Väsby föll på slumpmål
Niklas Backman fick högst betyg mot Syrianska FC

I en välspelad match på Södertälje Arena förlorade Väsby mot Syrianska med 1 - 0 (1-0)

- Vi är nöjda med prestationen, men inte resultatet. Vi skapar nog med chanser för att vinna matchen och deras mål är ett riktigt slumpmål.
 - Men vi har hellre de marginalerna på vår sida när poäng står på spel,
säger ass. sportchef Lukas Syberyjski.

Matchen på Södertälje Arena var mycket välspelad med bra aktioner från båda lagen. Förutom inledningskvarten var det Väsby som satt i förarsätet under första halvlek.

Man hade stort bollinnehav och även om det till en början var till stora delar på egen planhalva så spelade laget till sig chanser allteftersom.

I den 22:a minuten bröt Niklas Backman en anfallsförsök för Syrianska och med nästa tillslag satte Magnus Eriksson i läge.
Eriksson tog sig loss bakom hemmalagets backlinje, men avslutet avstyrdes till hörna.

Knappt tio minuter senare tog sig Christoffer Eriksson fram på vänstersidan ända ner till kortlinjen och slog ett inspel mot straffpunkten som så när omsattes av Kevin Walker, men en hemmaförsvarare fick undan bollen.

Walker fick en chans till strax därefter. I den 38:e minuten drogs ännu ett anfall på den offensiva vänsterkanten när Eriksson satte upp bollen på Walker, fick igen den och hittade Mikael Wentzel med en precis vändning, Walker tog sig in i straffområdet och hårt trängd tog sig loss från två bevakare samtidigt som han tog emot det pressade inspelet från Wentzel.
  Den nätta chippen gick dock i stolpen och det såg ut som halvleken skulle sluta mållöst.
Men på tilläggstid slog Kutschi Kanga ett hårt inlägg från Syrianskas högerkant. I bollens väg hamnade Isa Demir som felvänd fick upp klacken och bollen seglade högt upp och ner i bortre hörnet över en ställd Peter Rosendahl.

I andra halvleks inledning bibehöll Väsby initiativet.
I den 52:a minuten skickade Magnus Eriksson en inläggsfrispark in mot straffpunkten från högersidan och Daniel Ålund fick skallen på den, men träffen blev lite för tjock och bollen seglade över målet.

Några minuter senare kom Wentzel loss på högerkanten.
Han tog sig emellan två bevakare men avslutet med yttersidan letade sig en bit förbi bortre gaveln.
Syrianska hade perioder i matchen och skapade en del chanser.
Men farligare än i 79:e minuten blev det inte. Hemmalaget anföll på sin vänster sida och kunde så när förvalta ett inspel från kanten men Eldin Kozica rensade undan på mållinjen.

- Båda lagen spelar till sig chanser och det är en match av bra kvalité. Vi håller ihop spelet bra, även i de perioderna av matchen som vi inte är fullt så bra. I de perioder vi är bra så omsätter vi det i målchanser.
 - Känslan efter matchen är bra, trots förlusten, avslutar Syberyjski och plussar Niklas Backman främst bland många bra insatser.