till avslut var klart starkare.
Bortalaget skapade ett kompakt tryck mot Syrianskamålet och bara någon minut in i halvleken var David Fällman nära att nicka in reduceringsmålet på en skarv från Daniel Ålund.
  Målet kom istället i den 57:e minuten då en sekvens med flertalet fasta situationer runt Syrianskas straffområde till slut resulterade.
På hörnan drog Hezha Agai till på ett tillslag från sin position vid straffområdes bågen, otagbart i Christian Frealdssons vänstra stolpe.

Kvitteringsmålet i den 63:e minuten, var ett riktigt vackert fotbollsmål. Anfallet började med ett uppspel till Admir Catovic som i en rörelse tog emot och vände bort sin bevakare på mittplan.
  Catovic tog sedan fart och tog mark innan han med en precis passning hittade inhopparen Magnus Eriksson. Eriksson tog sig in i straffområdet och serverade Catovic för skott snett inåt bakåt vid straffpunkten, men denne spelade bollen vidare i sidled till Ålund som bara kunde placera bollen förbi Frealdsson.

Ledningsmålet kom fem minuter senare och det var ännu en fast situation. Inbytte Eriksson, som stod för en riktigt bra prestation under de 45 minuter han spelade, satte ordentlig fart på en frispark i inläggsläge.
Bollen tog sig förbi alla och hamnade till slut i nätmaskorna.

I slutminuterna fastställde ett samarbete mellan två inhoppare slutresultatet då Omar Eddahri hittade Adam Modin som kunde göra sitt första mål i Väsbys tröja.

En tröja som för dagen var utan reklam på bröstet. En vit platta fanns där reklamen förut suttit.
 - Ja, det finns i nuläget en öppning att profilera sitt företag genom att synas på Väsby Uniteds tröja, berättar Syberyjski.
Superettan 2010 kommer vara den medialt mest påpassade någonsin och TV4’s satsning på den nästhögsta serien kan innebära en bra exponeringsyta marknadsmässigt.
Förra året såg totalt 4,1 miljoner Väsby United i de tv-sändningar som laget figurerade i.
 - Vi är en spännande produkt att sammankopplas med. Vi spelare en attraktiv fotboll som publiken uppskattar och vi vågar satsa på ungdomarna, säger Syberyjski.

Tanken är att tryckytan på bröstet av tröjan nu ska auktioneras ut till högstbjudande.
- Det är inte helt vanligt att göra så, men vi tycker att det är spännande att ge många chansen att få tillfälle att synas i samband med oss och göra resan i Superettan 2010 tillsammans med oss som huvudsamarbetspartner, avslutar Syberyjski.

Mer information om auktionen kommer inom kort.