Väsby vann över Vasalund 1 - 2 (0-1)
Väsbys målvakt Peter Rosendal klistrar bollen. Vasas (8) Özgur Yasar och Väsbys Eldin Kozica avvaktar liksom lagkaptenen (7) Mikael Wentzel

Ingen större match av de våra men det räckte till seger

På ett soldränkt Skytteholm möttes Vasalund och Väsby i en trän-match som Väsby med viss möda kunde vinna med 1 – 2 (0-1)

Väsby fick en flygande start då mittfältaren Patrik Pupparo dunkade upp bollen i nättaket och klockan hade hunnit till 1 min. och 13 sek..

Efter Väsbys ledningsmål kom Vasalund igen och fick iväg sitt första avslut efter 5 min., en boll som dock gick över målet.
Förra Väsbyspelaren Özgur Yasar fick friläge i 14 min. men Väsbys målvakt Peter Rosendal gjorde en perfekt utrusning och avvärjde skottet.
”Össe” Yasar tvingade Rosendal till en fin reflexräddning i 21 min. på ett närskott från ett par meter.

36 min. var spelade när han var framme igen, ”Össes” avslut dansade på mållinjen innan Rosendal kunde lägga beslag på bollen.
Kändes bra att hemmalaget bytte ut ”Össe” i halvtid.
En halvlek som chansmässigt gick till ”Vasa” men spelmässigt på plan var det ganska jämt.

Publiken satte kaffet i vrångstrupen då Väsbys försvar efter 30 sek av andra halvlek satte en ”rensning” i överliggaren bakom Rosendal.
Bättre spel av Väsby gjorde att Magnus Eriksson och Daniel Ålund kunde skapa varsin chans utan att få in bollen i mål.

50 min. var spelade när Daniel Ålund fick ett instick i boxen och hur lugnt som helst bredsidade han in bollen bakom Musa Collei i hemmamålet.

65 min. fick ”Vasa” en frispark från nästan 30 met.som Fredric Jonson kunde slå
in den över en helt feltaimad Rosendal i Väsbymålet, 1-2 och ny spänning.

På slutet hade Magnus Eriksson en bra frispark som dock klistrades av Vasalunds målvakten.

Med 5 min. kvar räddade Peter Rosendal med händerna utanför straffområdet och ett rött kort blev följden. Thomas ”Thudde” Thudin fick säsongsdebutera
I målet och hade inga besvär att hålla tätt de minuter som återstod.

En bättre halvlek av Väsby var det, men någon högre nivå nådde matchen inte.
Väsby får vara nöjda med segern, hemmalaget hade nog förtjänat oavgjort.

Startelvan: Peter Rosendal (85) – Eldin Kozica – Mikael Wentzel (K) – Hezha Agai – Daniel Ålund – Magnus Eriksson – Laurent Manuel – Niklas Maripuu – Carl Nyström – Patrik Pupparo –  (74) - Fredrik Holster

Ersättare: Thomas Thudin (85) – Jacob Eriksson – David Fällman – Adam Modin – Elvis da Silva Santana (74)