Väsby slogs tillbaka av spelsuget Hammarby
Christoffer Eriksson, målskytt mot Hammarby

I lördagens träningsmatch på Torvalla IP förlorade Väsby mot Hammarby IF med sifforna 1-5 (0-2).

- Trots resultatet så finns det positiva saker i spelet som vi kan ta med oss från den här matchen, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski och konstaterar samtidigt att det är bättre att göra misstagen på försäsongen än i seriespelet.

Hammarby inledde matchn mycket inspirerat och etablerade snabbt ett tryck mot Väsbymålet. Bland annat hade Freddy Söderberg ett skott i insidan av stolpen som tidigt kunde resulterat i ledningsmål för hemmalaget.

Väsby tuggade in sig i matchen efter en trevande första kvart och hade i matchens 29:e minut en utmärkt chans att ta ledningen då Magnus Eriksson kom loss på en omställning men inte lyckades överlista Rami Shaaban i hammarbymålet.
Returen från Erikssons skott omsattes i sin tur i en halvkontring för hemmalaget där bollen efter en snedstuds på en väsbyspelare letade sig fram till en fristående Söderberg som enkelt kunde placera in 1-0.

Bara minuten senare utökade Hammarby ledningen efter hörna då Filip Bergman nickade från nära håll.

Resten av halvleken avslutades med relativt öppet spel och lagen utbytte chanser. Närmast för Väsby var Omar Eddahri som fick in bollen i mål efter en behärskad volley, men blev tveksamt avblåst för offside.
Även Eriksson var framme igen i en omställning, men hans avslut tippades i ribban och ut till en resultatlös hörna av Shaaban.

Den andra halvleken inleddes liksom i matchen mot Syrianska med en kvalitétshöjning från Väsbys sida.
  Första kvartens spelövertag resulterade dock inte i några mål för bortalaget. Istället var det Hammarbys Fredrik Söderström som kunde, efter viss tveksamhet i försvarsspelet , lobba in 3-0 i den 59:e minuten.

Väsby intecknade sig i målprokollet två minuter senare via Christoffer Eriksson.
Efter hörna vann Fredrik Holster andrabollen och kunde från kortlinjen servera Eriksson som klippte till på halvvolley.

Under matchens sista halvtimme var det Hammarby som lyckades behålla koncentrationen bäst av de båda lagen och fick också extra energi från utdelningen målmässigt.
  Ännu en energihöjning kom i den 72:a minuten efter Vladimir Zlojutros långskott från 35 meter till 4-1.
Slutresultatet, 5-1, fastställdes i slutminuterna av Maic Sema.

Ass. sportchef Lukas Syberyjski, kunde se förbi resultatet och skönja positiva tendenser.
 - Vi fortsätter göra mål på fasta situationer och vi biter vi ihop och jobbar klart matchen igenom trots att vi släpper lite väl enkla mål, säger han och ger extra beröm till Hezha Agai och Magnus Eriksson som jobbade väldigt hårt matchen igenom.
 - En försäsongsmatch är just en försäsongsmatch och vi förlorade inga poäng här. Vi lär av misstagen och tar med oss läxan. Det är bättra att göra det i det här skedet av säsongen än längre fram, avslutar Syberyjski.