Väsby vs Hammarby lördag kl.14.00
Magnus Eriksson var duktig senast, får vi se mål idag?

Väsby vs Hammarby lördag kl.14.00

Lördag kl. 14 på Torvalla Idrottsplats i Haninge spelar Väsby mot Hammarby IF.

  -Det är alltid inspirerande att möta meriterat motstånd, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski om matchen som är den sista inför en miniledighet nästa vecka.

Efter sju veckors försäsong och två och en halv matcher (BP-matchen blev avbruten i pausen efter kraftigt snöfall) så har Väsby United snart nått den första hållplatsen på vägen mot seriespel.
 - Det har sammantaget varit en väl genomförd säsongsupptakt. Som alltid är det några småskador som stör, men på det stora hela har vi fått en del av de svar vi har eftersökt. Vi ligger i fas, konstaterar Syberyjski.

För motståndet i helgens match, som är den sista innan en kortare ledighet mot slutet av nästa vecka, står Hammarby IF. Söderlaget som föll ur Allsvenskan i höstas är favorittippade i årets Superetta.
 - Bajen har bra kvalitéer sin trupp och dessutom drar de alltid en hel del publik. Det är något vi inte är särskilt bortskämda med vilket bidrar med extra krydda för våra spelare, säger Syberyjski. 

Förutom de tidigare långtidsskadorna är Mikael Wentzel, Jonatan Lundevall och Carl Nyström småskadade och kommer inte kunna ställa upp i lördagens match.
 - Vi har tränat på bra och i det här skedet av försäsongen så är det en del småskador och sjukdomar som härjar. Det är något som är svårt att komma ifrån med den belastningen en försäsong kräver, men är samtidigt inget som stör i det långa loppet, säger Syberyjski avslutningsvis.

Till matchen kommer tre spelare från AIK’s trupp. Förutom Christoffer Eriksson, som tränat med AIK under hela försäsongen och Daniel Gustavsson som är bekant sedan förra säsongens insatser i Väsbytröjan, kommer också mittfältaren Yussuf Saleh att delta i matchen.

Avspark på Torvalla IP, lördag den 27 februari kl. 14 

Truppen:
Niklas Rönn, Peter Rosendal, David Fällman, Eldin Kozica, Marcus Lundin, Christoffer Eriksson, Patrick Pupparo, Daniel Gustavsson, Niklas Maripuu, Hezha Agai, Fredrik Holster, Yussuf Saleh, Daniel Ålund, Elvis da Silva Santan, Magnus Eriksson och Omar Eddahri.


Källa: Väsbys officiella hemsida

Roy RosenbackRoy Rosenback2010-02-27 08:48:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna